Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Mepit hyväksyvät miljardin euron lainan Ukrainalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut laajan humanitaarisen kriisin, joka on aiheuttanut miljoonia siirtymään joutuneita ja pakolaisia. Taisteluoperaatiot aiheuttavat jatkuvasti lisääntyviä uhreja, tuhoja ja siirtymiä Ukrainan rajojen sisällä ja ulkopuolella. Kolmasosa ukrainalaisista pakeni, haki suojaa maan muilta osilta, joutui maan sisällä siirtymään tai muutti kauemmaksi, joutui pakolaisiksi, pääasiassa Euroopan unioniin - kirjoittaa Anna Van Densky

Ukrainan siviilit joutuvat pommituksen ja väkivallan kohteeksi meneillään olevissa taisteluissa, ja arviolta kolmasosa ukrainalaisista on joutunut jättämään kotinsa joko maan sisällä tai naapurivaltioihin. Heinäkuun alkuun mennessä yli 5.6 miljoonaa ukrainalaista pakolaista on rekisteröity kaikkialla Euroopassa, mukaan lukien Puola (1,207,650 867,000 388,097), Saksa (145,000 141,562), Tšekki (90 XNUMX), Turkki (XNUMX XNUMX) ja Italia (XNUMX XNUMX). Noin XNUMX prosenttia pakolaisista on naisia ​​ja lapsia, jotka ovat myös suuremmassa vaarassa joutua väkivaltaan ja hyväksikäyttöön, mukaan lukien ihmiskauppa, salakuljetus ja laiton adoptio.

Pakolaisten määrät ovat kuitenkin vaihtelevia, sillä yli 2.5 miljoonaa ukrainalaista on palannut kotimaahansa suhteellisen turvallisiksi katsottuihin osiin. Meneillään olevien taisteluoperaatioiden yhteydessä humanitaarisen avun tarve kuitenkin kasvaa edelleen.

Strasbourgin heinäkuun täysistunnossa europarlamentaarikot antoivat vihreää valoa miljardin euron makrorahoituslainalle, jolla autetaan Ukrainaa kattamaan konfliktin vuoksi moninkertaistuneet ulkoiset rahoitustarpeensa. Erilaisten pitkän aikavälin arvioiden mukaan Ukrainan valtion velka suhteessa BKT:hen kasvaa jopa 1 % vuonna 60.

Euroopan parlamentin jäsenet kannattivat komission ehdotusta myöntää Kiovalle lisälaina erittäin suotuisin ehdoin jo maalis-toukokuussa 1.2 maksetun 2022 miljardin euron lisäksi. Nykyinen määrä on ensimmäinen erä tulevasta poikkeuksellisesta makrotaloudellisesta rahoitusavusta. arvoltaan 9 miljardia euroa.

Ukrainan ulkoiset rahoitustarpeet ovat kasvaneet rajusti Venäjän hyökkäyksen seurauksena: maanteille, rautateille, silloille, tehtaille, taloille, sairaaloille ja muulle tärkeälle infrastruktuurille aiheutuneiden valtavien vahinkojen lisäksi maa on menettänyt pääsynsä kansainvälisille rahoitusmarkkinoille. Tämän seurauksena Ukrainalla ei ole Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan 39 miljardia dollaria (37.3 miljardia euroa) täyttääkseen vuoden 2022 rahoitustarpeensa.

Tämä uusin laina toimii "nopeana taloudellisena tukena akuutissa rahoitustarpeessa ja varmistaa Ukrainan valtion kriittisimpien toimintojen jatkuvan toiminnan", ehdotuksessa selitetään. Se maksetaan yhdessä erässä edellyttäen, että useat kriteerit täyttyvät, mukaan lukien lisääntynyt avoimuus ja raportointi sen käytöstä. Lisäksi EU:n talousarviosta rahoitetaan poikkeuksellisesti korkokulut.

Edellytyksenä avun myöntämiselle tulee olla, että Ukraina kunnioittaa tehokkaita demokraattisia mekanismeja huolimatta vallan keskittymisestä toimeenpanovallan sodan aikana, ehdotuksessa korostetaan.

Kiireellisessä menettelyssä hyväksytty Euroopan parlamentin päätöslauselma hyväksyttiin äänin 522 puolesta, 17 vastaan ​​ja 25 tyhjää.

Makrotaloudellinen rahoitusapu on hätäresurssi, jota tarjotaan erittäin edullisin ehdoin EU:n naapurimaille, joilla on vaikeuksia täyttää taloudellisia velvoitteitaan. Tällaisten EU:n Ukrainalle myöntämien poikkeuksellisten lainojen kokonaismäärä sodan alusta lähtien nousee 2.2 miljardiin euroon vuonna 2022 ja voi nousta jopa 10 miljardiin euroon, jos koko paketista sovitaan.

Ukrainan korruptioindeksi vuonna 2021 osoitti, että 23 % julkisten palvelujen käyttäjistä maksoi lahjuksen viimeisen 12 kuukauden aikana, Ukrainalla on yhteensä 122 paikkaa 180 maan joukossa, joissa tutkimus tehtiin.

Toimenpide tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan ​​EU:n virallisessa lehdessä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa