Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Euroopan parlamentti hyväksyi EPP-vetoisen tietolain

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentti on hyväksynyt kantansa uusiin sääntöihin kytkettyjen koneiden, nykyaikaisten kodinkoneiden tai teollisuusrobottien keräämien tietojen saatavuuteen ja käyttöön.

Niin sanottu "tietolaki", jonka pohjimmiltaan muotoili PPE-ryhmän jäsen ja parlamentin pääneuvottelija Pilar Del Castillo, Euroopan parlamentin jäsen, tarjoaa kipeästi kaivatun oikeusvarmuuden siitä, kuka omistaa tällä hetkellä enimmäkseen käyttämättömiä tietoja. Uudet säännöt koskevat kytkettyjä koneita ja laitteita, jotka keräävät valtavia määriä dataa, olipa kyse matkapuhelimista, teollisuusroboteista tai jopa pesukoneista. Tähän asti ei ole ollut yhdenmukaistettuja sääntöjä näiden tietojen saamisesta ja käytöstä. EU:n tietolailla pyritään kuromaan tämä oikeudellinen aukko.

"Datalaki on mahdollisuus optimoida olemassa olevia liiketoimintamalleja ja prosesseja, vauhdittaa uusien kehitystä, luoda uutta arvoa, rakenteita ja kumppaniverkostoja. Toisin sanoen valtava mahdollisuus kilpailukyvylle ja innovaatioille. Se muuttaa tapaamme vuorovaikutuksessa ja käyttää tietoja", Del Castillo sanoi.

"PPE-ryhmälle perusperiaatteemme on: käyttäjän on saatava pääsy yhdistettyjen tuotteiden tuottamiin tietoihin ja voitava jakaa niitä. Samalla on elintärkeää, että vastuu- ja avoimuussäännöksillä varmistetaan teollis- ja tekijänoikeudet ja liikesalaisuudet. Tämä laki muuttaa pelin ja luo uuden dataketterän ekosysteemin, joka mahdollistaa helpon pääsyn lähes äärettömään määrään korkealaatuista dataa", Del Castillo lisäsi.

Tämänpäiväisen äänestyksen jälkeen jäsenvaltioiden odotetaan sopivan kannasta 28. maaliskuuta. Ensimmäinen "kolmiosapuoli" parlamentin ja jäsenvaltioiden välisiä neuvotteluja varten datalain viimeistelemiseksi on tarkoitus järjestää 29. maaliskuuta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa