Liity verkostomme!

Cyber ​​Security

Miksi EU: n kyberturvallisuuden pitäisi olla sinulle tärkeää 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Varastetuista tiedoista estettyihin sairaalajärjestelmiin: kyberhyökkäyksillä voi olla vaarallisia seurauksia. Lisätietoja kyberturvallisuudesta ja sen merkityksestä, yhteiskunta.

Talouden ja yhteiskunnan digitaalinen muutos on kiihtynyt viime vuosina luoden mahdollisuuksia sekä haasteita. Tekijä 2030, 125 miljardia laitetta voisi olla yhteydessä Internetiin, kun se oli 27 miljardia vuonna 2017, kun taas yli 90 -vuotiaista XNUMX%: n odotetaan olevan verkossa. Koska kyberavaruus on rakenteeltaan toisiinsa sidottu ja digitaalinen ja fyysinen ovat yhä enemmän kietoutuneet toisiinsa, syntyy uusia vaaroja.

Määritelmät 

  • Kyberhyökkäykset ovat yrityksiä väärinkäyttää tietoja varastamalla, tuhoamalla tai paljastamalla niitä ja niiden tarkoituksena on häiritä tai tuhota tietokonejärjestelmät ja -verkot 
  • Kyberturvallisuus sisältää tieto- ja viestintäturvallisuuden, toimintatekniikan ja digitaalisten järjestelmien turvallisuuden varmistamiseksi tarvittavat IT -alustat 
  • Kybersuojelu sisältää kyberturvallisuus- ja uhka -analyysit ja strategiat kansalaisille, instituutioille ja hallituksille suunnatuilta uhilta suojautumiseksi 

Kyberuhat EU:ssa: henkilökohtaiset ja yhteiskunnalliset kustannukset

Digitaalisten ratkaisujen käyttö on pitkään ollut kasvussa, ja etätyö, verkkokaupat ja yhteydenpito verkossa lisääntyivät jyrkästi lukituksen aikana. Nämä ratkaisut voivat hyödyttää kuluttajia ja tukea taloutta ja Covidin jälkeistä toipumista. Vastaavaa on kuitenkin ollut haitallisen verkkotoiminnan lisääntyminen. 22.3 miljardia Arvio esineiden internetin käytössä olevien laitteiden määrästä vuoteen 2024 mennessä

Hyökkääjät voivat varastaa tietojenkalastelusivustoja ja sähköposteja, joissa on haitallisia linkkejä ja liitteitä pankkitiedot tai kiristää organisaatioita sen jälkeen IT -järjestelmiensä ja tietojensa estäminen.

Turvallinen kyberavaruus on perusta EU: n digitaalisille sisämarkkinoille: mahdollistamaan ratkaisut ja hyödyntämään koko potentiaalinsa tekemällä ihmiset luottavaisiksi verkossa. The Digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksi 2019 osoitti, että tietoturvaongelmat rajoittavat tai estävät 50 prosenttia EU: n internetin käyttäjistä suorittamasta verkkotoimintaa. The 2020 -indeksi ilmoitti, että 39 prosenttia Internetin käyttäneistä EU: n kansalaisista koki turvallisuuteen liittyviä ongelmia.

Lisätietoja miten suojautua tietoverkkorikollisuudelta ja mitkä ovat tärkeimmät ja nousevat kyberturvallisuusuhat.

Mainos

€ 5.5 biljoonaa   Kyberrikollisuuden vuosikustannukset maailmantaloudelle vuonna 2020, mikä on kaksinkertainen vuoteen 2015 verrattuna (Euroopan komission arvio)

Kyberhyökkäysten aiheuttamat vahingot ulottuvat taloutta ja rahoitusta pidemmälle ja vaikuttavat erittäin paljon EU: n demokraattiset perustukset ja uhkaavat yhteiskunnan perustoimintaa.

Keskeiset palvelut ja kriittiset alat liikenne, energia, terveys ja rahoitus ovat yhä riippuvaisempia digitaalitekniikasta. Tällä ja esineiden Internetiin liitettyjen fyysisten kohteiden lisääntymisellä voi olla suoria seurauksia, kuten kyberturvallisuuden muuttaminen elämän ja kuoleman kysymykseksi.

Kyberhyökkäyksistä lähtien sairaalat, mikä saa heidät lykkäämään kiireellisiä lääketieteellisiä toimenpiteitä, hyökkäyksiä sähköverkkoja ja vesihuoltoa vastaan ​​- hyökkääjät uhkaavat välttämättömien palvelujen tarjontaa. Ja kun autot ja kodit yhdistyvät yhä enemmän, niitä voidaan uhata tai käyttää hyväkseen odottamattomilla tavoilla.

Kyberhyökkäykset, joihin liittyy esimerkiksi disinformaatiota, taloudellisia paineita ja tavanomaisia ​​aseellisia hyökkäyksiä, ovat testaamaan kimmoisuutta demokraattisia valtioita ja instituutioita, jotka kohdistuvat suoraan rauhaan ja turvallisuuteen EU: ssa.

Kyberturvallisuus EU: ssa

Yritykset ja organisaatiot EU:ssa käyttävät huomattavasti vähemmän rahaa kyberturvallisuuteen kuin yhdysvaltalaiset vastaavat. Euroopan unioni on pyrkinyt vahvistamaan kyberturvallisuutta. Toukokuussa 2022 Parlamentin ja neuvoston neuvottelijat pääsivät sopimukseen NIS2-direktiivistä, jotka ovat kattavia sääntöjä, joilla vahvistetaan EU:n laajuista sietokykyä.

"Meidän on toimittava ja tehtävä yrityksillemme, hallituksillemme ja yhteiskunnallemme vastustuskykyisempiä vihamielisille kyberoperaatioille", sanoi Bart Groothuis (Renew, Alankomaat), uusien sääntöjen ohjaamisesta parlamentissa vastaava Euroopan parlamentin jäsen.

Lue lisää siitä, miten EU muokkaa digitaalista maailmaa

Lue lisää kyberturvallisuudesta EU:ssa 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa