Liity verkostomme!

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF)

IMF:n henkilökunta on sopinut Ukrainan kanssa 15.6 miljardin dollarin ohjelmasta

SHARE:

Julkaistu

on

Kansainvälinen valuuttarahasto ilmoitti tiistaina (21. maaliskuuta), että se on päässyt henkilöstötasosopimukseen Ukrainan kanssa neljän vuoden noin 15.6 miljardin dollarin rahoituspaketin rahoittamisesta. Tämä tarjoaa varoja Ukrainalle sen puolustautuessa Venäjän hyökkäystä vastaan.

IMF:n hallituksen on vielä ratifioitava sopimus. Siinä otetaan huomioon Ukrainan tie liittyä Euroopan unioniin sodan jälkeen. Rahaston mukaan sen johtokunta keskustelee hyväksymisestä lähiviikkojen aikana.

IMF:n virkamies Gavin Gray totesi, että ohjelman yleisinä tavoitteina oli ylläpitää taloudellista ja rahoituksellista vakautta poikkeuksellisen suuren epävarmuuden olosuhteissa, palauttaa velan kestävyys ja tukea Ukrainan elpymistä matkalla kohti EU-jäsenyyttä sodanjälkeisinä aikoina.

IMF:n henkilökunta tiedotti hallituksen jäsenille tiistaina sopimuksesta, joka olisi Ukrainan suurin lainapaketti sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Ukrainan 24. Asiaan perehtyneen lähteen mukaan hallitus oli kannattava.

Maailmanlaajuisen lainanantajan mukaan sopimuksen odotetaan mahdollistavan kansainvälisten avunantajien ja kumppaneiden laajamittaisen rahoituksen Ukrainalle. Se ei kuitenkaan antanut mitään yksityiskohtia. IMF:n lainat vapauttavat yleensä tukea Maailmanpankilta tai muilta lainanantajilta.

Laskelmat ovat menneet laski jälleenrakennuksen kustannuksiksi satoja miljardeja Yhdysvaltain dollareita.

Gray totesi, että asteittainen talouden elpyminen on odotettavissa seuraavilla vuosineljänneksillä, kun aktiviteetti elpyy vakavasta vauriosta kriittiselle infrastruktuurille. Vastatuuli kuitenkin jatkuu, mukaan lukien mahdollisuus konfliktin kärjistymiseen.

Gray sanoi, että IMF:n henkilökunta odottaa Ukrainan reaalisen bruttokansantuotteen muuttuvan -3 prosentin ja +1 prosentin välillä vuonna 2023.

Mainos

Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal kehui sopimusta ja kiitti IMF:ää sen tuesta.

Jonkin sisällä Telegram "Ennätysmäisen budjettialijäämän aikana tämä ohjelma auttaa meitä rahoittamaan kaikki keskeiset menot ja varmistamaan makrotalouden vakauden sekä vahvistamaan vuorovaikutustamme kansainvälisten kumppanien kanssa."

Janet Yellen (USA:n valtiovarainministeri) vieraili Ukrainassa viime kuussa ja ilmaisi tyytyväisyytensä sopimukseen kuukausien lobbauksen jälkeen IMF:n uudesta rahoituspaketista Ukrainalle.

Hän totesi, että kunnianhimoinen ja hyvin ehdollinen IMF:n ohjelma oli ratkaisevan tärkeä tukemaan Ukrainan uudistuspyrkimyksiä. Tähän sisältyy hyvän hallinnon vahvistaminen ja korruptioriskien torjuminen. Se tarjoaa myös taloudellista tukea.

IMF:n suurin osakkeenomistaja on Yhdysvallat.

Jos Ukrainan laina hyväksyttäisiin odotetusti, se olisi IMF:n suurin laina aktiivisessa konfliktissa olevalle maalle.

Viime viikolla rahasto muutti sääntöä sallia lainaohjelmat maille, joissa on "poikkeuksellisen suuri epävarmuus", mutta ei nimennyt Ukrainaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa