Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Kansalaisten paneeliehdotukset ilmastonmuutoksesta, ympäristöstä ja terveydestä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Varsovassa 7.–9. tammikuuta pidetyssä foorumissa kansalaiset ehdottivat tapoja parantaa terveyttä, torjua ilmastonmuutosta ja suojella ympäristöä. EU-asiat.

Osana Euroopan tulevaisuutta käsittelevää konferenssia Varsova isännöi 200.–7. tammikuuta 9 noin 2022 eurooppalaista, jotka saapuivat ilmastonmuutokselle, ympäristölle ja terveydelle omistetun Euroopan kansalaispaneelin kolmanteen ja viimeiseen istuntoon. Vallitsevan Covid-19-tilanteen vuoksi osa paneelin jäsenistä liittyi etänä.

Panelistit keskustelivat suosituksistaan ​​viidellä alueella:

  • Parempia tapoja elää
  • Ympäristömme ja terveytemme suojeleminen
  • Taloutemme suuntaaminen uudelleen
  • Ylituotannon ja -kulutuksen suuntaaminen uudelleen
  • Kaikista huolehtiminen

Osallistujat äänestivät 64 suosituksesta: 51 hyväksyttiin, kun taas 13 ei saavuttanut vaadittua 70 prosentin tukikynnystä.

Lue täydellinen luettelo tämän paneelin hyväksytyistä suosituksista.

Mainos

Kansalaiset suhtautuivat myönteisesti mahdollisuuteen suositella poliittisia toimia: "Tämä on kaikkien voitto, käytännöllisessä ja moraalisessa mielessä", sanoi Celestino, italialainen panelisti. "Kansalainen on täällä keskeinen ja kokee politiikan, hetken ja siihen liittyvät vaikeudet ja yrittää löytää ratkaisuja asioiden parantamiseksi. Ihmiset tuntevat olevansa mukana. Kansalainen on osa järjestelmää."

Saksalainen panelisti Nina sanoi: ”Mielestäni on erittäin tärkeää puhua näistä aiheista, ja olemme saaneet paljon hienoja ehdotuksia ja suosituksia. Joten toivon todella, että EU:n poliitikot seuraavat tätä kuuntelemalla mielipiteitämme, kansalaisten ääntä ja ryhtymällä toimiin, jotka ovat EU:n kansalaisten edun mukaisia.

Selvittää  mitä Euroopan kansalaispaneelit ovat ja mikä niiden tavoite on.

Parempia tapoja elää

Mainos

Panelistit suosittelevat EU-tukien myöntämistä luomuviljelylle ja vertikaaliselle viljelylle, jossa kasveja kasvatetaan kerroksittain päällekkäin. EU:n tulisi myös asettaa vähimmäisstandardit koulujen ruokaloiden ruuan laadulle ja ruoantuotannosta tulee osa julkista koulutusta.

Toinen suositus on EU:n kaupunkikehitysdirektiivi kaupunkien vihertämiseksi. Panelistit haluavat myös enemmän tukea pyöräilijöille ja investointeja uusiin pyöräreitteihin.

Suojelemme ympäristöämme ja terveyttämme

Paneelin osallistujat vaativat yhtenäistä merkintäjärjestelmää, joka selittää EU:n sisällä ostettujen tuotteiden koko ekologisen jalanjäljen, sekä merkintöjä, jotka kertovat hormonaalisten aineiden käytöstä elintarvikkeissa.

He haluavat myös korkeampia veroja epäterveellisille elintarvikkeille kulutuksen vähentämiseksi ja Euroopan laajuisen pisteytysjärjestelmän terveellisille ruoille.

Panelistit suosittelivat kemiallisten torjunta-aineiden ja lannoitteiden käytön jyrkkää vähentämistä. Luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi he haluavat suojelualueiden laajentamista sekä nopeaa ja massiivista metsitystä. Panelistit haluavat myös asteittaista intensiivisen karjankasvatuksen lopettamista.

Taloutemme ja kulutuksemme suuntaaminen

Panelistit suosittelevat, että EU kannustaisi tuotteiden pidempään käyttöä pidentämällä niiden takuita ja asettamalla varaosille enimmäishinnan.

EU:n olisi pantava täytäntöön tiukemmat ympäristöstandardit, joita olisi sovellettava myös tuontitavaroihin, ja otettava käyttöön toimenpiteitä, joilla rajoitetaan ympäristöä vahingoittavien tuotteiden mainontaa.

Ylituotannon ja -kulutuksen suuntaaminen uudelleen

Panelistit haluavat EU:n tekevän hiilidioksidisuodattimet pakollisiksi erityisesti hiilivoimaloissa. He haluavat torjua saastumista määräämällä sakkoja saastuttajille ja vähentämällä tuontitavaroiden määrää, jotka eivät täytä EU:n ekologisia jalanjälkistandardeja.

EU:n tulisi myös tukea jäsenvaltioita yhteyksien tai maaseutualueiden parantamisessa, samalla kannustaa kohtuuhintaista joukkoliikennettä sekä edistää sähköajoneuvojen hankintaa ja investointeja muiden saastuttamattomien teknologioiden kehittämiseen.

Kaikista huolehtiminen

Panelistit ehdottavat muutosta EU:n perussopimuksiin, mikä loisi oikeusperustan EU:n laajemmille terveystoimille. Terveyshoitojen pitäisi kaikkialla EU:ssa olla tasalaatuisia ja kohtuullisin kustannuksin. Kansalaiset ehdottavat, että uusi eurooppalainen hankintavirasto voisi neuvotella parempia hintoja lääkkeille kaikille jäsenvaltioille.

Naisten hygieniatuotteita pitäisi lakata pitämästä luksustavaroina ja verottaa niitä ylimääräisesti. Terveyden ymmärtämisen parantamiseksi EU-maiden tulisi sisällyttää mielenterveys ja seksuaalikasvatus koulujensa opetussuunnitelmiin.

Mitä seuraavaksi

Paneelin edustajat esittelevät ja keskustelevat suosituksista seuraavassa konferenssin täysistunnossa 21.-22 Strasbourgissa. Täysistunnossa on EU:n toimielinten, kansallisten parlamenttien, kansalaisyhteiskunnan ja kansalaisten edustajia.

Konferenssin lopputulos esitellään raportissa parlamentin, neuvoston ja Euroopan komission puhemiehille, jotka ovat sitoutuneet seuraamaan näitä suosituksia.

Myös muut Euroopan kansalaispaneelit hyväksyvät suosituksensa lähitulevaisuudessa.

Jaa ajatuksesi Euroopan tulevaisuudesta osoitteessa Konferenssialusta.

Lue lisää 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa