Liity verkostomme!

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Siirtolaiset, jotka yrittivät ylittää Välimeren, palasivat Libyaan

SHARE:

Julkaistu

on

Lähes 500 siirtolaista, jotka yrittivät ylittää Keski-Välimeren, on tuotu takaisin Libyaan, YK:n siirtolaisjärjestön tiedottaja sanoi perjantaina (26. toukokuuta), kaksi päivää sen jälkeen, kun hyväntekeväisyysjärjestöt menettivät yhteyden heitä kuljettaneeseen veneeseen.

"Libya on vaarallinen satama, jonne siirtolaisia ​​ei pitäisi koskaan tuoda takaisin", YK:n kansainvälisen siirtolaisjärjestön (IOM) tiedottaja Flavio Di Giacomo kirjoitti Twitterissä.

Hän sanoi, että siirtolaisia ​​oli 485 ja he telakoituivat Libyan Benghazin satamaan perjantaina. Tässä vaiheessa IOM:lle ei annettu lisätietoja.

Hädässä olevilta siirtolaisaluksilta soittoja vastaanottavalla Alarm Phone -ryhmällä ei ollut merkkejä veneestä keskiviikon aamusta lähtien.

Tuolloin vene oli ajelehtimassa ilman toimivaa moottoria avomerellä noin 320 kilometriä (200 mailia) Libyasta pohjoiseen ja yli 400 kilometrin päässä Maltasta tai Italian eteläiseltä Sisilian saarelta.

Italian rannikkovartiosto raportoi torstaina (25. toukokuuta) 423 ja 671 siirtolaisen pelastamisesta kahdessa erillisessä operaatiossa Italian etsintä- ja pelastusvesillä, ja Alarm Phone sanoi, että he eivät liity kadonneeseen veneeseen.

Italian rannikkovartiostolla ei ollut välitöntä kommenttia.

Mainos

Saksalainen hyväntekeväisyysjärjestö SOS Humanity kertoi erillisessä välikohtauksessa, että öljytankkeri poimi mereltä 27 siirtolaista ja vietiin laittomasti takaisin Libyaan.

Kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaan siirtolaisia ​​ei voida väkisin palauttaa maihin, joissa heitä uhkaa vakava pahoinpitely ja laajalle levinnyt siirtolaisten hyväksikäyttö on dokumentoitu laajasti Libyassa.

Euroopan hallitukset ovat omaksuneet yhä ankaramman linjan muuttoliikkeen suhteen, mukaan lukien Italia, jota uhkaa merellä saapuvien määrä. Vuoden 47,000 aikana on kirjattu yli 18,000 2022 laskeutumista, kun niitä oli noin XNUMX XNUMX samana ajanjaksona vuonna XNUMX.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa