Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Sanna Marin: Eurooppa tarvitsee strategista autonomiaa energian, ruoan, puolustuksen ja teknologian aloilla 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pääministeri Sanna Marin piti puheessaan Euroopan parlamentin jäsenille Strasbourgissa (Kuvassa) kehotti Eurooppaa tukemaan Ukrainaa sotilaallisesti ja lisäämään Euroopan energiariippumattomuutta uusiutuvilla energialähteillä, Täysistunto.

Pääministeri Sanna Marin puhui Euroopan parlamentin jäsenille Strasbourgissa osana Tämä on Eurooppa -keskustelusarjaa, että ukrainalaiset ovat osoittaneet rohkeutensa ja kestävyytensä ja heidän on voitettava sota - vaihtoehtoja ei ole. Eurooppalaisten on siksi jatkettava kaikenlaisen avun toimittamista Ukrainalle ja oltava valmiita ottamaan käyttöön entistä tiukempia pakotteita ja viisumirajoituksia Venäjää vastaan, hän jatkoi. Venäjän lyhytnäköiset toimet ovat jo johtaneet entistä yhtenäisempään länsiliittoon, Marin sanoi - ei vähiten Suomen ja Ruotsin hakeessa Natoon.

Energiamarkkinoiden epävakaaseen tilanteeseen liittyen Marin vaati lyhyen aikavälin toimenpiteitä sähkön hinnan alentamiseksi, sähkömarkkinoiden turbulenssien ja johdannaiskaupan ongelmien ratkaisemiseksi. Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä vain investoinnit uusiutuvaan ja hiilivapaaseen energiaan, lisäsiirtoverkkoihin ja varastotiloihin ratkaisevat energiakriisin. Investoinnit vihreään siirtymiseen lisäävät myös autonomiaamme, hän perusteli, ja siksi Fit for 55 -paketin on edettävä kunnianhimoaan heikentämättä.

EU on osoittanut kykynsä toimia erilaisissa kriiseissä, Marin sanoi. Samaan aikaan nämä kriisit ovat paljastaneet haavoittuvuuksia, ja Euroopan pitäisi nyt vahvistaa strategista autonomiaansa: energia-alalla, puolustusmateriaalituotannossa, elintarvikeomavaraisuudessa ja teknologiassa. EU tarvitsee riittävän budjetin vastatakseen kriiseihin ja haasteisiin. Samaan aikaan EU:n finanssisääntöjen löystäminen ei ole paras tapa uudistaa Euroopan unionia, ja Elvytys- ja elpymisrahasto oli kertaluonteinen väline, vaikkakin välttämätön, Marin sanoi. Hän kehotti myös parantamaan edelleen EU:n sääntöihin perustuvaa talousjärjestystä, jotta se voisi ottaa paremmin huomioon sosiaaliset kysymykset, työllisyyden ja ympäristön.

Nykyinen kriisi ei ole Euroopan ensimmäinen, eikä tule olemaan sen viimeinen, Marin sanoi. Siksi hän kehotti Eurooppaa vastustamaan Venäjän energiakiristystä, pysymään yhtenäisenä ja säilyttämään arvonsa: oikeusvaltion, demokratian ja ihmisoikeudet.

Euroopan parlamentin jäsenten reaktiot

Pääministerin puheen jälkeen europarlamentaarikot pitivät tervetulleina Suomen päätöstä hakea Nato-jäsenyyttä ja kysyivät suomalaisten ideoita Euroopan energiamarkkinoiden ja -verkkojen kehittämiseksi, mukaan lukien liitännät. He vaativat Euroopan yhtenäisyyden pysymistä lujana energian kiristyksen edessä ja vaativat energiamarkkinoiden uudistamista. Jotkut puhujat korostivat myös elintarviketurvan ja nälänhädän torjunnan merkitystä Putinin taktiikoiden torjumisessa. Mepit käsittelivät myös etuja, joita Euroopan yhteismarkkinat tuovat kaikille jäsenvaltioille, ja valittivat naisjohtajien, kuten pääministeri Marinin, edelleen kohtaamia vaikeuksia.

Tausta

Mainos

Tämä oli kuudes "Tämä on Eurooppa" -keskustelu Euroopan parlamentissa. aiemmat iteraatiot ovat olleet esillä Viron pääministeri Kaja Kallas (maaliskuussa), Italian pääministeri Mario Draghi (toukokuussa), Irlannin taoiseach Michael Martin (kesäkuun ensimmäisessä täysistunnossa) Kroatian pääministeri Andrej Plenković (kesäkuun toisessa täysistunnossa) ja Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis (heinäkuussa).

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa