Liity verkostomme!

Perifeeristen merellisten alueiden liitto (CPMR)

Kalastussäännöt: Pakollinen CCTV tietyille aluksille rikkomusten torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentti on hyväksynyt neuvottelukannan uudesta kalastuksenvalvontajärjestelmästä, jolla uudistetaan EU: n kalastustoimintaa vuodesta 2010 lähtien säännelleet säännöt. Täysistunto  PECH

Äänestämällä 401 puolesta, 247 vastaan ​​ja 47 tyhjää parlamentin jäsenet sopivat käyttävänsä uutta tekniikkaa kalastussääntöjen täytäntöönpanon parantamiseksi sekä turvallisuuden ja avoimuuden parantamiseksi. He vaativat myös, että kuluttajien on tiedettävä, milloin, missä ja miten heidän ostamansa tuotteet ovat kiinni.

Sisäisten kameroiden (CCTV) käytön purkamisvelvoitteiden tarkastamiseksi olisi oltava pakollista yli 12 metrin pituisten alusten "vähimmäisosuudelle", joiden on todettu "aiheuttavan vakavan noudattamatta jättämisriskin". Varustus määrätään myös seuraamuksena kaikille aluksille, jotka tekevät kaksi tai useampia vakavia rikkomuksia. Aluksille, jotka ovat halukkaita ottamaan käyttöön CCTV: n vapaaehtoisesti, olisi tarjottava kannustimia, kuten kiintiöiden lisäjako tai rikkomuspisteiden poistaminen.

Mainos

Parlamentin jäsenet tukevat pakotteiden yhdenmukaistamista koskevaa ehdotusta ja vaativat, että perustetaan "Euroopan unionin rekisteri" rikkomuksista kaikkien jäsenvaltioiden tietojen keskittämiseksi. He vaativat myös "asianmukaista seuraamusjärjestelmää" virkistyskalastajien tekemistä rikkomuksista.

Vähennä jätettä, lisää turvallisuutta ja avoimuutta

Yhdenmukainen EU: n kanssa Farm-to-Fork-strategia, Parlamentti vaatii, että kalastus- ja vesiviljelytuotteiden alkuperän on oltava jäljitettävissä koko elintarvikeketjussa, mukaan lukien jalostetut ja tuodut tuotteet. Tiedot kalalajista, pyydyspaikasta, -päivästä ja -ajasta sekä käytetyn pyydyksen tyypistä olisi oltava saatavilla.

Mainos

lara AGUILERA (S&D, ES)Esittelijä sanoi: "Otimme tärkeitä askelia kohti yhteisiä sääntöjä. Espanjan kalastustarkastukset eivät saa poiketa Tanskan, Puolan tai Italian tarkastuksista. Niiden on oltava yhdenmukaisia ​​ja tehokkaampia ilman, että alan byrokratia lisääntyy. "

Meren roskaantumisen vähentämiseksi Euroopan parlamentin jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että kaikki alukset on velvoitettava ilmoittamaan kansallisille viranomaisille, kun ne menettävät pyydyksensä, ja pitämään aluksella tarvittavat välineet niiden hakemiseksi.

Kaikissa aluksissa olisi myös oltava maantieteellinen paikannuslaite, jonka avulla ne voidaan paikantaa ja tunnistaa automaattisesti. Tämä toimenpide katsotaan tarpeelliseksi meriturvallisuuden parantamiseksi hyväksytyn tekstin mukaisesti.

Parlamentti ehdottaa myös aluksella olevien kalastajien arvioimien joidenkin lajien painon hyväksyttävän virhemarginaalin lisäämistä (toleranssimarginaali).

Seuraavat vaiheet

Tämänpäiväisessä äänestyksessä parlamentti on nyt valmis aloittamaan neuvottelut neuvoston kanssa. Tämän ehdotuksen mukaan liikenteenharjoittajilla olisi sääntöjen voimaantulon jälkeen neljä vuotta aikaa varustaa alukset tarvittavalla uudella tekniikalla.

Tausta

Kalatalousvaliokunta vahvisti 5. helmikuuta kantansa EU: hun Kalastuksen valvontajärjestelmä. Ehdotuksella päivitetään viisi voimassa olevaa asetusta ja yhdenmukaistetaan valvonta- ja tarkastusjärjestelmät sekä seuraamukset kaikissa EU-maissa.

Lisätietoja 

Brexit

Britannia varmisti paljon kalaa, neuvottelutiimin vanhempi jäsen sanoo

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian ja Euroopan unionin välinen kauppasopimus on hyvä sopimus kalatalousalalle, jonka avulla se voi jälleenrakentua viiden ja puolen vuoden siirtymävaiheen aikana, Yhdistyneen kuningaskunnan neuvotteluryhmän vanhempi jäsen sanoi tiistaina (29. joulukuuta). , kirjoita Elizabeth Piper ja Paul Sandle.

Kalastusryhmät ovat arvostelleet sopimusta sanoen, että teollisuus on uhrattu Brexitin jälkeisissä kauppaneuvotteluissa.

"Saamassamme sopimuksessa tunnustetaan Yhdistyneen kuningaskunnan suvereniteetti kalastusvyöhykkeissämme, se sanotaan sen edessä", neuvotteluryhmän vanhempi jäsen sanoi.

"Mielestämme tämä on paljon. Tämä antaa kalastusteollisuudelle mahdollisuuden rakentaa itseään siirtymävaiheen aikana. Investoimme 100 miljoonaa puntaa ohjelmiin, jotka auttavat modernisoimaan kalanjalostusteollisuutta tänä aikana ", hän sanoi.

Mainos

Continue Reading

Perifeeristen merellisten alueiden liitto (CPMR)

MAATALOUDEN NEUVOSTO: Ministerit päättävät kalastusmahdollisuuksista vuoteen 2021 Koillis-Atlantilla ja syvänmeren kantojen osalta

Julkaistu

on

Neuvosto sopi 17. joulukuuta komission ehdotuksen perusteella EU: n hallinnoimien kalakantojen kalastusmahdollisuuksista vuoteen 2021 Koillis-Atlantilla. Ison-Britannian kanssa jaettavien kantojen osalta neuvosto päätti myös siirtymätoimenpiteenä siirtää vuoden 2020 sallitut kokonaissaaliit (TAC) suhteellisesti muutamia rajoitettuja poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten komissio ehdotti. Tämä varmistaa kalastusmahdollisuudet poikkeuksellisissa olosuhteissa, jotka liittyvät edelleen käynnissä oleviin neuvotteluihin EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan tulevista suhteista. Nämä toimenpiteet täydentävät Komission ehdotus varautumiseksi viime viikolta, mikä tarjoaa mahdollisuuden EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan alusten vastavuoroiseen kalastusmahdollisuuteen toistensa vesille, jos EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä on sovittu, ja kaikki ehdot EU: n kalastustoiminnan jatkamiseksi ovat täyttyneet.

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Olen erittäin tyytyväinen siihen, että EU: n yksin hoitamien kantojen osalta olemme saattaneet kahdeksan sallittua kokonaissaaliita vastaamaan tasoja, jotka takaavat kyseisten kantojen kestävän enimmäistuoton. EU: n ministerit ovat noudattaneet ehdotuksiani yhdeksän kalasaaliiden ennalta varautumisesta. Tämä on askel oikeaan suuntaan. Komission ehdotus oli erittäin kunnianhimoinen, ja olen tyytyväinen tämän päivän yleiseen hyvään tulokseen. Olemme myös onnistuneet vastaamaan Brexitiin liittyvään epävarmuuteen ja varmistamaan kalastuksen jatkamisen kaikille EU: n kalastajille ja naisille. Alukset voivat lähteä merelle 1. tammikuuta 2021, ja kalastusala voi olla vakuuttunut siitä, että heidän liiketoimintansa tunnustetaan EU: n ensisijaiseksi tavoitteeksi.

Neuvosto on myös päättänyt eteläisen meribassin (Biskajanlahti) kestävistä saalisrajoista kestävän enimmäistuoton (MSY) mukaisesti. Neuvosto on jatkanut haavoittuvien syvänmeren haiden suojelua kieltämällä tämän lajin kalastuksen. Komission ehdotuksen mukaisesti neuvosto on sopinut turskan sivusaaliiden asettamisesta hyvin rajoitetulle kattegatille (123 tonnia) ja porkkana-kranaatinheittimelle Skagerrakissa ja Kattegatissa (5 tonnia) ja munakoisoille tarkoitetun tieteellisen TACin Biskajan eteläosalla ( 2.4 tonnia). Lisätietoja on saatavissa komissaari Sinkevičiusin lehdistötiedotteen että verkossa.

Perustuu Komission ehdotus, EU: n ministerit sopivat Välimeren ja Mustanmeren kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2021. Sinkevičius sanoi: "MedFish4Everin ja Sofian julistuksissa tekemiemme poliittisten sitoumusten mukaisesti panimme EU: n lainsäädäntöön täytäntöön kunnianhimoisia toimenpiteitä, jotka toteutettiin Välimeren yleisen kalastuskomission (GFCM) yhteydessä. Läntisen Välimeren monivuotisen suunnitelman osalta olen pahoillani siitä, että ministerit eivät olleet valmiita sopimaan suuremmista vähennyksistä, mikä olisi antanut meille mahdollisuuden palauttaa kalakannat kestävälle tasolle nopeammin ja varmistaa kalastajien pitkäaikainen sosiaalinen ja taloudellinen elinkelpoisuus. alueella toimivia naisia. Suhtaudun kuitenkin myönteisesti siihen, että pyyntiponnistuksen vähentämiseen liittyy kansallisia lisätoimenpiteitä kantojen suojelemiseksi. "

Välimeren osalta ministerien hyväksymä asetus jatkaa kesäkuussa 2019 hyväksytyn läntisen Välimeren pohjakalakantojen EU: n monivuotisen hoitosuunnitelman täytäntöönpanoa vähentämällä pyyntiponnistusta 7.5 prosenttia. Asetuksella otetaan käyttöön myös Välimeren yleisen kalastuskomission vuosina 2018 ja 2019 hyväksymät toimenpiteet, erityisesti toimenpiteet ankeriaan, punakorallien, delfiinien, pienten pelagisten lajien ja pohjakalakantojen osalta Adrianmerellä sekä syvänmeren katkarapukannat Joonianmerellä, Levantissa Meri ja Sisilian salmi. Mustanmeren piikkikampelan ja kilohailin kiintiöt säilytetään vuoden 2020 tasolla. Lisätietoja on saatavissa komissaari Sinkevičiusin lehdistötiedotteen että verkossa.

Continue Reading

Perifeeristen merellisten alueiden liitto (CPMR)

EU: n kalastusneuvosto ei pysty takaamaan kalakantojen kestävää hyödyntämistä

Julkaistu

on

EU: n 17 kalatalousministeriä pääsivät 27. joulukuuta sopimukseen EU: n kalakantojen kalastusmahdollisuuksista vuonna 2021. Huolimatta EU: n lainsäädännön määräajoista ja Yhdistyneiden Kansakuntien sitoumuksista lopettaa liikakalastus vuoteen 2020 mennessä, ministerit eivät asettaneet kalastusrajoja, joilla varmistettaisiin kaikkien kalavarojen säilyminen hyödynnetään kestävällä tasolla. Jotkut kalastusmahdollisuudet, erityisesti Välimeren alueella, asetettiin selvästi tieteellisten suositusten yläpuolelle.

Oceana Euroopassa edunvalvontaviraston johtaja Vera Coelho totesi: "Ylittäessään tieteellisen neuvonnan noin 35 prosentille saalisrajoista kalatalousministerit jättävät selvästi huomiotta EU: n kalastuspolitiikan tavoitteet ja oikeudelliset velvoitteet, mikä edellyttää kaikkien kalakantojen kestävää keräämistä. Kaikista Green Deal -tavoitteista huolimatta lyhytaikaisuus ajaa edelleen päätöksiä ympäristöonnettomuuden taustalla. "

EU on päättänyt kalastusmahdollisuuksista, mukaan lukien Koillis-Atlantin kalakantojen 23 sallittua kokonaissaaliita (TAC) ja Länsi-Välimeren pyyntiponnistusrajoitukset. Huolimatta Euroopan komission kohtuullisista alkuehdotuksista ja yrityksistä lisätä avoimuutta, AGRIFISH-neuvosto ei onnistunut yhdenmukaistamaan kaikkia Koillis-Atlantin TACeja tieteellisten lausuntojen kanssa. Useat TACit, pääasiassa rajoitetusti tietokannasta peräisin olevien kalakantojen osalta, ylittivät tieteellisesti suositellut rajat, mukaan lukien etelän kummeliturska, Biskajanlahden pollakki, Irlannin länsiosassa kielikampela tai turska Kattegatissa.

EU: n ministerit vastustivat myös voimakkaasti Euroopan komission ehdotusta vähentää vuoden 2021 Välimeren troolareiden "kalastuspäiviä" 15 prosentilla ja taistelivat rajoittavan vain 7.5 prosentin vähennyksen. Tässä lyhytnäköisessä päätöksessä jätetään huomiotta tieteelliset lausunnot, joissa vaaditaan voimakkaampaa, jopa 80 prosentin vähennystä useimmille liikakalastetuille sotkeille. Tällainen tilanne säilyttää Välimeren kadehtimattoman aseman maailman liikakalastetuimpana merenä ja vaarantaa edelleen läntisen Välimeren pohjakalastusta koskevan vuoden 2019 EU: n monivuotisen suunnitelman toteutumisen.

Tuleviin suhteisiin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvän jatkuvan epävarmuuden valossa AGRIFISH-neuvosto vahvisti lisäksi yli 120 väliaikaista TACia kolmansien maiden (mukaan lukien Yhdistynyt kuningaskunta ja Norja) kanssa jaetuille kannoille, jotka EU: n alukset voivat pyytää EU: ssa ja kansainvälisillä vesillä. Näitä TACeja sovelletaan väliaikaisesti 1 päivästä tammikuuta 31 päivään maaliskuuta 2021 kalastustoiminnan jatkumisen varmistamiseksi, kunnes näitä kantoja koskevat sopimukset tehdään. Jos sopimusta ei saavuteta, neuvosto vahvistaa lopulliset yksipuoliset TACit vuodelle 2021. Oceana kehottaa kaikkia osapuolia noudattamaan tieteellisiä neuvoja estääkseen liikakalastuskilpailun EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä.

Tausta

- YK: n IPBES Biologista monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluja koskevassa maailmanlaajuisessa arviointiraportissa varoitettiin, että kalastus on ollut merien biologisen monimuotoisuuden häviämisen suurin syy viimeisen 40 vuoden aikana. Koillis-Atlantilla liikakalastusaste on pudonnut 66 prosentista 40 prosenttiin arvioiduista kannoista viime vuosikymmenen aikana, kun taas Välimerellä se jatkuu korkealla tasolla. Siirtymisen täysin kestävään kalastukseen on nopeutettava, jos liikakalastuksesta tulee menneisyyttä.

Yhteisessä kalastuspolitiikassa (YKP) asetetaan selkeä oikeudellinen velvoite lopettaa liikakalastus vuoteen 2020 mennessä, jotta varmistetaan, että kaikki hyödynnetyt EU: n kalakannat palautetaan yli terveellisen tason, joka voi tuottaa kestävän enimmäistuoton (MSY). YKP: ssä määrätään lisäksi, että kolmansien maiden kanssa tehtyihin kalastussopimuksiin sisältyviä kantoja hyödynnetään myös vastaavien normien mukaisesti. Vuonna 2019 EU hyväksyi Länsi-Välimeren pohjakalastusta koskevan monivuotisen suunnitelman (EY / 2019/1022), jolla luodaan puitteet YKP: n tavoitteiden saavuttamiselle vuoteen 2025 mennessä erityisesti puuttumalla liialliseen pyyntiponnistukseen.

Brexitin takia yli 100 saalisrajaa tärkeimmille Atlantin kalakannoille, syvänmeren kalat mukaan luettuina, riippuu EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisten neuvottelujen tuloksista, 2021 on ensimmäinen vuosi, jolloin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ei sovelleta EU: n lainsäädäntöä.

Kansalaisjärjestöjen suositukset Euroopan komissiolle ja EU: n neuvostolle Koillis-Atlantin kalastusmahdollisuuksien asettamisesta vuoteen 2021 

Kansalaisjärjestöjen suositukset syvänmeren kalastusrajoista 2021--2022 

Kansalaisjärjestöjen vastaus Euroopan komission kuulemiseen YKP: n edistymisestä ja kalastusmahdollisuuksista vuoteen 2021 

Oceanan suositukset EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kalastussopimukseksi

#AGRIFISH #Loppukalastus

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa