Liity verkostomme!

Meri-

EU ja Yhdistynyt kuningaskunta asettivat kiintiöt, jotka jatkavat joidenkin rakastettujen kalojen liikakalastusta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU ja Yhdistynyt kuningaskunta pääsivät 21. joulukuuta sopimukseen Atlantin valtameren ja Pohjanmeren yhteisten kalakantojen kalastusrajoituksista 2022. Vuoden 2022 kalastussopimukseen sisältyy 65 TACia yhteisesti hoidetuille kalakannoille ja määräyksiä myös kiintiön ulkopuolisten kantojen hyödyntämisestä.

Tämä on toinen Brexitin jälkeinen sopimus saalisrajoituksista, jotka tunnetaan nimellä Total Allowable Catches (TAC) ja jotka hyväksytään EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisen kauppa- ja yhteistyösopimuksen (TCA) ehtojen mukaisesti.

"Suhtaudumme myönteisesti tähän sopimukseen vuoden 2022 saalisrajoituksista ja EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan jatkuvasta sitoutumisesta kalastuksenhoitoyhteistyöhön muista asiaan liittyvistä kiistoista, kuten Jerseyn kalastuslupia koskevasta konfliktista huolimatta", sanoi Vera Coelho, Oceanan edunvalvontajohtaja. Eurooppa. "Tämä sopimus tarjoaa vakautta vastaaville laivastoille vuonna 2022. TCA:ssa ilmaistuna sovittu tavoite oli kuitenkin palauttaa yhteiset kalakannat ja säilyttää ne terveen tason yläpuolella. Tämä puuttuu nykyisestä sopimuksesta, koska tietyt kalakannat, kuten Skotlannin länsipuolinen silli, irlantilainen valkoturska tai Kelttimeren turska, ylikalastetaan edelleen vuonna 2022.

Tausta

Mainos

Yhdistyneen kuningaskunnan kalastustarkastus[1] Oceanan tämän vuoden alussa julkaisemat tiedot osoittavat, että vain noin 43 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n kesken jaetuista kalakannoista tiedetään hyödynnetyn kestävällä tasolla, kun taas loput kalakannat ovat joko liikakalastettuja tai niiden hyödyntämistilanne on tuntematon.

Ensimmäinen Brexitin jälkeinen sopimus kalastuksenhoitotoimenpiteistä vuodelle 2021 saavutettiin EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä kesäkuussa 2021. Koska neuvottelut olivat pitkiä ja monimutkaisia, ja varmistaakseen kalastustoiminnan jatkuvuuden, molempien osapuolten oli hyväksyttävä väliaikaisia ​​toimenpiteitä ensimmäisellä kerralla. puolet vuodesta 2021, jotka myöhemmin korvattiin sopimuksella.

Vuotuiset neuvottelut kalastuksenhoitotoimenpiteistä vuodelle 2022 sopiakseen alkoivat 11. marraskuuta 2021, ja niiden olisi pitänyt päättyä 20. joulukuuta TCA:ssa asetetun määräajan mukaisesti.

Mainos

Kansalaisjärjestöjen suositukset EU:lle (linkkiä) ja Iso-Britannia (linkkiä) kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodelle 2022

Oceana's UK Fisheries Audit 2021 https://europe.oceana.org/en/uk-fisheries-audit-2021  

EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan sopimus vuoden 2021 kalastusrajoituksista: lupaava merkki yhteistyöstä, mutta silti tieteen alapuolella

Oceana varoittaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja EU: ta "kävelemään keskustelua", jos uuden Brexit-sopimuksen tarkoituksena on suojella kalakantoja

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa