Liity verkostomme!

Ranska

Britannia uhkaa lähettää siirtolaisveneitä takaisin Ranskaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ilmatäytteiset kumiveneet, joita siirtolaiset käyttävät kanavan ylitykseen, nähdään Doverin satamassa, Britanniassa, 8. syyskuuta 2021. REUTERS/Peter Nicholls
Englannin kanaalilta pelastettu maahanmuuttaja kävelee kädessään lasta Doverissa, Britanniassa, 8. syyskuuta 2021. REUTERS/Peter Nicholls

Britannia on hyväksynyt suunnitelmat kääntää pois laivat, jotka kuljettavat laittomasti maahanmuuttajia rannoilleen, ja syventävät erimielisyyttä Ranskan kanssa siitä, miten selviytyä ihmishenkien vaarantamisesta yrittäessään ylittää kanaalin pienillä veneillä, kirjoittaa Andrew Macaskill että Richard Lough.

Sadat pienet veneet ovat yrittäneet matkustaa Ranskasta Englantiin tänä vuonna yhdellä maailman vilkkaimmista laivateistä.

Rajaviranomaiset koulutetaan pakottamaan veneet pois Ison -Britannian vesiltä, ​​mutta he ottavat uuden taktiikan käyttöön vain silloin, kun he pitävät sitä turvallisena, nimeämätöntä Britannian hallituksen virkamies sanoi torstaina.

Mainos

Michael Ellis, Ison-Britannian pääministeri, laatii oikeusperustan rajaviranomaisille uuden strategian käyttöönotolle.

Sisäministeri Priti Patel kertoi Ranskan sisäministerille Gerald Darmaninille, että ihmisten pysäyttäminen Ranskasta pienillä veneillä oli hänen "ykkösprioriteettinsa".

Darmanin sanoi, että Ison -Britannian on kunnioitettava sekä merilainsäädäntöä että Ranskalle tehtyjä sitoumuksia, joihin sisältyy taloudellisia maksuja, joilla rahoitetaan Ranskan merirajapartioita.

Mainos

"Ranska ei hyväksy mitään käytäntöä, joka on vastoin merilainsäädäntöä, eikä taloudellista kiristystä", Ranskan ministeri twiittasi.

Brittiläisille tiedotusvälineille vuotaneessa kirjeessä Darmanin sanoi, että veneiden pakottaminen takaisin Ranskan rannikolle olisi vaarallista ja että "ihmishenkien turvaaminen merellä on etusijalla kansallisuuteen, asemaan ja maahanmuuttopolitiikkaan nähden".

Britannian sisäministeriö tai sisäministeriö sanoi: "Emme kommentoi rutiininomaisesti merenkulun operatiivista toimintaa."

Hyväntekeväisyysjärjestöt sanoivat, että suunnitelmat voivat olla laittomia.

Kanava Rescue, kansalaispartio, joka etsii Englannin rannikolle saapuvia maahanmuuttajia, sanoi kansainvälisen merioikeuden mukaan, että aluksilla on selkeä velvollisuus auttaa hädässä olevia.

Maahanmuuttajia avustavan Care4Calais -hyväntekeväisyysjärjestön perustaja Clare Mosely sanoi, että suunnitelma vaarantaa maahanmuuttajien hengen. "He eivät halua tulla takaisin. He ehdottomasti voisivat yrittää hypätä yli laidan", hän sanoi.

Kanaalin yli pienillä veneillä ylittävien siirtolaisten määrä on noussut tänä vuonna sen jälkeen, kun Ison -Britannian ja Ranskan hallitukset ovat hillineet muita laittomia maahantulomuotoja, kuten piiloutumista Ranskan satamien kautta kulkevien kuorma -autojen taakse.

Luvut, jotka yrittävät saavuttaa Britannian pienillä veneillä - noin 12,000 2021 tähän mennessä vuonna XNUMX - ovat pieniä verrattuna siirtolaisvirtoihin Libanonin ja Turkin kaltaisiin maihin, joissa on miljoonia pakolaisia.

Mutta asiasta on tullut pääministeri Boris Johnsonin konservatiivipuolueen poliitikkojen kokoontumishuuto. Maahanmuutto oli keskeinen kysymys vuoden 2016 kansanäänestyspäätöksessä erota Euroopan unionista.

Ranska ja Iso -Britannia sopivat heinäkuussa lähettävänsä lisää poliiseja ja investoivansa havaintotekniikkaan Kanaalin ylitysten lopettamiseksi. Ranskan poliisi on takavarikoinut lisää veneitä, mutta he sanovat, etteivät ne voi täysin estää lähtöä. Lue lisää.

Britannian nuorempi terveysministeri Helen Whately sanoi, että hallituksen painopiste oli edelleen maahanmuuttajien estämisessä yrittämästä matkaa sen sijaan, että he kääntäisivät heidät takaisin.

Britannian opposition työväenpuolue kritisoi uutta lähestymistapaa hengenvaaraksi, ja se sanoi, että ensisijaisena pitäisi olla ihmisten salakuljetusjoukkojen torjunta.

Ranska

Ranskan Le Pen sanoo poistavansa tuuliturbiinit, jos hänet valitaan

Julkaistu

on

By

Ranskan äärioikeistolainen presidenttiehdokas Marine Le Pen (Kuvassa) sanoi, että jos hänet valitaan presidentiksi ensi vuonna, hän lopettaa kaikki uusiutuvan energian tuet ja poistaa Ranskan tuuliturbiinit, kirjoittaa Geert De Clercq, Reuters.

Le Pen, joka on Rassemblement National -puolueen ehdokas huhtikuun äänestyksessä, pääsi vuoden 2017 vaalien toiselle kierrokselle, ja hänen odotetaan tekevän sen uudelleen, vaikka jotkut viimeaikaiset mielipidemittaukset ovat osoittaneet, että oikeistolainen keskusteluohjelma tähti Eric Zemmour voisi parhaiten, jos hän päättää juosta. Lue lisää.

"Tuuli ja aurinko, nämä energiat eivät ole uusiutuvia, ne ovat ajoittaisia. Jos minut valitaan, lopetan kaiken uusien tuulipuistojen rakentamisen ja aloitan suuren projektin niiden purkamiseksi", hän sanoi RTL -radiossa.

Mainos

Hän lisäsi, että hän luopuu tuuli- ja aurinkoenergian tuista, jotka hänen mukaansa lisäsivät kuusi tai seitsemän miljardia euroa vuodessa ja rasittavat kuluttajien sähkölaskuja.

Le Pen sanoi myös tukevansa voimakkaasti Ranskan ydinteollisuutta sallimalla useiden uusien ydinreaktorien rakentamisen, rahoittamalla Ranskan nykyisen laivaston merkittävän päivityksen ja tukemalla pienten modulaaristen reaktorien rakentamista presidentti Emmanuel Macronin ehdottamalla tavalla.

Tällä viikolla julkistetussa Ranskan talouden etenemissuunnitelmassa 2030 Macron ehdotti miljardeja euroja tukea sähköajoneuvoille, ydinteollisuudelle ja ydinvoimalla tuotetulle vihreälle vedylle, mutta ei juurikaan maininnut uusiutuvaa energiaa. Lue lisää.

Mainos

Ranska tuottaa noin 75 prosenttia sähköstään ydinvoimaloissa, mikä tarkoittaa, että sen sähköntuotanto on pienimpiä hiilidioksidipäästöjä asukasta kohden kaikissa kehittyneissä maissa. Se on kuitenkin myös paljon jäljessä Saksasta ja muista Euroopan maista tuuli- ja aurinkoinvestoinneissa.

On olemassa aktiivinen tuulenvastainen liike, jota tukevat äärioikeisto ja keskustaoikeisto, erityisesti Xavier Bertrand, johtava konservatiivinen ehdokas presidentinvaaleissa. Lue lisää.

Continue Reading

Afrikka

Ranskaa syytetään "edelleen kontrolloimasta" joitakin sen entisiä siirtomaita Afrikassa

Julkaistu

on

Ranskaa on syytetty "salaisesta valvonnasta" frankofonisia Afrikan maita vastaan, koska ne ovat virallisesti saaneet vapauden.

Ranskan siirtomaa -kohtaaminen Länsi -Afrikassa johtui kaupallisista eduista ja ehkä vähäisemmässä määrin sivistyneestä tehtävästä.

Toisen maailmansodan päättyessä Ranskan Länsi -Afrikan siirtomaavallan kansalaiset olivat tyytymättömiä siirtomaajärjestelmään.

Mainos

Vuodesta 2021 lähtien Ranskalla on edelleen suurin sotilaallinen läsnäolo Afrikassa kaikista entisistä siirtomaavalloista.

Ranska kuristaa tiukasti ranskankielisessä Afrikassa sekä palvellakseen etujaan että säilyttääkseen keisarillisen arvovallan viimeisen linnakkeen.

Ranskaa syytetään Afrikan maiden pakottamisesta suosimaan ranskalaisia ​​etuja ja yrityksiä julkisten hankintojen ja julkisten tarjousten alalla.

Mainos

Väitetään, että yksi tällainen esimerkki siitä, missä Ranskan sanotaan edelleen harjoittavan epäterveellistä valvontaa Afrikassa, on Mali, joka joutui Ranskan siirtomaavallan alle vuonna 1892, mutta tuli täysin itsenäiseksi vuonna 1960.

Ranskalla ja Malilla on edelleen vahva yhteys. Molemmat ovat International Internationale de la Francophonie -järjestön jäseniä ja Ranskassa on yli 120,000 XNUMX malilaista.

Se on kuitenkin väittänyt, että Malin tämänhetkiset tapahtumat ovat jälleen kerran tuoneet valokeilan näiden maiden usein myrskyisään suhteeseen.

Kaiken äskettäisen turbulenssin jälkeen Mali, jota tällä hetkellä johtaa uusi väliaikainen johtaja, on vasta nyt alkanut nousta jaloilleen, vaikkakin hyvin hitaasti.

Kuitenkin Länsi -Afrikan valtioiden talousyhteisö (ECOWAS), YK ja Afrikan unioni - ja erityisesti Ranska - eivät näytä kiirettä tunnustamaan Malin entistä väliaikaista varapresidenttiä ja nykyistä siirtymäkauden johtajaa Assimi Goitaa. laillinen ehdokas tuleviin presidentinvaaleihin huolimatta Malin perustuslakituomioistuimen ilmeisesti päinvastaisesta päätöksestä.

Ranskan tiedotusvälineet ovat usein kutsuneet eversti Goitaa "juntan pomoksi", ja "sotilasjuntan päällikkö" ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron kuvailivat Goitan johtamaa toukokuun vallankaappausta "vallankaappaukseksi".

Jännitteet maiden välillä kiristyivät, kun Mali kutsui äskettäin Ranskan suurlähettilään maahan rekisteröimään "närkästyksensä" presidentti Macronin äskettäisestä kritiikistä maan hallitusta kohtaan.

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun presidentti Macron ehdotti, ettei Malin hallitus ollut "edes oikeastaan"-Goitan johtaman Malin toukokuun vallankaappauksen vuoksi. Sanasota jatkui, kun presidentti Macron kehotti Malin hallitsevaa armeijaa palauttamaan valtion auktoriteetin suurilla alueilla maassa, jotka hänen mukaansa oli hylätty aseellisen kapinan edessä.

Eversti Goita asetti siviilijohtajan väliaikaisen hallituksen viime vuoden elokuun vallankaappauksen jälkeen. Mutta sitten hän erosi tuon hallituksen johtajat toukokuussa toisessa vallankaappauksessa.

Tämä johtuu myös väkivallan taustasta Sahelin alueella, kuivalla maalla, joka rajoittuu Saharan aavikon eteläreunaan ja joka on lisääntynyt viime vuosina tuhansien YK: n, alueellisten ja länsimaisten joukkojen läsnäolosta huolimatta.

Malin nykyiset poliittiset muutokset ovat herättäneet paljon kansainvälistä huomiota, mutta Fernando Cabritan mukaan myös erilaisiin kysymyksiin on puututtava.

Fernando Cabrita on portugalilainen asianajaja, kansainvälisen oikeuden asiantuntija, SOCIEDADE DE ADVOGADOS -lakitoimiston perustaja. Fernando Cabrita on kirjoittanut useille alueellisille, kansallisille ja ulkomaisille sanomalehdille, ja hänellä on laaja kokemus kansainvälisestä siviilioikeudesta.

Hän väittää, että niihin kuuluu kysyä, mikä on maan tulevaisuus rauhan ja turvallisuuden kannalta, mitkä poliittiset päätökset vahvistavat Malin asemaa yleensä ja erityisesti sen nykyisen väliaikaisen johtajan asemaa.

Tämän verkkosivuston haastattelussa Cabrita arvioi Länsi -Afrikan maan viimeaikaisia ​​tapahtumia erityisesti oikeudelliselta kannalta.

Hän muistuttaa, että toukokuussa 2021 asevoimien jäsenet pidättivät Malin siirtymäkauden presidentin Bah Ndawin ja hänen pääministerinsä Moctar Ouanen, sillä silloinen varapresidentti Goita epäili heitä siirtymäprosessin sabotoinnista (väitetty Ranskan vaikutuksen alaisena).

Bah Ndaw ja Moctar Ouane erosivat, ja valta siirtyi nuorelle Malin johtajalle Goitalle, joka jakaa vahvan Ranskan vastaisen tunteen, joka on noussut Malissa jo pitkään.

Cabrita sanoo, että tällainen muutos Malin poliittisessa ympäristössä nähdään "epämiellyttävänä" Ranskalle, Malin ja sen entisen siirtomaaherran pitkäaikaiselle "kumppanille".

Hän väittää: "Ranska on harjoittanut salaa valvontaa frankofonisia Afrikan maita sen jälkeen, kun ne ovat virallisesti saaneet vapauden".

Hän mainitsee Ranskan Barkhane -operaation keinona, jolla Pariisi voi säilyttää "merkittävän sotilaallisen voiman" alueella.

Kesäkuussa Pariisi alkoi organisoida uudelleen joukkojaan, jotka oli lähetetty Sahelin alueelle operaation Barkhane alla, mukaan lukien vetäytymällä pohjoisimmista tukikohdistaan ​​Malissa Kidalissa, Timbuctuissa ja Tessalitissa. ja 5,000 vuoteen 2,500 mennessä.

Cabrita sanoo, että nyt kun Barkhane on muuttumassa pienemmäksi operaatioksi, Pariisi "epätoivoisesti haluaa vahvistaa vaikutusvaltaansa poliittisin keinoin".

Hän sanoo tiedotusvälineiden avulla, että jotkut länsimaat Ranskan johdolla ovat yrittäneet heikentää eversti Goïtan poliittista valtaa esittämällä hänet "laittomaksi" tai päteväksi johtajaksi.

Cabritan mukaan tällaiset hyökkäykset ovat kuitenkin perusteettomia.

Hän sanoo, että syyskuussa 2020 allekirjoitettua siirtymäkauden peruskirjaa, jota Cabritan mukaan käytetään usein Goitan valtakirjan heikentämiseen, "ei voida tunnustaa lainvoimaiseksi asiakirjaksi, koska se hyväksyttiin lukuisilla vakavilla sääntöjenvastaisuuksilla".

Hän sanoi: ”Peruskirja on Malin perustuslain vastainen, eikä sitä ole ratifioitu asianmukaisin välinein. Näin ollen perustuslakituomioistuimen tekemien päätösten tulee olla etusijalla. "

Malin perustuslakituomioistuin julisti 28. toukokuuta 2021 eversti Goitan valtionpäämieheksi ja siirtymäkauden presidentiksi, jolloin hänestä tuli maan johtaja de jure.

Toinen tekijä, joka tukee Goitan legitiimiyttä, sanoo Cabrita, on se, että kansallinen yhteisö ja kansainväliset toimijat tunnustavat hänet (Goita) Malin edustajana.

Äskettäisten mielipidetutkimusten mukaan Goitan arviot Malin kansalaisten keskuudessa ovat nousussa, ja ihmiset hyväksyvät hänen päättäväisyytensä lopettaa maan nykyinen väkivalta ja järjestää demokraattiset vaalit sovitun aikataulun mukaisesti.

Cabrita sanoo: "Goitan suosio ihmisten keskuudessa tekee hänestä sopivimman ehdokkaan maan presidentiksi."

Mutta onko Goita oikeutettu osallistumaan tuleviin presidentinvaaleihin, jotka on määrä järjestää helmikuussa? Cabrita vaatii, että hänen annetaan seistä.

”Vaikka perusoikeuskirjan 9 artiklassa kielletään siirtymäkauden presidentti ja varajäsen osallistumasta presidentin- ja parlamenttivaaleihin, jotka pidetään siirtymäkauden lopussa, tämän asiakirjan pätemättömyys ja sen sisäiset ristiriidat jättävät kaiken tärkeän päätökset perustuslakituomioistuimelle. 

"Koska siirtymäkauden peruskirja on perustuslain vastainen asiakirja, sen määräykset eivät voi rajoittaa kenenkään kansalaisoikeuksia, Goita mukaan lukien."

Malin perustuslaki, joka on vuodelta 199 ja jota sovelletaan edelleen maassa, määrittelee menettelyt, ehdot ja ehdokkaiden asettamisen presidentinvaaleihin.

Cabrita lisäsi: ”Perustuslain 31 §: n mukaan jokaisen tasavallan presidentin ehdokkaan on oltava Malin kansalainen ja hänelle on myönnettävä myös kaikki hänen kansalais- ja poliittiset oikeutensa. Tämän perusteella (eli perustuslain) perusteella Goïtalla on siis oikeus asettua ehdolle Malin presidentinvaaleihin.

"Jos hän saa asettua presidentin edustajaksi, se aloittaa uuden luvun kaikille frankofonisille Afrikan maille, ei vain Malille."

Continue Reading

Brexit

Ranskan ministeri Beaune: Ranskalaiset kalastajat eivät saa maksaa Britannian Brexit -epäonnistumisesta

Julkaistu

on

By

Kalastustroolarit ovat telakoituna Boulogne-sur-Merissä sen jälkeen, kun Britannia ja Euroopan unioni ovat välittäneet viime hetken Brexit-kauppasopimuksen Pohjois-Ranskassa 28. joulukuuta 2020. REUTERS/Charles Platiau

Ranskan Eurooppa -asioiden ministeri Clement Beaune sanoi tänään (8. lokakuuta), että ranskalaiset kalastajat eivät saa maksaa Britannian eroamisesta Euroopan unionista, kirjoittaa Dominique Vidalon, Reuters.

"He epäonnistuivat Brexitissä. Se oli huono valinta. Uhkailu, uhkaaminen kalastajillemme, ei ratkaise kalkkunan tarjontaa jouluna", Beaune kertoi BFM TV: lle.

Mainos

"Pysymme lujina. Britit tarvitsevat meitä myymään tuotteitaan", hän lisäsi.

Aiemmin tällä viikolla pääministeri Jean Castex sanoi, että Ranska on valmis tarkistamaan kahdenvälistä yhteistyötä Britannian kanssa, jos Lontoo jättää edelleen huomiotta kalastusoikeuksista tehdyn sopimuksen Brexitin jälkeisessä kauppasuhteessaan Euroopan unionin kanssa. Lue lisää.

Pariisi on raivostunut siitä, että Lontoo kieltäytyy myöntämästä sitä, mitä se pitää täydellisenä lisenssinä, koska ranskalaiset kalastusalukset toimivat Britannian aluevesillä, ja se uhkaa vastatoimilla.

Mainos

Ranskalaiset kalastajat ovat myös sanoneet voivansa estää Calaisin pohjoisen sataman ja Kanaalitunnelin rautatieyhteyden, jotka ovat Ison -Britannian ja Manner -Euroopan välisen kaupan tärkeimmät kauttakulkupaikat, jos Lontoo ei myönnä lisää kalastuslisenssejä seuraavan 17 päivän aikana.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa