Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

"Yli puolet maailman väkivallasta tulee mielenterveyshaasteista", Sri Sri Ravi Shankar sanoo Euroopan parlamentille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kuva: Aris Setya

Maailmalla on edessään ennennäkemätön masennuksen, itsemurhien ja mielenterveysongelmien lisääntyminen.

Kesäkuussa 2022 julkaistun WHO:n Maailman mielenterveysraportin mukaan masennus ja ahdistuneisuus lisääntyivät pandemian ensimmäisenä vuonna 25 prosenttia, mikä nosti mielenterveyshäiriöistä kärsivien määrän lähes miljardiin ihmiseen.

Euroopan parlamentissa Brysselissä 22. toukokuuta pidettiin ajatushautomo, jonka isännöi Euroopan parlamentin jäsen Ryszard Czarnecki ja jonka puheenjohtajana toimi Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.kuvassa). Think Tankissa käsiteltiin ja keskusteltiin innovatiivisista mielenterveyden parantamisratkaisuista, joita voidaan skaalata maailmanlaajuisesti, mielenterveyden ja rauhanrakentamisen välisiä yhteyksiä, viimeisintä mielenterveystutkimusta ja mielenterveysponnisteluja kilpailuetuina työympäristössä.

"Mielenterveys on yksi suurimmista haasteista, joita maailma kohtaa nykyään. Olipa kyse kehitysmaista tai kehittyneistä maista, sota- tai rauhanvyöhykkeistä, se on ongelma, joka vaikuttaa koko maailmaan", sanoi Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.

Huolimatta mielenterveysongelmien huolestuttavasta lisääntymisestä, sen ympärillä on kuitenkin edelleen ennakkoluuloja, Gurudev painotti. Henkilöä ei voida hoitaa, ellei hän tunnusta, että hänellä on ongelma ja hän tarvitsee apua, mikä on jo rohkea ensimmäinen askel, mutta nykypäivän tuomitsevassa maailmassa tällainen myöntäminen voi vaarantaa hänen työpaikkansa tai ihmissuhteensa, joten ihmisillä on tapana piilottaa ongelmansa.

Stressi on yksi suurimmista mielenterveyden syistä, jota voidaan hallita terveellisen elämän tasapainon avulla, mutta sitä varten ihmiset "tarvitsivat vähän hoitoa ja huomiota". Toisin kuin fyysisen terveyden kohdalla, koulussa ei kuitenkaan ole "mielenhygienian" kursseja. "Yli puolet maailman väkivallasta tulee mielenterveyshaasteista", Shankar sanoi. "Yhdysvalloissa on tapahtunut yli 600 joukkoampumista viimeisen 6 kuukauden aikana. Syynä tähän on mielenterveys."

Mainos

Vähentääksemme mielenterveysongelmia kaikkialla maailmassa, meidän on ensin puututtava yhteiskunnallisiin ennakkoluuloihin, mutta sitten erityyppisiin ennakkoluuloihin, joita meillä on sisällämme, jotka liittyvät sukupuoleen, uskontoon, luokkaan tai asemaan, Gurudev neuvoi. Jooga ja meditaatio voivat myös edistää suuresti terveellistä elämäntapaa, kun taas sosiaalinen vuorovaikutus, ei sosiaalisen median kautta, vaan ihmisten tapaaminen tosielämässä, voi auttaa parantamaan traumaa.

"Politiikan tehtävänä on varmistaa yhteinen hyvä kansallisesti ja globaalisti, mutta emme voi taata yhteistä hyvää pelkon ja vihan pohjalta", sanoi Slovenian entinen pääministeri Alojz Peterle.

"En ole lääkäri, mutta ymmärrän, että pirstaleinen maailma tarkoittaa pirstoutuneita ihmisiä ja mitä pirstoutuneempia olemme, sitä enemmän mielenterveysongelmia meillä on", lisäsi Peterle ja havainnollistaa kuinka itsemurhaluvut Sloveniassa laskivat 10 prosenttia maan jälkeen. liittyi Euroopan unioniin, kun ihmiset saivat uutta toivoa kuulumisesta yhteisöön, jolla on samat arvot ja periaatteet.

"Mikään yksittäinen organisaatio ei voi käsitellä mielenterveyskriisiä yksin. Hallitusten, terveydenhuoltolaitosten ja kansalaisjärjestöjen on yhdistettävä voimansa luodakseen kattavia mielenterveysstrategioita. Yhdessä voimme luoda terveemmän ja kestävämmän yhteiskunnan", Ryszard Czarnecki sanoi.

Puolassa eri puolilla maata sijaitsevissa keskuksissa on otettu käyttöön mielenterveyssuunnitelma, jolla autetaan yhteisöjä maksutta, Puolan terveysministeri Adam Niedzielski selitti. Hoitosuunnitelmat laativat asiantuntijat suhteidensa perusteella mielenterveyskriisissä olevaan henkilöön. Vuodesta 2019 lähtien 380 näistä keskuksista on omistettu lapsille ja nuorille.

"Surullisten kasvojen ei pidä antaa olla olemassa, koska jokaisen meistä pitäisi ottaa vastuu onnentekijän tuomisesta, niin voimme tehdä yhteiskunnasta paremman paikan", Shankar huomautti. 

Lisäksi Ukrainan sodan puhkeamisen jälkeen Puola on perustanut mielenterveyskeskuksia rajalle ja eri puolille maata tukemaan ukrainalaisia ​​pakolaisia ​​traumasta toipumisessa, tarjoamalla heille yhtäläisen pääsyn terveydenhuoltoon kuin Puolan kansalaisille ja tiedotuskampanjoita pakolaisleireillä. "Sodat eivät aiheuta vain fyysisiä haavoja, vaan myös haavoja mieleen, joita voi olla vaikeampi parantaa", Gurudev sanoi.

Shankarin International Association for Human Values ​​(IAHV) ja Art of Living ovat myös onnistuneet perustamaan yli 400 työpajaa ukrainalaisille sekä Ukrainassa että Euroopassa, auttaen yli 5,000 20 ukrainalaista tällä hetkellä yli XNUMX maassa. Heille opetettiin kuinka hallita stressiä, unettomuutta, epätoivoa ja traumaattisia oireita.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa