Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

EU:n ajokortti: parlamentti tukee tieliikennealan kantaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään mietintönsä ajokorttidirektiivistä ja sopi keskeisistä uudistuksista, joilla poistetaan keskeiset esteet, jotka estävät ajoammatin aloittamista.

Neuvoston ja komission kanssa käytävien kolmikantaneuvottelujen tahdissa Euroopan parlamentin täysistunto hyväksyi tänään kantansa ajokorttidirektiiviin, mikä tarjoaa huomattavan edistysaskeleen nuorten kuljettajien ikärajojen poistamisessa sekä kolmansien maiden integroitumisen helpottamisessa. kuljettajat EU:hun.

IRU:n EU:n edunvalvontajohtaja Raluca Marian sanoi: "Euroopan parlamentti otti tänään suuren askeleen poistaakseen keskeiset esteet, jotka estävät nuoria EU-kansalaisia ​​ottamasta ammattiin ja kolmansien maiden kuljettajia täydentämästä paikallista lahjakkuutta. EU:n tieliikenneala tarvitsee sekä paikallisia kuljettajia että kolmansien maiden ammattilaisia ​​voittaakseen jatkuvan kuljettajapulan. Meiltä puuttuu jo yli 500,000 XNUMX ammattikuljettajaa."

”Painopisteemme on ennen kaikkea houkutella lisää paikallisia lahjakkuuksia, mukaan lukien nuoria ja naisia. Mutta kun otetaan huomioon kuljettajapula ja se, että monet kuljettajat ovat lähestymässä eläkeikää, meidän on täydennettävä paikallista lahjakkuutta kolmansien maiden kuljettajilla", hän lisäsi.

Suuret uudistukset nuorten kuorma-autonkuljettajien houkuttelemiseksi

Kuorma-autoalan suureksi uudistukseksi muodostuvassa täysistunnossa kannatettiin EU:n mukana kulkevan ajojärjestelmän käyttöönottoa, jonka avulla 17-vuotiaat kuorma-autonkuljettajat (luokat C ja C1) voivat hankkia turvallisesti käytännön ajokokemusta ja perehtyä ajoneuvojen kuljettamiseen. ammatti kokeneen kuljettajan rinnalla.

"Sana "mukana" on ratkaiseva, kun tarkastellaan ehdotettua tekstiä ajokortin tarkistuksessa. 17-vuotias kuorma-autoa kuljettava nuorukainen ohjaamossa istuvan kokeneen kuorma-autonkuljettajan valvonnassa on eräänlainen laajennettu työharjoittelu. Tämä auttaa pitkälle kuromaan koulujen välistä eroa. Olemme iloisia siitä, että parlamentti on ymmärtänyt sen oikein, Raluca Marian sanoi.

Eduskunta on myös selventänyt, että sekä kansallisen että kansainvälisen kuorma-auton ajo-ikä on EU:ssa 18 vuotta.

Mainos

Suuret uudistukset nuorten linja-autokuljettajien houkuttelemiseksi

Samoin eduskunta on vahvistanut, että linja-auton ammattikuljettajien alaikäraja on 21 vuotta.

Parlamentti on myös antanut jäsenvaltioille mahdollisuuden poistaa mielivaltainen 50 kilometrin rajoitus 19-vuotiailta linja-autonkuljettajilta matkustajien kuljettamiseen kansallisella alueellaan.

"Tämänpäiväistä Euroopan parlamentin mietintöä voidaan pitää menestyksenä kollektiivisessa henkilöliikenteessä, johon kohdistuu merkittäviä paineita kuljettajapulan vuoksi, joka kasvoi 54 prosenttia vuodesta 2021 vuoteen 2022", Raluca Marian sanoi.

”Menetämme liian monta nuorta eurooppalaista ammattilinja-autokuljettajaehdokasta näiden oikeudellisten esteiden vuoksi. Näemme jo nyt tämän huolestuttavat seuraukset: alle 3 % linja-autonkuljettajista on alle 25-vuotiaita. Tämä suuntaus vain pahenee tulevina vuosina, jos konkreettisiin toimiin ei ryhdytä, hän lisäsi.

Kolmansien maiden kuljettajat

Euroopan parlamentin liikennevaliokunnan mukaisesti parlamentti tunnusti tarpeen laajentaa komission ehdotusta kehittää EU:n puitteet kolmansien maiden ajokorttien ja pätevyyden tunnustamiseksi.

”Yhdenmukaisen ja läpinäkyvän EU-kehyksen kehittäminen kolmansien maiden ammattikuljettajien ajokorttien ja pätevyyksien tunnustamiseksi on ratkaisevan tärkeää. Kolmansien maiden kuljettajilla olisi oltava samat oikeudet kuin eurooppalaisilla kuljettajilla. Tätä varten on välttämätöntä, että heidän oikeutensa tunnustetaan ja kunnioitetaan kaikissa jäsenvaltioissa. Tarvitsemme kolmansien maiden kuljettajia täydentämään paikallista lahjakkuutta ja täyttämään aukon”, Raluca Marian sanoi.

Sekä parlamentti että neuvosto ovat nyt hyväksyneet kantansa direktiiviin. Kolmikantaneuvottelujen odotetaan päättyvän seuraavan vaalikauden aikana.

"Toivomme, että parlamentin neuvottelijat vakuuttavat neuvoston kollegansa kantansa pragmaattisuudesta, jota tieliikenneala tukee", Raluca Marian totesi.

Tietoja IRU: sta
IRU on maailman maantiekuljetusorganisaatio, joka auttaa yhdistämään yhteiskuntia turvallisen, tehokkaan ja vihreän liikkuvuuden ja logistiikan avulla. Yli 3.5 miljoonan maantie- ja multimodaaliliikennepalveluja kaikilla globaaleilla alueilla tarjoavan yrityksen äänenä IRU auttaa pitämään maailman liikkeessä. iru.org

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa