Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaalit 2024

Syvä huoli äärioikeiston voitoista eurovaaleissa

SHARE:

Julkaistu

on


Äärioikeiston voitot viime viikon EU-vaaleissa ovat "syvästi huolestuttavia", sanoo entinen Euroopan parlamentin jäsen Claude Moraes. Äärioikeisto piti asemansa Italiassa ja Alankomaissa (heilahtelut äärioikeistopuolueiden välillä ennemminkin kuin heille). Mutta he eivät onnistuneet pääsemään eteenpäin muissa maissa, joissa heidän ennustettiin menestyvän hyvin: Belgiassa, Tšekin tasavallassa (Tšekin tasavallassa), Unkarissa (takaisku Viktor Orbánille), Suomessa ja Puolassa.


Siitä huolimatta Moraes, yksi Ison-Britannian korkeimmista entisistä Euroopan parlamentin jäsenistä, sanoi, että tulokset antavat todellista syytä huoleen. Hän kertoi tälle sivustolle: "Syvästi huolestuttavat äärioikeiston voitot Ranskassa ja lähestyvät Ranskan parlamenttivaalit antavat ratkaisevan hetken muuttaa suuntaa, jotta voimme siirtää sen poliittista ja moraalista suuntaa kohti 20-luvun Euroopan politiikan pahimpia puolia.

"Mutta paradoksaalisesti EU-vaalien todellinen tulos ei luonut äärioikeistolaista enemmistöä EU-parlamentissa - ei edes lähelle. 

"Heillä on enemmän jäseniä ECR- ja ID-ryhmien kesken, mutta kumpikaan ei ole suurempi kuin EPP. 

"Ursula Von der Leyen oli oikeassa sanoessaan, että "keskus pitää". S&D, joka palauttaa suunnilleen saman määrän Euroopan parlamentin jäseniä kuin vuonna 2019, ja liberaali Renew, jolla on 79 paikkaa, ovat edelleen voima, vaikka Ranskan Renew-meppien menetys vahingoitti niitä.

”Todellisuus on, että EU-tasolla keskustaoikeistokonservatiivinen EPP ylläpitää voimatasapainoa uudessa parlamentissa. Luovatko he äärioikeiston liittoutumia ECR:n ja ID:n kanssa vai muodostavatko he merkittävän äärioikeiston vastaisen enemmistön."

Moraes, entinen työväenpuolueen europarlamentaarikko, lisäsi: "Uudessa parlamentissa on kaiken varaa - mutta vakavia päätöksiä on tehtävä lähipäivinä.

"Äärioikeiston läsnäolo Euroopassa 21-luvulla on nyt itsestäänselvyys - se, miten ei-äärioikeistopuolueet reagoivat, on kaikki kaikessa."

Muualla Edward McMillan-Scott, toinen entinen Euroopan parlamentin jäsen, totesi, että kysely oli maailman toiseksi suurin demokraattinen kansanäänestys tänä vuonna.

Pohdittuaan lopputulosta, hän kertoi tälle sivustolle: "Näyttää siltä, ​​että Putinin häiriötekijöiden armeijan pahanlaatuiset interventiot ovat epäonnistuneet, toisin kuin vuonna 2016, jolloin ne vääristelivät Yhdistyneen kuningaskunnan Brexit-kansanäänestyksen tulosta, jota David Cameron ehdotti heikosti puolueensa kansallismielisen rauhoittamiseksi. .”

Hän lisäsi lähitulevaisuudessa, että "nähtäväksi jää, miten Euroopan parlamentti järjestää itsensä ja Euroopan komission lähipäivinä, mutta historia painaa sitä raskaasti, ja edessä olevat synkät päivät aiheuttavat erityisen taakan."

Mainos

 McMillan-Scott oli Britannian viimeinen Euroopan parlamentin varapuhemies, joka toimi neljä kaudella 2004-2014. Hän edusti Yorkshirea EU-myönteisenä Euroopan parlamentin jäsenenä vuosina 1984–2014, mutta erosi konservatiivista vastustaen David Cameronin ECR-kumppanuuden perustamista vuonna 2009.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa