Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Yhteinen laturi: parempi kuluttajille ja ympäristölle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU aikoo helpottaa kuluttajien elämää ja vähentää jätettä tekemällä USB-C: stä älypuhelimien ja muiden mobiililaitteiden yhteisen laturin, yhteiskunta.

Erilaisten USB -kaapeleiden käyttäminen älypuhelimien, tablettien tai kameroiden lataamiseen voi olla turhauttavaa. EU haluaa tehdä tästä menneisyyden, helpottaa elämää ja vähentää sitä e-jätettä. Keskustelimme parlamentin puheenjohtajan Anna Cavazzinin kanssa saadaksemme selville, mistä yhteisessä laturi -ehdotuksessa on kyse kuluttajansuojakomitea. Lue yhteenveto a Facebook-live-haastattelu alla.

Yhteinen laturiehdotus

"Euroopan parlamentti on vaatinut 10 vuotta yhden standardin luomista, joten emme tarvitse enää paljon kaapeleita, vain yksi", sanoi Cavazzini. Euroopan komissio yritti saada yritykset mukaan vapaaehtoisiin sopimuksiin, jotka osittain toimivat. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan ole suostuneet, ja siksi komissio on vihdoin ehdottanut lainsäädäntöä yhdelle yhteiselle latausstandardille.

Mainos

Mitä tämä tarkoittaa kuluttajille?

Ehdotus koostuu kahdesta osastaXNUMX: toinen on yhteinen standardi kaapeleille ja laitteille, mikä tarkoittaa, että ne voidaan vaihtaa tulevaisuudessa. Tämä on hyvä kuluttajille, koska he voivat ladata laitteitaan millä tahansa kaapelilla.

Toinen osa koskee eriyttämistä. "Jos ostan uuden puhelimen, saan usein automaattisesti uuden kaapelin", Cavazzini sanoi. "Tulevaisuudessa puhelimia ja laitteita ei enää myydä automaattisesti kaapeleilla, mikä vähentää sähköjätettä." Tämä tarkoittaisi sitä, että kuluttajien olisi ostettava kaapeli erikseen. Mutta koska useimmilla ihmisillä on jo kaapelit, tästä ei pitäisi aiheutua suuria kustannuksia.

Mainos

Milloin voimme odottaa yhteistä laturia EU: ssa?

Säännöt voisivat tulla voimaan aikaisintaan vuonna 2024. Cavazzini toivoo, että parlamentti lopettaa ehdotuksen käsittelyn ja saavuttaa sopimuksen ministerineuvoston kanssa, joka antaa lainsäädäntöä parlamentin kanssa vuoden 2022 loppuun mennessä. vuotta lain täytäntöönpanemiseksi.

Parlamentin ajatuksia

Vaikka ehdotuksen käsittely ei ole virallisesti aloitettu parlamentissa, jotkut parlamentin jäsenet ovat jo vaatineet kaikkien laitteiden sisällyttämistä. "Komission ehdotus sisältää paljon laitteita, mutta ei esimerkiksi sähköisiä lukijoita", Cavazzini sanoi. Muut parlamentin jäsenet sanovat, että lainsäädännön on oltava tulevaisuuden kestävä, esimerkiksi langattoman latauksen huomioon ottaminen.

Tukahduttaako tämä innovaation?

Euroopan parlamentin jäsenen mukaan teollisuus tuo usein esiin väitteen, jonka mukaan lainsäädäntö voisi haitata innovointia. "En näe sitä", hän sanoi. "Ehdotuksessa todetaan, että jos syntyy uusi standardi, joka on parempi kuin USB-C, voimme mukauttaa sääntöjä."

Kuinka paljon sähköistä jätettä vähennetään?

Arvioita on erilaisia, mutta yksi usein mainittu luku on noin 1000 tonnia vuodessa. ”Elektroniikkajäte on nopeimmin kasvava jätevirta EU: ssa. Jos todella haluamme panna täytäntöön vihreän sopimuksen ja hillitä resurssiemme käyttöä, meidän on vedettävä kaikki pysähdykset pois ”, Cavazzini sanoi.

Tausta

Vuosikymmenen parlamentin painostuksen jälkeen komissio esitti ehdotuksen yhteisestä laturista Syyskuussa 2021. Se tekisi USB-C: stä vakioportin kaikille älypuhelimille, tableteille, kameroille, kuulokkeille, kannettaville kaiuttimille ja kannettaville videopelikonsoleille.

Lue lisää 

Jaa tämä artikkeli:

Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP)

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistus saa lopullisen hyväksynnän europarlamentaarikoilta

Julkaistu

on

Eduskunta antoi tiistaina (23. marraskuuta) vihreää valoa EU:n uudelle maatalouspolitiikalle. Tämän uudistetun version tavoitteena on olla vihreämpi, oikeudenmukaisempi, joustavampi ja läpinäkyvämpi, AGRI, Täysistunto.

Lainsäädäntöuudistuspaketista käytyjen neuvottelujen aikana mepit korostivat, että biologisen monimuotoisuuden vahvistaminen sekä EU:n ympäristö- ja ilmastolainsäädännön ja -sitoumusten noudattaminen ovat avainasemassa vuonna 2023 voimaan tulevan uudistetun yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) täytäntöönpanossa. arvioida, ovatko kansalliset YMP:n strategiasuunnitelmat näiden sitoumusten mukaisia, viljelijöiden on noudatettava ilmasto- ja ympäristöystävällisiä käytäntöjä. Jäsenvaltiot ovat velvollisia varmistamaan, että vähintään 35 prosenttia maaseudun kehittämisen budjetista ja vähintään 25 prosenttia suorista tuista osoitetaan ympäristö- ja ilmastotoimiin.

Lisää tukea pienille tiloille ja nuorille viljelijöille

Mepit varmistivat, että suorista tuista vähintään 10 prosenttia käytetään pienten ja keskisuurten tilojen tukemiseen ja vähintään 3 prosenttia YMP:n budjetista menee nuorille viljelijöille. He vaativat myös, että kriisivaraus, jonka vuosibudjetti on 450 miljoonaa euroa (nykyhinnoin), on pysyvästi valmis auttamaan maanviljelijöitä hintojen tai markkinoiden epävakauden vuoksi.

Mainos

Lisää avoimuutta ja parempi työsääntöjen noudattaminen

Parlamentin painostuksen seurauksena EU:n maatalousalan työsääntöjä valvotaan paremmin ja rikkomuksista määrätään seuraamuksia kansallisten työtarkastajien ja YMP:n maksajavirastojen yhteistyön ansiosta.

Tieto EU-tuen lopullisista edunsaajista on läpinäkyvämpää EU:n tiedon louhintatyökalun ansiosta, johon jäsenvaltiot pääsevät ja joka auttaa tunnistamaan petosriskit vertailemalla tietoja julkisista tietokannoista.

Mainos

"Strategisia suunnitelmia koskeva asetus" hyväksyttiin äänin 452 puolesta, 178 vastaan ​​ja 57 tyhjää, "Horisontaalinen asetus" äänin 485 puolesta, 142 vastaan ​​ja 61 tyhjää ja "Yhteistä markkinajärjestelyä koskeva asetus" äänin 487 puolesta, 130 vastaan ​​ja 71 tyhjää.

"Strategisia suunnitelmia koskevan asetuksen" esittelijä Peter Jahr (EPP, DE) "Hyväksymällä YMP:n uudistuksen takaamme suunnittelun turvallisuuden paitsi jäsenmaille, myös ennen kaikkea eurooppalaisille maanviljelijöillemme. Olemme varmistaneet, että tämä YMP on kestävämpi, avoimempi ja ennakoitavampi. Uusi toimitusmalli vähentää maatalouspolitiikan byrokratiaa viljelijöille. Tämänpäiväinen äänestys on osoittanut, että haluamme suojella ja edistää perhetiloja, ihmisiä, jotka ylläpitävät ja säilyttävät kulttuurimaisemaamme."

"Horisontaalisen asetuksen" esittelijä Ulrike Müller (RE, DE) "Tänään on historiallinen päivä uudelle YMP:lle, päivä, jolloin etenemme kohti ympäristön kannalta kunnianhimoisempaa, sosiaalisempaa ja suorituskykyisempää maatalouspolitiikkaa. Uusi toteutusmalli varmistaa, että YMP:n painopiste on enemmän tavoitteidensa saavuttamisessa eikä yksinkertaisesti sääntöjen noudattamisessa. Varmistamme myös, että YMP:n maksut ovat avoimempia ja että EU:n taloudelliset edut suojataan paremmin. Tämä YMP tulee olemaan todella menestys.

"Yhteistä markkinajärjestelyä koskevan asetuksen" esittelijä Eric Andrieu (S&D, Ranska) sanoi: "Ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen YMP:n uudistuksen yhteisen markkinajärjestelyn ansiosta tänään hyväksytyt uudistukset merkitsevät enemmän markkinoiden sääntelyä kuin sääntelyn purkamista. Voimme olla ylpeitä siitä, kuinka pitkälle olemme päässeet, sillä saavutettu edistys on tärkeää viljelijöille, alalle ja kuluttajille. Yhteinen markkinajärjestely on varmasti ensimmäinen askel oikeaan suuntaan.

Seuraavat vaiheet

Nykyisiä YMP:n sääntöjä jatkettiin 31. joulukuuta 2020 jälkeen, ja ne korvattiin siirtymäsäännöt vuoden 2022 loppuun asti. Kun neuvosto on hyväksynyt, uusia sääntöjä sovelletaan 1. tammikuuta 2023 alkaen.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Tekoäly

AI: "Meidän on toimittava nopeasti hyödyntääksemme EU:n mahdollisuudet"

Julkaistu

on

EU voisi asettaa tekoälylle maailmanlaajuiset standardit, mutta sen hyödyn saamiseksi sääntöjen on oltava nopeita ja joustavia, Axel Voss sanoi. (Kuvassa), tekoälyä koskevasta mietinnöstä vastaava Euroopan parlamentin jäsen, yhteiskunta.

"Meidän on oltava tietoisia siitä, että tekoäly on erittäin strategisesti tärkeä", sanoi Axel Voss (EPP, Saksa) Tässä Facebook-live-haastattelu. Euroopan parlamentin jäsen ohjaa raporttia erityiskomitea tekoälystä digitaaliaikana Euroopan parlamentin kautta.

Eduskunta tunnusti teknologian merkityksen ja perusti valiokunnan keskittymään tekoälyyn, selvittämään sen mahdollisia vaikutuksia EU:n talouteen, selvittämään eri maiden lähestymistapoja ja tekemään ehdotuksia tulevaa lainsäädäntöä varten.

Raporttiluonnos, esitettiin valiokunnalle 9, EU:n pitäisi keskittyä tekoälyn valtavaan potentiaaliin. Raportin kirjoittaja Voss sanoi, että tällä teknologialla voi olla keskeinen rooli sellaisilla aloilla kuin ilmastonmuutos, terveysala ja EU:n kilpailukyky.

Mainos

Lisätietoja mitä tekoäly on ja miten sitä käytetään.

Voiko EU:sta tulla suurempi tekoälytoimija?

EU on jäämässä jälkeen maailmanlaajuisessa teknologiakilpailussa, ja jos se haluaa pysyä taloudellisena ja globaalina voimana, raportin mukaan siitä pitäisi tulla tekoälyn globaali voima. Jos EU ei toimi ripeästi ja rohkeasti, siitä tulee lopulta Kiinan, Yhdysvaltojen ja muiden valtioiden "digitaalinen siirtomaa" ja se uhkaa menettää poliittisen vakautensa, sosiaaliturvansa ja yksilönvapaudensa, raportissa sanotaan. Lisäksi nousevat teknologiat voivat johtaa globaaliin vallan siirtymiseen pois länsimaista.

Mainos

Raportin mukaan EU:n epäonnistuminen teknologisten innovaatioiden kaupallistamisessa tarkoittaa, että "parhaat ideamme, lahjakkuutemme ja yrityksemme" ovat menossa muualle. Voss varoitti mahdollisuuksien ikkunan sulkeutumisesta ja sanoi, että EU:n on "keskitettävä, priorisoitava ja investoitava".

Euroopan tulisi keskittyä enemmän liiketoimintamalleihin, jotka mahdollistaisivat tutkimuksen muuntamisen tuotteiksi, varmistaisivat yrityksille kilpailukykyisen ympäristön ja estävät aivovuotoa. Vain kahdeksan 8 suurimmasta digitaaliyrityksestä sijaitsee EU:ssa.

Tietojen merkitys

Data on ratkaisevan tärkeää tekoälyn kehitykselle. "Jos ajattelemme, että voimme kilpailla maailmassa ilman dataa, olemme poissa", Voss sanoi. "Meidän pitäisi keskittyä enemmän siihen, kuinka voimme toimittaa tietoja, mukaan lukien henkilötiedot."

"Liian monet ihmiset ajattelevat, että emme voi avata GDPR:ää juuri nyt", mikä tarkoittaa EU:n teollisuuden tietojen puutetta, hän sanoi. GDPR asettaa globaalin standardin, Voss sanoi, "mutta ei sillä ajatuksella, että jos olemme saavuttaneet kultaisen standardin, emme voi enää muuttaa sitä: pysyt ensimmäisellä paikalla vain, jos kehität jatkuvasti."

"Suuret tiedonkerääjät ovat Kiinassa tai Yhdysvalloissa. Jos haluamme tehdä asialle jotain, meidän on tehtävä jotain erittäin nopeasti, koska nopeus on tällä alueella kilpailukysymys."

Demokratia ja ihmisoikeudet

EU on "tottunut asettamaan standardeja ja yhdistämään ne perusoikeuksiin ja eurooppalaisiin ydinarvoihin. Tämän voimme saavuttaa, ja sanoisin myös, että tämä on jotain, jota maailma myös tarvitsee", hän sanoi.

Voss uskoo, että EU voi vähentää riskejä, joita tekoäly voi aiheuttaa ihmisoikeuksille ja demokratialle väärinkäytettynä, kuten joissakin autoritaarisissa valtioissa, "jos teemme tämän pragmaattisesti".

Hän varoittaa ideologisesta lähestymistavasta. ”Jos keskitymme yhdistämään tämän teknologian eurooppalaisiin ydinarvoihimme emmekä ylikuormita toimialaamme ja yrityksiämme, meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä."

Lisätietoja mitä parlamentti haluaa tekoälysäännöistä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Kansalaispaneelit puhuvat

Julkaistu

on

Kansalaispaneelit kokoontuvat tulevina kuukausina keskustelemaan EU: n tulevaisuudesta ja antamaan suosituksia. Lue lisää, EU-asiat.

Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi asettaa ihmiset keskelle keskustelua siitä, miten EU: n tulisi kehittyä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Kansalaispaneeleilla on tärkeä rooli: he keskustelevat ideoista tapahtumia kaikkialla EU: ssa ja kautta tehdyt ehdotukset Konferenssialusta ja tekee suosituksia, joista keskustellaan EU: n toimielinten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Kuka osallistuu?

Euroopan kansalaispaneeleja on neljä, joista jokaisessa on 200 kansalaista. Paneelin jäsenet on valittu sattumanvaraisesti, mutta tavalla, joka kuvastaa EU: n monimuotoisuutta. Esimerkiksi kussakin paneelissa on sama määrä miehiä ja naisia ​​sekä suhteellinen edustus eurooppalaisista kaupunki- ja maaseutualueilta. 16–25 -vuotiaat nuoret muodostavat kolmanneksen jäsenistä.

Mainos

Mitä keskustellaan?

Jokainen paneeli käsittelee joitain aiheita, joista ihmisiä on kutsuttu esittämään ideoita:

  • Vahvempi talous, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työpaikat/koulutus, kulttuuri, nuoriso, urheilu/digitaalinen muutos;
  • Eurooppalainen demokratia/arvot ja oikeudet, oikeusvaltio, turvallisuus;
  • ilmastonmuutos, ympäristö/terveys ja
  • EU maailmassa/muuttoliike.


Paneelin jäsenet voivat tuoda esiin muita kysymyksiä. Kokouksissa on käytettävissä riippumattomia asiantuntijoita neuvomaan.

Mainos

Milloin kansalaispaneelit kokoontuvat?

Jokainen paneeli kokoontuu kolme kertaa. Ensimmäiset istunnot pidettiin neljänä viikonloppuna 17. syyskuuta ja 17. lokakuuta välisenä aikana parlamentin tiloissa Strasbourgissa. Toiset istunnot pidetään verkossa marraskuussa ja kolmannet joulukuussa ja tammikuussa EU:n kaupungeissa, mikäli terveystilanne sen sallii.

Neljän kansalaispaneelin aikataulu

PaneeliAiheetEnsimmäinen istuntoToinen istuntoKolmas istunto
1Vahvempi talous, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työpaikat /koulutus, kulttuuri, nuoriso, urheilu /digitaalinen muutos17-19 syyskuu5-7 marraskuu3-5. Joulukuuta (Dublin)
2Eurooppalainen demokratia/arvot ja oikeudet, oikeusvaltio, turvallisuus24-26 syyskuu12-14 marraskuu10.-12. Joulukuuta (Firenze)
3Ilmastonmuutos, ympäristö/ terveys1-3 lokakuu19-21 marraskuu7.-9. Tammikuuta (Varsova)
4EU maailmassa/muuttoliike15-17 lokakuu26-28 marraskuu14.-16. Tammikuuta (Maastricht)

Mikä on lopputulos?

Paneelit laativat suosituksia, joista keskustellaan konferenssin täysistunnossa, joka kokoaa yhteen kansalaiset, EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajat sekä muut sidosryhmät. Kaksikymmentä edustajaa kustakin paneelista osallistuu konferenssin täysistuntoihin ja esittelee paneelien työn tulokset.

Paneelien suositukset otetaan huomioon konferenssin loppuraportissa, jonka konferenssin johtokunta valmistelee keväällä 2022. Lautakuntaan kuuluu Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission edustajia - toimielimiä, joiden on seurattava päätelmiä - sekä tarkkailijoita kaikista konferenssin sidosryhmistä. Raportti laaditaan täydessä yhteistyössä konferenssin täysistunnon kanssa, ja sen on saatava hyväksyntänsä.

Kuinka seurata paneelien työtä?

Paneelin istunnot, joissa kaikki jäsenet tapaavat, lähetetään verkossa. Löydät niistä lisätietoja konferenssialustalta. 

Euron tulevaisuutta käsittelevä konferenssipe

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: mitä se on ja miten se toimii?

Euroopan tulevaisuus: konferenssin täysistunto alkaa muutoksen odotuksista

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: kampanjamateriaalit

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: aika ideoillesi

Euroopan tulevaisuus: ihmisten ajatuksia konferenssin täysistunnossa

Euroopan tulevaisuus: kansalaisten paneelit käyttävät puheenvuoron 

Euroopan tulevaisuus: kansalaiset keskustelevat ulkopolitiikasta ja muuttoliikkeestä

Eurooppalaiset keskustelevat demokratian ja oikeusvaltion vahvistamisesta

Euroopan tulevaisuus: Eurooppalaiset keskustelevat taloudesta, työpaikoista ja koulutuksesta Strasbourgissa

Euroopan tulevaisuus: ilmastonmuutos, ympäristö, terveysLTH

"Aika avautua kansalaisille": Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: tee äänesi kuulluksi

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: monikielisen digitaalisen alustan käynnistäminen

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: valmistelut jatkuvat

Eurooppa -päivä: tutustu Euroopan unioniin 9. toukokuuta 2021

Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta: kansalaisfoorumin käynnistäminen 19. huhtikuuta

Rakenna huomisen Eurooppaa: EU avaa tietä Euroopan tulevaisuutta käsittelevälle konferenssille

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa