Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Digityöntekijät: Euroopan parlamentin jäsenet ovat valmiita neuvotteluihin uudesta laista työolojen parantamiseksi 

SHARE:

Julkaistu

on

Eduskunta hyväksyi viime viikolla päätöksen neuvottelujen aloittamisesta uusista toimenpiteistä, joilla parannetaan työntekijöiden oloja digitaalisissa työympäristöissä. EMPL.

376 parlamentin jäsentä äänesti jäsenmaiden kanssa käytävien neuvotteluvaltuuksien puolesta, 212 äänesti vastaan ​​ja 15 pidättyi äänestämästä. Neuvottelut aiheesta uusi laki voi alkaa, kun jäsenvaltiot päättävät omasta kannastaan.

Uudet säännöt sääntelevät, kuinka alustatyöntekijöiden työllisyystilanne määritetään oikein ja kuinka digitaalisten työympäristöjen tulisi käyttää algoritmeja ja tekoälyä työntekijöiden seurantaan ja arviointiin.

Tausta

Toimitusjohtaja Metsola ilmoitti neuvotteluvaltuutuksen täysistunnossa maanantaina 16. tammikuuta. Koska kymmenesosa Euroopan parlamentin jäsenistä (jotka koostuivat yhdestä tai useammasta poliittisesta ryhmästä tai yksittäisestä jäsenestä tai näiden yhdistelmästä) vastusti sitä 24 tunnin kuluessa, täyshuone vaati äänestyksen. (Sääntö 71).

Lisätietoja 

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa