Liity verkostomme!

Charlemagne nuorisopalkinto

2022: Euroopan nuorten vuosi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU päätti omistaa vuoden 2022 nuorille. Lue lisää Euroopan nuorisovuodesta ja EU:n nuoriso-ohjelmista, EU-asiat.

EU tunnustaa nuorten hyvinvoinnin, kehityksen, osallistumisen ja yhteiskuntaan osallistumisen merkityksen. Siksi se on käynnistänyt ajan mittaan niin monia nuoriso-ohjelmia ja -aloitteita: tunnetuilta ja suosituilta Erasmus vaihto-ohjelma, joka alkoi vuonna 1987, viimeisimpään nuorten osallistumiseen Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta jossa kolmasosa kansalaispaneelien osallistujista on alle 25-vuotiaita.

Lue lisää mitä EU tekee auttaakseen nuoria löytämään työtä.

Euroopan nuorisovuosi

Mainos

Tänä vuonna EU asettaa a erityistä huomiota nuoriin. Tavoitteena on ottaa nuoret ja heidän prioriteettinsa mukaan päätöksentekoon ja järjestää nuorisokeskeistä toimintaa eri puolilla EU:ta.

Nuoret Euroopassa 

 • Joka kuudes eurooppalainen on 15–29-vuotias.
 • Joka kolmas nuori ilmoitti viettäneensä kaksi tai enemmän viikkoa ulkomailla työn, koulutuksen tai opiskelun vuoksi vuonna 2019. 
 • Kolme neljäsosaa nuorista suhtautuu myönteisesti Euroopan unioniin ja demokratiaan.

Eduskunnan pyynnöstä kiinnitetään erityistä huomiota heikommassa asemassa oleviin nuoriin tai mielenterveysongelmiin. Vuoden aikana, Alma projekti käynnistetään heikommassa asemassa olevien nuorten rajat ylittävän liikkuvuuden edistämiseksi.

COVID19-pandemian vaikutukset nuoriin

Mainos

COVID-19-kriisi on vaikuttanut vakavasti nuoriin: he ovat menettäneet työpaikkoja ja heidän mielenterveytensä ja tunne-elämänsä on heikentynyt. Siksi EU päätti asettaa nuorisoasiat etusijalle ja pyrkiä parantamaan nuorten mahdollisuuksia.

Nuoret ja COVID-19 

 • Joka kolmas ilmoitti, että hänellä on vaikeuksia selviytyä COVID-19-toimenpiteistä. 
 • Nuorten työttömyys nousi vuoden 11.9 2019 prosentista 13.3 prosenttiin vuonna 2020. 
 • 40 % pelkää oman ja 66 % perheensä ja ystäviensä terveyden puolesta. 

Lue lisää EU:n nuorisoaloitteista

 • The European Youth Event on Euroopan parlamentin nuorille suunnattu lippulaivatapahtuma, joka antaa heille mahdollisuuden tavata muita nuoria ja päätöksentekijöitä, esittää ja keskustella ideoista Euroopan tulevaisuudesta.
 • Vieraile yhdessä Euroopan parlamentin rakennuksissa ja osallistu monenlaisiin EU:ta koskeviin koulutus- ja oppimistoimintoihin. Voit varata sen täältä.
 • - Euroopan parlamentin lähettiläskouluohjelma toteuttaa toimintaa, jonka tarkoituksena on opettaa toisen asteen ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille eurooppalaista demokratiaa ja arvoja sekä heidän rooliaan EU:ssa.
 • - Nuorten eurooppalainen Charlemagne-palkinto Palkitaan joka vuosi nuorten hankkeille, jotka edistävät eurooppalaista ja kansainvälistä ymmärrystä sekä eurooppalaisen identiteetin ja yhdentymisen tunnetta.
 • - Euroopan nuorisoportaali tarjoaa eurooppalaista ja kansallista tietoa ja mahdollisuuksia nuorille koulutuksesta, vapaaehtoistyöstä, aktiivisesta osallistumisesta, kulttuurista ja luovuudesta, sosiaalisesta osallisuudesta, globaaleista ongelmista ja matkustamisesta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa