Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Mukhtar Ablyazovin rönsyilevät verkostot Euroopan parlamentissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Moukhtar Abliazovilla on edelleen poliittisen pakolaisen asema Ranskassa oikeudellisissa kulmissa useissa maissa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa, Ukrainassa ja Venäjällä. Hän nauttii myös suuresta tuesta Euroopan parlamentissa ja voi luottaa kiivaaseen lobbaukseen, jonka kiistanalainen kansalaisjärjestö, avoimen vuoropuhelun säätiö (ODF) toteuttaa Euroopan parlamentissa, jossa hän puoltaa asiaaan. Mukhtar Abliazon räjähtävien verkkojen tutkiminenv, kirjoittaa SECRETdefense.org.

Kazakstanin hallitus pitää häntä "vuosisadan vääryksenä", joka syyttää häntä siitä, että hän on kavalannut 6 miljardia euroa BTA-pankin kassasta, joka on yksi maan tärkeimmistä rahoituslaitoksista, jonka presidentti hän oli. vuosien 2005 ja 2009 välillä. Tuomittu - useista syistä - talousrikoksista Kazakstanissa, Venäjällä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ukrainassa, Ranskassa ja Yhdysvallat.

Moukhtar Ablyazovilla on kuitenkin paljon tukea Euroopan parlamentti.

Mainos

Mukhtar Abliyazov on osallistunut lukuisiin finanssirikostapauksiin

Mitä yhteistä Isabel Santosilla, Ignazio Corraolla, Nieklas Nienaßilla tai Anna Fotygalla on? Kaikki Euroopan parlamentin jäsenet esittivät 8. helmikuuta 2021 päätöslauselmaesityksen, jossa tuomittiin väitetyt ihmisoikeusloukkaukset Kazakstanissa, Moukhtar Abliazovin alkuperämaassa. Päätöslauselma hyväksyttiin lopulta 11. helmikuuta 2021 Euroopan parlamentissa ja se on maan symbolinen tuomitseminen. Pieni voitto Moukhtar Abliazoville avoimessa sodassa yli kymmenen vuoden ajan kapasiteetin ollessa paikallaan. Hänen mahdollisuutensa vahvistaa asemaansa Kazakstanin vallan marttyyripoliittisena pakolaisena, mistä hän väittää säännöllisesti Euroopan lehdistössä.

Sanomalehdessä Le Monde, hän tuomitsi 6. toukokuuta "Pariisin kaksinaisuuden Kazakstanin hallinnon kanssa ja pitää itseään Kazakstanin agenttien häirinnän uhrina", joka seuraa häntä jatkuvasti. Jos hän kieltää kaikki syytökset tai kiistää heidät kaikista syytöksistä, tuomiot ovat kasaantumassa eri maissa, vaikka heitä epäilläänkin olevan yhteisiä strategisia etuja niiden välillä tai Kazakstanin kanssa.

Mainos

Venäjällä häntä syytetään 5 miljardin dollarin taloudellisesta kavalluksesta. Ukrainassa, jossa maksut liittyvät "kuvitteellisiin lainoihin, kavalluksiin, vakuuksien puuttumiseen ja offshore-yhtiöiden perustamiseen", väitetty taloudellinen kavallus oli vain "400 miljoonaa dollaria" 2000-luvun lopulla tehdyistä tosiseikoista. Isossa-Britanniassa hänet määrättiin erityisesti marraskuussa 2012 maksamaan 4.5 miljardin dollarin vahingot BTA-pankille. Ranskassa, jos häntä on syytetty 7. lokakuuta 2020 lähtien, hänellä on edelleen poliittisen pakolaisen asema 29. syyskuuta 2020 lähtien ja kansallisen turvapaikkatuomioistuimen (CNDA) päätös.

Euroopan parlamentti ja sen yhteydet avoimen vuoropuhelun säätiöön

Raskas oikeudellinen vastuu, joka ei estä häntä laskemasta tukea Euroopan parlamentissa avoimen vuoropuhelun säätiön (ODF) kautta, joka johtaa aktiivista lobbausta sen eduksi yhteisön salaisuuksissa. Moukhtar Ablyazov esiintyy joskus jopa perheessä tiettyjen parlamentin jäsenten kanssa. Ainakin yhdeksän päätöslauselman allekirjoittanutta parlamentaarikkoa on viime vuosina osallistunut ODF: n järjestämiin tapahtumiin tai tavannut Mukhtar Ablyazovin.

Kazakstaniin vihamielinen Euroopan parlamentin päätöslauselma paljastaa Ablyazovin kannattajien edunvalvonnan vaikutuksen Euroopan parlamentissa. Päätöslauselma on seurausta parlamentin jäsenten mobilisoinnista, joka vastustaa poliittisia ryhmiä, aina konservatiivisista oikeistoista radikaaleihin vasemmistoihin: Euroopan kansanpuolueen konservatiiveja, sosiaalidemokraatteja, vihreiden / EFA: n ympäristönsuojelijoita tai jopa liberaaleja. n Uusi ryhmäallekirjoittivat tämän päätöslauselman. Useat todisteet viittaavat siihen, että se syntyi Moukhtar Ablyazovin useiden sukulaisten salakavalasta vaikutuksesta, etenkin ryhmittymän Avoin vuoropuhelu -säätiöön, joka on kiistanalainen kansalaisjärjestö, ja jonka keskuudessa tiedustelupalvelut epäilivät rahoitusta. Venäjän kieli, yhteydet rahanpesumekanismeihin ja useisiin rikkipitoisiin persoonallisuuksiin. Usein Euroopan parlamentin tiloissa järjestettävien tapahtumien avulla ODF kutoo verkkoaan ja laajentaa parlamentin jäsenten verkostoa.

Sunnuntaina 21. huhtikuuta 2019, a Times artikkeli ehdotti, että 1.5 miljoonaa puntaa oli kadonnut Glasgow'ssa ja Edinburghissa rekisteröityjen yritysten tileiltä siirtyäkseen Varsovassa sijaitsevan Open Dialogue Foundation -säätiön pääkonttoriin. Marraskuussa 2018 Moldovan parlamentaarinen tutkimus korosti mahdollisuutta tiiviin yhteyden muodostamiseen ODF: n ja Venäjän tiedustelupalvelujen välillä Moldovan hallinnon epävakauttamiseksi. Syy, joka toistaa toisen raportin, julkaissut Puolan kauppakamari , päivätty heinäkuussa 2017, jossa korostettiin sotatarvikkeiden toimittamista irtautuneille kapinallisille Donbassissa (tarkka-ampujien infrapunanäkymät ja luodinkestävät liivit).

Lisäksi suurin osa avoimen vuoropuhelun säätiön perustana olevista henkilöistä on tuomittu taloudellisista rikoksista omassa maassaan. Heistä muun muassa Veaceslav Platon, moldova-venäläinen liikemies, oletettu arkkitehti suuresta rahalähetysten liikkumisesta Venäjän ulkopuolella kautta rahanpesu, tai Aslan Gagiyev, The Family -yrityksen perustaja. mukana murhissa, kuten Vladikavkazin pormestarin murhissa.

Allekirjoittaneet parlamentin jäsenet Euroopan parlamentin eri poliittisista ryhmistä

Useat päätöslauselmaesityksen laatineista parlamentin jäsenistä ovat toisinaan olleet yhteydessä avoimen vuoropuhelun säätiön vanhempiin jäseniin itse Mukthar Ablyazoviin tai hänen perheenjäseniinsä ja jopa muihin. Taloudellisissa rikostapauksissa mukana olevat kazakstanilaiset henkilöt Ihmisten väliset siteet on useimmiten dokumentoinut itse ODF, mikä on merkki siitä, että se vaatii täysin vaikutusvaltaansa Euroopan parlamentissa.

Tämän esityksen allekirjoittajien joukossa on Isabel Santos, Portugalin sosialistinen kansanedustaja, Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmän jäsen, kuvassa Avoimen vuoropuhelun säätiön presidentin Lyudmyla Kozlovskan kanssa. Hän on sosiaalidemokraattien ryhmän puolesta tämän päätöslauselman taustalla yhdessä kahden muun varajäsenen, Kati Pirin ja Andris Ameriksin, kanssa.

Isabel Santos osallistui 9. lokakuuta 2014 pidettyyn avoimen vuoropuhelun säätiön konferenssiin aiheesta "Interpolin väärinkäyttö" (kuva alla), joka on yksi ODF: n suurista taisteluista, koska useista sen puolustamista henkilöistä on tehty yksi Interpolin jäsenvaltioista laatima "punainen ilmoitus".

Luotto - Open Dialogue Foundation

Samanlaiset yhteydet on tunnistettu useille parlamentin jäsenille Les Verts / Euroopan vapaa allianssi -ryhmästä. Viola von Cramon-Tauhadel (oikealla, alapuolella) valokuvattiin Lyudmyla Kozlovskan kanssa avoimen vuoropuhelun säätiön ja Kansalaisvapauksien keskuksen (CCL) järjestämässä tapahtumassa 26. marraskuuta 2019. Hän istuu hänen vieressään tapahtumassa, jossa juhlitaan Oleg Sentsovia (vasemmalla, alla), entinen venäläinen poliittinen vanki ja Saharov-palkinnon vastaanottaja.

Luotto - Open Dialogue Foundation

Tapahtuma, kuten Open Dialogue -säätiö väitti, sisälsi myös sen joukkoon Petras Auštrevičiusin, liberaalin Renew Europe -ryhmän liettualaisen parlamentin jäsenen (vasemmalla alla olevassa kuvassa). Myös lähellä Lyudmyla Kozlovskaa hänet kuvattiin hänen kanssaan ja hän on yksi päätöslauselmaesityksen allekirjoittajista.

Luotto - Open Dialogue Foundation

Lähellä Vihreät - ALE-ryhmää kreikkalaisen varajäsenen Niklas Nienaßin valokuvattiin yhdessä Lyudmyla Kozlovskan ja Bota Jardemalien kanssa, joita Kazakstanin tuomioistuimetkin huolehtivat. Jälleen tapahtuman järjesti ODF. Bota Jardemalie (kolmas oikealta, kuva alla) oli myös BTA-pankin hallituksessa, jossa hän tapasi Moukhtar Ablyazovin vuosina 2005-2009 toimitusjohtajana. Artikkeli belgialaisessa sanomalehdessä Le Niinir, päivätty 12. elokuuta 2020, paljastaa, että Englannin oikeuslaitos on kiertänyt varojensa jäädyttämisen käyttämällä offshore-yrityksen tilejä.

Luotto - Open Dialogue Foundation

Ignazio Carrao, italialainen kansanedustaja, Vihreät-ryhmän jäsen, kuvasi Moukhtar Ablyazovin vaimon, Alma Shalabayevan (kuva alla, vasen alakulma).

Kazakstaniin vihamielisen esityksen allekirjoittaneet varajäsenet ilmaisevat toisinaan suoraan yhteytensä Mukhtar Ablyazoviin, kuten Puolan laki ja oikeus -puolueen jäsen, konservatiivinen ja euroskeptinen Euroopan parlamentin jäsen Anna Fotyga. Mukhtar Ablyazovin tytär on myös kuvassa isänsä oikealla puolella. Tässäkin kerran Anna Fotyga on allekirjoittanut päätöslauselman.

Kiistetty, Open Dialog -säätiö väittää toimivan lobbaustoiminnassaan Euroopan unionin avoimuusrekisterissä. Sen olemassaolo on Euroopan komission mukaan "tarkkailuvaltuuskuntien järjestäminen, mukaan lukien vaalien tarkkailu ja ihmisoikeustilanteen seuranta Neuvostoliiton jälkeisissä maissa". Mutta se näyttää myös harjoittavan "avaimet käteen" -päätöslauselmien levittämistä tietyille parlamentaarikoille, menetelmä, joka kyseenalaistaa tiettyjen, joskus kiistanalaisten kansalaisjärjestöjen vaikutuksen Euroopan unionin toimielimissä.

Euroopan parlamentin vaaleissa

Venäjän Putin-puolue voitti enemmistön tukahduttamisen jälkeen: viholliset huutavat pahaa

Julkaistu

on

By

Venäjän hallitseva Yhtenäinen Venäjä -puolue, joka tukee presidentti Vladimir Putinia (Kuvassa), säilytti parlamentaarisen enemmistönsä vaalien ja kriitikkojen laajamittaisen tukahduttamisen jälkeen, mutta vastustajat väittivät laajaa petosta, kirjoittaa Andrew Osborn, Gabrielle Tétrault-Farber, Maria Tsvetkova, Polina Nikolskaya ja Tom Balmforth.

Kun 85% äänestyksistä on laskettu tänään (20. syyskuuta), keskusvaalilautakunta sanoi, että Yhtenäinen Venäjä on voittanut lähes 50% äänistä, ja lähin kilpailija, kommunistinen puolue, on vajaat 20%.

Vaikka tämä merkitsee painavaa virallista voittoa, se on Yhtenäiselle Venäjälle hieman heikompi suoritus kuin viime eduskuntavaaleissa vuonna 2016, jolloin puolue sai hieman yli 54% äänistä.

Mainos

Kremlin vangitun kriitikon Aleksei Navalnyn vuosien huonontunut elintaso ja epäilyt korruptiosta ovat saaneet jonkin verran tukea, jota pahentaa Navalnyn liittolaisten järjestämä taktinen äänestyskampanja.

Kremlin kriitikot, jotka väittivät laajamittaista äänestystä, sanoivat, että vaalit olivat joka tapauksessa huijauksia.

Yhtenäinen Venäjä olisi pärjännyt paljon huonommin reilussa kilpailussa, koska Navalnyn liike kiellettiin vaaleja edeltävillä tukahduttamistoimilla, jotka estävät hänen liittolaisiaan toimimasta ja kohdistamasta kriittisiä tiedotusvälineitä ja kansalaisjärjestöjä.

Mainos

Vaaliviranomaiset sanoivat mitätöineenään kaikki tulokset äänestyspaikoilla, joissa oli ilmennyt ilmeisiä sääntöjenvastaisuuksia ja että kilpailu oli kokonaisuudessaan oikeudenmukainen.

Tulos ei näytä todennäköisesti muuttavan poliittista maisemaa, sillä presidentti tai pääministeri vuodesta 1999 lähtien ollut Putin on edelleen hallitseva ennen seuraavia presidentinvaaleja vuonna 2024.

Putin ei ole vielä sanonut, lähteekö ehdolle. Hänen piti puhua tänään 1000 GMT jälkeen.

68-vuotias johtaja on edelleen suosittu hahmo monien venäläisten keskuudessa, jotka arvostavat häntä lännen vastustamisesta ja kansallisen ylpeyden palauttamisesta.

Lähes täydelliset tulokset osoittivat, että kommunistinen puolue sijoittui toiseksi, jota seurasi nationalistinen LDPR -puolue ja oikeudenmukainen Venäjä -puolue kumpikin hieman yli 7 prosentilla. Kaikki kolme osapuolta tukevat yleensä Kremliä useimmissa keskeisissä kysymyksissä.

Uusi puolue nimeltä "Uudet ihmiset" näytti puristuneen parlamenttiin hieman yli 5 prosentilla.

Moskovan pormestari Sergei Sobyanin, Venäjän johtajan liittolainen, huusi juhlallisessa mielenosoituksessa Yhtenäisen Venäjän päämajassa valtiontelevisiossa: "Putin! Putin! Putin!" lippua heiluttavalle yleisölle, joka toisti hänen laulunsa.

Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon ennen äänestyksen laskemista kolmen päivän eduskuntavaaleissa Kaukoidän kaupungissa Vladivostokissa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. REUTERS/Tatiana Meel EI MYYNTIA. EI ARKISTOJA
Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon äänestyspaikkojen sulkeutuessa kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Kazanskin rautatieaseman sisällä Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. Äänestyspaikalla. REUTERS/Evgenia Novozhenina
Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet laskevat äänestyksiä Kazanskyn rautatieterminaalin äänestyspaikalla sen jälkeen, kun äänestykset suljettiin kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Paikallisen vaalilautakunnan jäsenet tyhjentävät äänestyslaatikon äänestyspaikkojen sulkeutuessa kolmen päivän pituisten parlamenttivaalien aikana Kazanskin rautatieaseman sisällä Moskovassa, Venäjällä 19. syyskuuta 2021. Äänestyspaikalla. REUTERS/Evgenia Novozhenina

Navalnyin liittolaiset, jotka suorittavat vankeusrangaistusta ehdonalaisista rikkomuksista, jotka hän kiistää, olivat kannustaneet taktiseen äänestykseen Yhtenäistä Venäjää vastaan. Lue lisää.

Monissa tapauksissa he olivat neuvoneet ihmisiä pitämään nenäänsä ja äänestämään kommunistiksi. Viranomaiset olivat yrittäneet estää aloitteen verkossa.

Keskusvaalilautakunta julkaisi hitaasti tietoja Moskovan verkkoäänestyksestä, jossa Yhtenäinen Venäjä ei perinteisesti pärjää yhtä hyvin kuin muilla alueilla, koska se on saattanut menettää joitakin paikkoja pääkaupungissa.

Golos, vaalitarkkailija, jota viranomaiset syyttävät ulkomaisesta agentista, kirjasi tuhansia rikkomuksia, mukaan lukien uhkailijat tarkkailijoita vastaan ​​ja äänestyslippujen täyttäminen, joista räikeitä esimerkkejä levisi sosiaalisessa mediassa. Jotkut henkilöt jäi kameraan tallentamaan äänipaketteja urneihin.

Keskusvaalilautakunta ilmoitti rekisteröineensä 12 äänestystapausta kahdeksalla alueella ja että kyseisten äänestyspaikkojen tulokset mitätöidään.

Yhtenäinen Venäjä omisti lähes kolme neljäsosaa eroavan valtion duuman 450 paikasta. Tämä valta -asema auttoi Kremliä viime vuonna muuttamaan perustuslaillisia muutoksia, jotka mahdollistivat Putinin presidenttiehdokkuuden vielä kahden kauden ajan vuoden 2024 jälkeen ja mahdollisesti vallan pysymisen vuoteen 2036 saakka.

Navalnyn liittolaisia ​​estettiin osallistumasta vaaleihin sen jälkeen, kun hänen liike kiellettiin kesäkuussa ääriliikkeinä. Muut oppositiomiehet väittävät, että he olivat saaneet likaisia ​​temppukampanjoita. Lue lisää.

Kreml kiistää poliittisesti ajautuneet väkivaltaisuudet ja sanoo, että yksittäisiä ihmisiä syytetään lain rikkomisesta. Sekä se että Yhtenäinen Venäjä kielsivät roolinsa ehdokkaiden rekisteröintiprosessissa.

"Jonain päivänä asumme Venäjällä, jossa on mahdollista äänestää hyviä ehdokkaita eri poliittisilla alustoilla", Navalnyn liittolainen Leonid Volkov kirjoitti Telegram -viestissä ennen äänestysten sulkeutumista sunnuntaina.

Eräs Moskovan eläkeläinen, joka antoi nimensä vain Anatolyksi, sanoi äänestäneensä Yhtenäistä Venäjää, koska hän oli ylpeä Putinin pyrkimyksistä palauttaa Venäjän oikeutettu suurvalta-asema.

"Yhdysvaltojen ja Britannian kaltaiset maat kunnioittavat meitä enemmän tai vähemmän nyt kuin kunnioittivat Neuvostoliittoa 1960- ja 70-luvuilla. ... Anglosaksit ymmärtävät vain voimakielen", hän sanoi.

Virallisen äänestysprosentin mukaan vain 47%oli merkkejä laajasta apaattisuudesta.

"En näe järkeä äänestää", sanoi eräs Moskovan kampaaja, joka antoi nimensä Irinaksi. "Se on joka tapauksessa päätetty meidän puolestamme."

Continue Reading

Euroopan komissio

EU: n tilanne: Taistelu COVID-19-tautia vastaan, elvytys, ilmasto ja ulkopolitiikka

Julkaistu

on

Vuosittaisessa Euroopan unionin tilannetta koskevassa keskustelussa Euroopan parlamentin jäsenet kysyivät komission puheenjohtajalta von der Leyeniltä EU: n välittömistä haasteista, Täysistunto  AFCO.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen aloitti toisen puheensa Euroopan unionin tilasta korostaen, että vuosisadan suurimmassa maailmanlaajuisessa terveyskriisissä, syvimmässä maailmanlaajuisessa talouskriisissä vuosikymmeniin ja kaikkien aikojen vakavimmassa planeettakriisissä ”päätimme jatkaa sitä. yhdessä. Yhtenä Euroopana. Ja voimme olla siitä ylpeitä. " Hän korosti, että Eurooppa on yksi maailman johtavista rokotusten määrästä ja jakaa puolet rokotetuotannostaan ​​muun maailman kanssa. Nyt ensisijaisena tavoitteena on nopeuttaa maailmanlaajuista rokotusta, jatkaa ponnisteluja Euroopassa ja valmistautua hyvin tuleviin pandemioihin.

Tulevaisuudessa hän totesi, että "digitaalisuus on" tee tai katkaise ongelma ", ja julkisti uuden eurooppalaisen sirulain, joka kokoaa yhteen Euroopan maailmanluokan tutkimus-, suunnittelu- ja testauskapasiteetin ja koordinoi puolijohteita koskevia EU: n ja kansallisia investointeja. Ilmastonmuutoksen osalta von der Leyen teki selväksi, että ”koska se on ihmisen tekemää, voimme tehdä asialle jotain”. Hän korosti, että vihreän sopimuksen myötä EU oli ensimmäinen suuri talous, joka esitteli kattavan lainsäädännön tällä alalla, ja lupasi tukea kehitysmaita kaksinkertaistamalla biologisen monimuotoisuuden rahoituksen ja lupaamalla 4 miljardin euron lisärahoituksen ilmastorahoitukseen vuoteen 2027 mennessä siirtyminen.

Mainos

Puhuessaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta hän vaati eurooppalaista kyberpuolustuspolitiikkaa ja uutta eurooppalaista kyberresilienssilakia ja ilmoitti, että Ranskan puheenjohtajakaudella pidetään huippukokous Euroopan puolustuksesta.

Manfred WEBER (EPP, DE) viittasi COVID-19-kriisin sosiaalisiin ja taloudellisiin seurauksiin ja totesi, että Euroopan on pikaisesti luotava uusia työpaikkoja myös terveydenhuollon alalla, jolla EU on johtava COVID-19-rokotteiden kanssa. Hän pyysi EU: n ja Yhdysvaltojen kauppaa koskevaa hätäohjelmaa liikenne-, liikkuvuus- ja digitaalialoille sekä suunnitelmaa byrokratian vähentämiseksi. Euroopan puolustusta olisi vahvistettava nopean toiminnan joukkoilla, ja Europolista tulisi eurooppalainen FBI, hän totesi.

Iratxe GARCÍA (S&D, ES) arvioi EU: n taistelua pandemiaa ja sen seurauksia vastaan ​​myönteisesti: ”70% väestöstä on rokotettu, vapaa liikkuvuus on jälleen todellisuutta ja NextGenerationEU: n varoja jaetaan jo”. Siirtyminen vihreään talouteen on myös hyvässä vauhdissa, hän lisäsi, mutta "emme ole tehneet tarpeeksi varmistaaksemme kansalaisten hyvinvoinnin" ja huomautti, että kriisi on pahentanut eriarvoisuutta ja iskenyt kaikkein haavoittuvimpiin.

Mainos

Dacian CIOLOŞ (Renew, RO) valitti, että komissio on liian usein harjoittanut diplomatiaa neuvoston kanssa sen sijaan, että se olisi tehnyt päätöksentekoa parlamentin kanssa. Hän korosti, että eurooppalaiset arvot ovat unionin perustamme, ja hän kehotti komissiota käyttämään ehdollisuusmekanismia, joka on perustettu suojelemaan EU: n talousarviota oikeusvaltioperiaatteen loukkauksilta lähes vuoden ajan, mutta ei koskaan sovellettu, rahoituksen lopettamiseksi. illiberaaleja liikkeitä monissa osissa Eurooppaa, joissa oikeuslaitoksen riippumattomuus on heikentynyt, toimittajia murhattu ja vähemmistöjä syrjitty.

Philippe LAMBERTS (vihreät/EFA, BE) vaati enemmän ilmastotavoitteita: "nopeampi, korkeampi, vahvempi: on korkea aika soveltaa olympiatavoitteita pyrkimyksissämme pelastaa planeetta". Hän pyysi myös muutoksia finanssi- ja sosiaalijärjestelmiin ihmisarvoisen elämän takaamiseksi kaikille. Ulkopolitiikasta Lamberts totesi, että EU: sta voi tulla "raskaansarjan" maailmankaikkeudella vain jakamalla itsemääräämisoikeus, ja teki selväksi, että "" Euroopan linnoituksesta "ei koskaan tule arvostettua geopoliittista toimijaa". Lopuksi hän pahoitteli, että EU -maat Suurin huolenaihe Afganistanissa on välttää sitä, että afganistanilaiset asettavat jalkansa Euroopan alueelle.

EU: n kansalaiset eivät tarvitse "kukkaisia ​​puheita", he vain "haluavat jäädä yksin", sanoi Jörg MEUTHEN (ID, DE). Hän arvosteli komission suunnitelmia "valtavista kuluista" - vihreän sopimuksen, elvytysrahaston, "sovi 55: lle" -hankkeen osalta, joista kansalaiset joutuvat lopulta maksamaan. Hän varoitti kasvavasta byrokratiasta ja pahoitteli siirtymistä vihreään energiaan ja pyysi lisää ydinvoimaa.

Raffaele FITTO (ECR, IT) varoitti, että ”NextGenerationEU: n resurssit eivät yksin riitä”, ja vaati vakaussopimuksen uudistamista. Hän kehotti myös muuttamaan valtiontukisääntöjä ja itsenäisempää kauppapolitiikkaa. "Ympäristömuutokseen ei voida puuttua ottamatta huomioon sitä, mitä maailmassa tapahtuu ja erityisesti sen vaikutuksia tuotantojärjestelmäämme", hän lisäsi. Oikeusvaltioperiaatteen ja Puolan osalta Fitto tuomitsi ”enemmistön poliittisen painostuksen, joka ei kunnioita yksittäisten valtioiden toimivaltaa”.

Mukaan Martin SCHIRDEWAN (Vasemmisto, Saksa), Von der Leyen on ylistänyt itseään, mutta ei ole vastannut tämän päivän ongelmiin. Hän vaati rokotteiden patenttisuojan poistamista ja pahoitteli, että Euroopan kymmenen rikkainta miljardööriä ovat lisänneet omaisuuksiaan pandemian aikana, kun taas joka viides lapsi EU: ssa kasvaa köyhyydessä tai on vaarassa.

kaiuttimet

Ursula VON DER LEYEN, Euroopan komission puheenjohtaja

Manfred Weber (EPP, DE)

Iratxe GARCÍA PÉREZ (S&D, ES)

Dacian CIOLOŞ (Uusi, RO)

Philippe LAMBERTS (Verts / ALE, BE)

Jörg MEUTHEN (ID, DE)

Raffaele FITTO (ECR, IT)

Martin SCHIRDEWAN (Vasemmisto, Saksa)

Lisätietoja 

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa