Liity verkostomme!

EU: n puheenjohtajavaltion

Mitä Tšekin parlamentin jäsenet odottavat maansa neuvoston puheenjohtajuudelta 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun Tšekin tasavalta ottaa EU:n neuvoston kiertävän puheenjohtajuuden 1. heinäkuuta, ota selvää, mitä Tšekin Euroopan parlamentin jäsenet odottavat maansa puheenjohtajakaudelta seuraavan kuuden kuukauden aikana. EU-asiat.

Tšekki siirtyy Ranskalta ja sitä seuraa Ruotsi tammikuussa 2023. Yhdessä he muodostavat nykyisen puheenjohtajakolmikon, joka asettaa pitkän aikavälin tavoitteet ja yhteinen ohjelma 18 kuukauden ajanjaksoksi, mutta jokaisella maalla on myös omat prioriteettinsa.

Tšekin tasavalta aikoo keskittyä viiteen läheisesti toisiinsa liittyvään alueeseen:

  1. Pakolaiskriisin ja Ukrainan sodanjälkeisen toipumisen hallinta
  2. Energiaturvallisuus
  3. Euroopan puolustuskyvyn ja kyberavaruuden turvallisuuden vahvistaminen
  4. Euroopan talouden strateginen sietokyky
  5. Demokraattisten instituutioiden joustavuus

Lue lisää Tšekin puheenjohtajakauden painopisteet.

Tšekin pääministeri Petr Fiala keskusteli puheenjohtajuusohjelmasta Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan ja poliittisten ryhmien johtajien kanssa 16. kesäkuuta. "Tämän päivän tapaamiset mahdollistavat sen, että pääsemme vauhtiin heti, kun [puheenjohtajuuskausi] alkaa 1. heinäkuuta, sillä tapa, jolla reagoimme tulevina kuukausina, määrittelee yhteisen Eurooppamme tulevaisuuden", Metsola sanoi.

Mitä Tšekin parlamentin jäsenet odottavat puheenjohtajakaudelta

Luděk Niedermayerille (EPP) suurin haaste lainsäädännön kannalta on saada päätökseen ainakin osa Sopii 55 pakettiin ja rahanpesupaketti. Seurausten käsitteleminen sota Ukrainassa tulee olemaan toinen tärkeä kysymys. "Voimme hyötyä hyvästä maineesta ja tunnustuksesta, jonka alueemme maat ovat saaneet selkeällä ja nopealla toimillaan", hän sanoi. Niedermayer toivoo, että tietoisuuden levittäminen EU:n toimista myönteisemmän käsityksen varmistamiseksi Tšekin tasavallassa on myös yksi painopisteistä.

Mainos

Radka Maxová (S&D) pani merkille EU:n kohtaamat haasteet, mukaan lukien Ukrainan sodan ja sosioekonomisen elpymisen tarpeen pandemian jälkeen, ja totesi: "Haluaisin, että puheenjohtajavaltio Tšekki keskittyy EU:n sietokyvyn parantamiseen ja sen varmistamiseen, että digitaalinen ja vihreä siirtyminen tapahtuu sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla, ja toivon sen ottavan voimakkaita toimia mielenterveyden alalla.”

Dita Charanzová (Renew) uskoo, että pääpaino on sodassa ja sen seurauksissa. "On elintärkeää, että EU:lla on yhtenäinen vahva vastaus Venäjälle, mutta myös Ukrainan auttaminen jatketaan sekä taloudellisesti että poliittisesti." Tärkeimmät haasteet ovat energiariippumattomuuden turvaaminen sekä energian ja elintarvikkeiden hintojen nousun torjuminen, hän sanoi

"Euroopan unioni on edessään yksi vaikeimmista koettelemuksista sen perustamisen jälkeen", sanoi Veronika Vrecionová (ECR). "Pueenjohtajavaltio Tšekin tehtävänä on auttaa selviytymään tästä kriisistä onnistuneesti", hän sanoi ja lisäsi, että puheenjohtajakauden motto vangitsee. tämä tavoite melko tarkasti.

Marcel Kolaja (Vihreät/EFA) sanoi, että siitä tulee kova kuusi kuukautta. ”On hyvin todennäköistä, että Euroopan maiden on osoitettava yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta tavalla, jota ne eivät koskaan ennen tehneet. Tšekin on toimittava luotettavana kumppanina, joka rakentaa siltoja ja etsii aina kompromissia."

Kateřina Konečná (vasemmisto) toivoo, että Ukrainan sodasta huolimatta puheenjohtajavaltio Tšekki löytää aikaa muiden haasteiden, kuten harvinaisten sairauksien eurooppalaisen toimintasuunnitelman ja kulutusluottodirektiivin, parissa. "Sodan ja energiakriisin aiheuttama eurooppalaisten heikentynyt taloudellinen tilanne vaatii tätä."

Ivan Davidin (ID) mukaan Eurooppa on menossa kriisiin, "joka johtuu suurelta osin Euroopan unionin omista virheistä ja aloitteista, erityisesti "Venäjän vastaisista" pakotteista ja vihreästä sopimuksesta", mutta epäili Tšekin hallituksen kykyä selviytyä. ongelmien kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa