Liity verkostomme!

Maatalous

Komissio pyytää kommentteja EU:n maatalous-, metsä- ja kalastusalojen valtiontukisääntöjen ehdotuksesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on kutsuu kaikki kiinnostuneet kommentoida ehdotettuja tarkistettuja valtiontukisääntöjä maatalous, metsätalous ja kalastus- aloilla. Ehdotetun tarkistuksen tarkoituksena on mukauttaa nykyiset säännöt EU:n nykyisiin strategisiin painopisteisiin, erityisesti Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP), Yhteinen kalastuspolitiikka (YKP) sekä Euroopan vihreä sopimus. Jäsenvaltiot ja muut asianomaiset osapuolet voivat vastata kuulemiseen 13. maaliskuuta 2022 asti.

Komissio on suorittanut arviointi Maa- ja metsätalousalaan sovellettavista voimassa olevista säännöistä ja on myös tekemässä arviointia kalastusalaan sovellettavista säännöistä. Kerätty palaute on otettu huomioon kuulemisen kohteena olevissa ehdotuksissa. Tämän perusteella komissio katsoo, että tarkastelun kohteena olevat säännöt toimivat hyvin ja ovat pääpiirteissään tarkoituksenmukaisia. Samanaikaisesti arvioinnissa kävi ilmi, että ne tarvitsevat tiettyjä kohdennettuja tarkistuksia, mukaan lukien joidenkin käsitteiden selventäminen, tehostaminen ja yksinkertaistaminen edelleen sekä mukautukset markkinoiden ja teknologian kehityksen sekä EU:n nykyisten strategisten painopisteiden huomioon ottamiseksi.

Lisäksi sääntöjä on mukautettava, jotta jäsenvaltiot voivat nopeasti toteuttaa uudistetun Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) ja uusi Euroopan meri-, kalastus- ja vesiviljelyrahasto (EMFAF). Tässä yhteydessä komissio ehdottaa useita muutoksia eri sääntöihin. Uudistetut säännöt on tarkoitus hyväksyä vuoden 2022 lopussa.

Kilpailupolitiikasta vastaava varapuheenjohtaja Margrethe Vestager totesi: ”Tämän päivän ehdotuksilla pyritään varmistamaan, että maa-, metsä- ja kalatalousalan valtiontukisäännöt sopivat vihreään siirtymiseen. Tarkistetut säännöt helpottavat ja nopeuttavat myös jäsenvaltioiden rahoituksen myöntämistä aiheuttamatta kohtuuttomia kilpailun vääristymiä sisämarkkinoilla. Kannustamme kaikkia asiasta kiinnostuneita jakamaan näkemyksensä."

Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa