Liity verkostomme!

Laiton kalastus

Säilyttämismenestys: luonnonvaraisen sampin kalastus ja sampituotteiden myynti kielletty toistaiseksi Romaniassa

Julkaistu

on

Kuuma WWF: n julkaisun kannoilla sammen markkinatutkimus Viime viikolla, joka kertoi yksityiskohtaisesti kriittisesti uhanalaisten sampien salametsästyksestä Tonavan alaosassa, Romaniasta on tullut upeita suojeluuutisia. Romania on päättänyt jatkaa kaikkien kuuden luonnonvaraisen sampilajin ja luonnonvaraisen sampituotteen kalastusta ja myyntiä koskevan viisivuotisen väliaikaisen kiellon jatkamista loputtomiin. Päätöstä tukivat WWF: n aikana kerätyt tieteelliset todisteet Elämä Tonavan sampelle Projekti. Päätös on seurausta WWF: n ja monien muiden luonnonsuojelujärjestöjen pitkästä kampanjasta. Romania on nyt liittynyt muihin alueen maihin, joissa sammen kalastus on pysyvästi kielletty. Bulgaria on viimeinen maa Mustanmeren altaalla ilman pysyvää kieltoa, mutta se jatkoi tammikuun väliaikaista sampikalastuksen kieltoa Tonavan ja Mustanmeren alueella vielä viidellä vuodella.

"Sampit ovat pitkäikäisiä lajeja, ja niiden palautuminen kriittisestä tilasta kestää vuosikymmeniä. Kalastuskielto ilman edellistä 5 vuoden rajoitusta on oikea askel eteenpäin" - Beate Striebel, WWF: n Sturgeon Initiative Lead. 

Mukaan sammen markkinatutkimus WWF suoritti Bulgariassa, Romaniassa, Serbiassa ja Ukrainassa vuosina 2016--2020 salametsästys sekä kaviaarin ja luonnonvaraisen sampilihan laittomat markkinat ovat vakavin uhka sampan selviytymiselle Ala-Tonavan altaalla. Tutkimuksen aikana liha- ja kaviaarinäytteet kerättiin vähittäiskauppiailta, ravintoloilta, markkinoilta, välittäjiltä, ​​vesiviljelylaitoksilta, kalastajilta ja verkkotarjouksista. Vaikka luonnonvaraisen sampin (ja tuotteiden) kalastaminen ja myyminen on kielletty kaikissa näissä maissa, markkinatutkimus osoitti, että salametsästys ja luonnonvaraisten sampia ja sampia sisältävien tuotteiden laiton myynti ja osto on yleistä alueella. 

Eräs tärkeä ehto Bulgarian ja Romanian kielloista on lisäehto

vaatimus kalastajille ilmoittaa sampin sivusaaliista ja vapauttaa se välittömästi vesipiirissä heidän terveydentilastaan ​​riippumatta. Saaliit ovat edelleen suuri uhka sampilajeille Tonavalla ja Mustallamerellä, mutta vahingossa pyydettyjen kalojen lukumäärästä tiedetään hyvin vähän. Tämä muutos on merkittävä, koska se mahdollistaa tehokkaamman valvonnan ja auttaa meitä ymmärtämään paremmin sivusaaliiden määrää ja olosuhteita. Kielto kieltää myös kokonaan sellaisten kalastusvälineiden käytön, joita käytetään erityisesti sammen pyydystämiseen Ohanas että karmaks

”Kiellon jatkaminen loputtomiin on tärkeä vaihe sampien suojelussa. Mutta se ei riitä. Integroitu ja oikeudenmukainen lähestymistapa tarkoittaa työskentelyä kalastusyhteisöjen kanssa viestinnästä osallistumiseen säilyttämistoimiin ja vaihtoehtoisiin ratkaisuihin menetettyihin tuloihin, parempaan lainvalvontaan, asianmukaiseen tutkimukseen ja seurantaan, muuttoreittien ylläpitämiseen ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tietoisuuteen sammetuotteiden kuluttajista heidän laillisuudestaan ​​”, sanoi Save Danube Sturgeons Life Natura -hankkeen WWF-Romania -koordinaattori Cristina Munteanu.

WWF Keski- ja Itä Eurooppa (WWF-CEE) osallistuu tällä hetkellä kahteen sampien suojeluprojektiin, joissa torjutaan sammen salametsästystä Romaniassa. TOIMENPITEET

Hankkeen tavoitteena on luoda ekologisia käytäviä tunnistamalla tärkeimmät elinympäristöt ja käynnistämällä suojelutoimia Tonavan ja sen sivujoiden varrella. TOIMENPITEET on myös vapautti yli 9,000 sammen vauvaa Tonavaan. Sampia autetaan edelleen SWIPE-hankkeella (Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe), jonka tavoitteena on estää ja lopulta vähentää luonnonvaraisten eläinten rikollisuutta parantamalla EU: n ympäristölainsäädännön noudattamista ja lisäämällä onnistuneesti nostettujen rikosten määrää.

WWF arvostaa Romanian ja Bulgarian yhä vahvempaa sitoutumista ratkaiseviin toimiin sampien selviytymisen puolesta Euroopan vihreässä sydämessä.

Kalastus

Oceana kehottaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja EU: ta lopettamaan kriittisen alhaisen kalakannan liikakalastuksen uudella sopimuksella

Julkaistu

on

Oceana vaatii voimakkaasti liikakalastettujen kalakantojen liikakalastuksen lopettamista Euroopan vesillä, kun EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan väliset neuvottelut alkavat tänään erikoistuneessa kalastuskomiteassa. Tämä uusi komitea tarjoaa foorumin keskustelulle ja sopimukselle kalastuksenhoidosta valmistellakseen vuosittaisia ​​neuvotteluja, joiden avulla päätetään kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2022.

Kanssa viimeaikaisten tietojen Kansainvälisen merentutkimusneuvoston (ICES) julkaisema korostamalla useiden keskeisten kalakantojen kriittistä tilaa1, Oceana kehottaa neuvotteluosapuolia sopimaan hoitostrategioista, jotka johtavat kaikkien kantojen elpymiseen ja terveelliseen tasoon.

Oceana, Ison-Britannian politiikan päällikkö Melissa Moor sanoi: "Vain 43 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n kesken jaetuista kalakannoista kalastetaan kestävällä tasolla2. Ei voida hyväksyä, että loput kannoista joko liikakalastetaan, ja tärkeiden lajien, kuten turskan, sillin ja valkoturskan, kannat ovat kriittisen alhaiset, tai niiden tilaa ei yksinkertaisesti tunneta. Jotta kalakannat elpyisivät, neuvottelevien osapuolten on ohjattava tieteestä. Toisin tekeminen takaa meriympäristön tuhoutumisen edelleen, heikentää kalakantoja ja heikentää vastustuskykyä ilmastonmuutokseen. "

"Kesäkuussa EU ja Yhdistynyt kuningaskunta pääsivät ensimmäiseen vuotuiseen sopimukseensa Brexitin jälkeen yhteisistä kalakannoista kauppa- ja yhteistyösopimuksessa vahvistettujen ehtojen mukaisesti", sanoi Oceanan Euroopan kestävän kalastuksen kampanjajohtaja Javier Lopez. 

"Merien biologisen monimuotoisuuden ja ilmaston kannalta kriittisellä hetkellä EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan on sovittava tehokkaista hoitostrategioista, jotka lopettavat liikakalastuksen niiden vesillä ja varmistavat jaettujen kantojen kestävän hyödyntämisen."

Koska erikoistuneen kalastuskomitean ensimmäinen kokous alkaa 20th Heinäkuussa Oceana korostaa kolmea ensisijaista aluetta Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n välisessä sopimuksessa:

· Voimakkaasti liikakalastetuista kalakannoista on sovittava monivuotisista hoitostrategioista, joissa on asetettava selkeät elvytystavoitteet ja aikataulu niiden saavuttamiseksi.

· Kun määritetään sallittu kokonaissaalis (TAC) sekakalastukselle, jossa useita lajeja pyydetään samalla alueella ja samanaikaisesti, päättäjien tulisi sopia etusijalle kaikkein haavoittuvimpien kalakantojen kestävälle hyödyntämiselle.

· Kiintiöiden ulkopuolisten kantojen säilyttämistä ja hoitoa varten olisi sovittava monivuotisista strategioista. Näiden kantojen tietojen keruuta ja tieteellisiä arviointeja olisi parannettava huomattavasti, jotta varmistetaan niiden kestävä kalastus.

1. ICES-tiedoista esimerkkejä vakavasti liikakalastetuista kannoista ovat: Skotlannin länsipuolella turskaaKelttienmeren turskaSkotlannin länsipuolella ja Irlannin länsipuolella silliä että Irlanninmeren valkoturska.

2.       Oceana UK Fisheries Audit

Tausta

Neuvottelut kalastuksenhoitotoimenpiteiden sopimiseksi vuodelle 2022 alkavat 20th Heinäkuussa erikoistuneen kalastuskomitean (SFC) puitteissa. SFC koostuu molempien osapuolten valtuuskunnista ja tarjoaa foorumin keskustelulle ja yhteistyölle. SFC: n toimivaltuudet ja velvollisuudet on vahvistettu EU: ssa Kauppa- ja yhteistyösopimus (TCA - artikkeli FISH 16, sivu 271).

SFC: n puitteissa käytävät keskustelut ja päätökset antavat johdolle suosituksia, joiden pitäisi helpottaa sopimusta viimeisten vuotuisten neuvottelujen aikana, jotka odotetaan järjestettävän syksyllä ja jotka saadaan päätökseen viimeistään 10th Joulukuu (katso artikkelit FISH 6.2 ja 7.1) tai 20. joulukuutath Joulukuu (katso artikkeli FISH 7.2). Esimerkiksi SFC: n odotetaan sopivan monivuotisten hoitostrategioiden kehittämisestä ja "erityisvarastojen" hallinnoinnista (esim. 0 TAC-kantaa, katso artikkelit FISH 7.4 ja 7.5).

TCA: n nojalla Yhdistynyt kuningaskunta ja EU sopivat vuonna 2020 puitesopimuksesta jaettujen kalakantojen hallinnasta. Oceana oli tyytyväinen TCA: han, koska kalastuksenhoitotavoitteet ja -määräykset, jos ne pannaan asianmukaisesti täytäntöön, edistäisivät jaettujen kantojen kestävää hyödyntämistä. Lisätietoja Oceanan reaktiosta TCA: n käyttöönottoon on ohjeartikkelissa lehdistötiedote.

Ensimmäinen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välinen Brexitin jälkeinen sopimus kalastuksenhoitotoimenpiteistä vuodelle 2021 tehtiin kesäkuussa 2021. Koska neuvottelut olivat pitkiä ja monimutkaisia, kalastustoiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi molempien osapuolten oli ensin hyväksyttävä väliaikaiset toimenpiteet, jotka myöhemmin korvataan sopimuksella. Lisätietoja Oceanan reaktiosta vuoden 2021 sopimukseen on artikkelissa lehdistötiedote.

Continue Reading

Euroopan komissio

WTO ottaa tärkeitä askelia kohti kestävän kalastuksen maailmanlaajuisia kauppasääntöjä

Julkaistu

on

Maailman kauppajärjestö (WTO) järjesti 15. heinäkuuta kalastustukia käsittelevän ministerikokouksen, joka vahvisti sitoutumisen asettaa kurssi neuvottelujen onnistuneelle tulokselle ennen marraskuussa 2021 alkavaa WTO: n ministerikokousta.

Ministerit vahvistivat yhteisen tavoitteensa päästä sopimukseen, joka myötävaikuttaa merkittävästi maailman kalavarojen, taloudellisen toiminnan ja heidän toimeentulonsa jatkuvan heikkenemisen pysäyttämiseen. Vaikka eroja on edelleen, neuvottelujen puheenjohtajan ehdottama konsolidoitu teksti tarjoaa vankan perustan neuvottelujen viimeiselle vaiheelle.

Huomautuksissaan kollegoilleen ympäri maailmaa varapuheenjohtaja ja kauppakomissaari Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Maailmanlaajuisten kalavarojen suojeleminen on yhteinen vastuu, ja sellaisenaan monenvälisen tuloksen saavuttaminen on ainoa tapa käsitellä haitallisten tukien ongelmaa. Olemme tyytyväisiä pääjohtaja Okonjo-Iwealan sitoutumiseen päästä sopimukseen ennen 12. ministerikokousta ja olemme täysin sitoutuneet tähän tavoitteeseen. YK: n kestävän kehityksen tavoitteen 14.6 mukaisen toimeksiannon on pysyttävä ohjaajana näissä neuvotteluissa. "

Euroopan unioni (EU) on yhteisessä kalastuspolitiikassaan asettanut pitkään etusijalle lähestymistavan, jolla varmistetaan, että kalastus on ympäristön kannalta, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää. Tämä on seurausta perusteellisesta uudistusprosessista, jossa haitalliset tuet vähitellen lopetetaan kestävää kalastusta edistävien myönteisten tukien hyväksi ja vahvistetaan kalastustoiminnan hallinnointijärjestelmiä. Tämän myönteisen kokemuksen perusteella EU tukee myös sitä, että WTO: n sääntöjen on perustuttava kestävyyteen. 

Lue lausunto Valdis Dombrovskis.

Continue Reading

Laiton kalastus

Jopa 70 prosentin merialueiden sulkeminen pohjatroolaukseen: Kalastusalalle aiheutuu vain vähän tappioita, mutta ympäristölle on valtavaa hyötyä

Julkaistu

on

Neuvot Kansainvälisen merentutkimusneuvoston (ICES) tänään (24. kesäkuuta) julkaisema tutkimus osoittaa, että pohjatroolauspyrkimysten vähentäminen 26 prosentilla voi johtaa 70 prosentin suojelemiseen Euroopan Atlantin merialueella, jolla on vähäinen vaikutus kalastusalaan, samalla kun valtavia etuja meriympäristölle. Näihin kuuluvat biologisen monimuotoisuuden palauttaminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen.

Oceana in Europe -kampanjajohtaja merensuojelusta Nicolas Fournier sanoi: "Tämän päivän neuvot tuovat uutta tieteellistä näyttöä siitä, että suurten osien Euroopan merien sulkeminen pohjatroolauksen pariin ei ole välttämätöntä vain kerran runsaiden lajien, kuten korallien, merikynien ja riuttojen, palauttamiseksi, mutta se onkin tärkeää. myös taloudellisesti toteutettavissa. Kehotamme Euroopan komissiota ottamaan huomioon tämän päivän neuvot ja ryhtymään toimiin EU: n merenpohjan suojelemiseksi pohjatroolaukselta osana sen tulevaa EU: n valtamerten toimintasuunnitelmaa, joka on tarkoitus antaa tänä syksynä. "

Melissa Moore, Ison-Britannian politiikan johtaja Oceanassa Euroopassa, lisäsi: "Tässä on iso mahdollisuus Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja hajautetuille hallituksille sulkea suuret alueet Ison-Britannian vesillä pohjavetämään kalastukseen pienillä kustannuksilla kalastusteollisuudelle. Tämä antaisi rikkaille meriekosysteemeillemme elpyä ja olisi Yhdistyneelle kuningaskunnalle maailman johtava askel tänä valtameren, ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kannalta kriittisenä vuonna.

Euroopan merenpohja on maailman pohjatroolattu. 50–80% Euroopan mannerjalustasta vaikuttaa säännöllisesti, ja häiriöt ovat suuria joillakin merillä, kuten Adrianmerellä, Pohjanmerellä tai Itämeren länsipuolella, ja yleensä rannikkoalueilla. ICES: n lausunto vahvistaa, että suurin osa pohjakalastuksesta saaliista Euroopassa tulee pienistä merenpohjan osista, joissa troolaus keskittyy, kun taas suuria merialueita kalastetaan todellisuudessa harvemmin. Pohjatroolaus on kuitenkin sallittua suurimmalla osalla Euroopan meriä, myös suojattujen alueiden sisällä, ja jopa harvoilla trooleilla voi olla tuhoisia, joskus peruuttamattomia vaikutuksia meren elämään.

Pohjatroolaamisen seurauksena EU: n merenpohja on yleisesti huonossa kunnossa, ja suuren osan suojelluista merialueista on ilmoitettu olevan epäsuotuisassa ja / tai tuntemattomassa suojelutasossa1 ja pohjaveden ekosysteemit hajoavat. Tällä on myös haitallisia vaikutuksia ilmastollemme, koska merenpohja toimii hiilivarastona ja pohjatroolaus aiheuttaa niin suuren määrän hiilidioksidipäästöjä takaisin vesipatsaaseen kuin maailmanlaajuinen ilmailuteollisuus lähettää ilmakehään vuosittain2. Oceana kehottaa EU: n ja Ison-Britannian poliittisia päättäjiä käyttämään tätä uutta tiedettä hyväksymällä rohkeita toimenpiteitä siirtymiseksi vähävaikutteiseen, vähähiiliseen kalastukseen ja tuhoavan kalastuksen lopettamiseen, jotta saavutetaan merien biologista monimuotoisuutta koskevat tavoitteet.

1.            Euroopan ympäristökeskus: Euroopan meren biologinen monimuotoisuus on edelleen paineen alla'

2.            '' Globaalin valtameren suojeleminen biologisen monimuotoisuuden, ruoan ja ilmaston varalta'

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa