Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaalit 2024

"Paljon huudettu" äärioikeiston nousu EU-vaaleissa oli "rajoitettu", sanoo entinen kokenut Euroopan parlamentin jäsen

SHARE:

Julkaistu

on

Richard Corbett, yksi vanhimmista entisistä kansanedustajista, puhui sen jälkeen, kun kansallismieliset puolueet joissakin EU-maissa vaikuttivat merkittävästi viikonloppuna pidettyihin vaaleihin. Marine Le Penin kansallinen mielenosoitus sai noin 32 % äänistä, Italian johtaja Georgia Meloni vahvisti asemaansa, kun taas Saksassa AfD menestyi hyvin EU:n laajuisessa kyselyssä.

Ranskan presidentti Macron vastasi Marine Le Penin esittämään Rassemblement Nationalen ensimmäiseksi julistamalla ennenaikaiset parlamenttivaalit.

Tällaisista onnistumisista huolimatta Corbett oli vähätellyt omien ja muiden puolueidensa vaikutusta sanoen: "Ranskan draamasta huolimatta äärioikeiston äärioikeiston nousu tämän viikonlopun eurovaaleissa osoittautui jonkin verran rajoitetuksi."

Hän sanoo, että Euroopan parlamentin ainoa "kestävä ja luotettava" enemmistö tulee olemaan keskellä EPP:n, liberaalin Renew- ja sosialististen S&D-ryhmien välisiä sopimuksia, joita joskus täydentävät vihreät.

Corbett, arvostettu EU:n perustuslakiasiantuntija, ennustaa: "Uudessa parlamentissa ei tule olemaan oikeistolaista liittoumaa."

Le Pen on pyrkinyt laajentamaan poliittisen liikkeensä vetovoimaa ja pehmentämään sen äärimmäistä kuvaa, ja tulokset vahvistavat häntä.

Mainos

Hänen National Rally -puolueensa keräsi yli kaksinkertaisen äänimäärän presidentti Macronin renessanssipuolueeseen verrattuna.

Ranskan vaalit järjestetään kahdella kierroksella tässä kuussa ja heinäkuussa. Ranskan seuraava presidentinvaalin on määrä järjestää vuonna 2.

Samaan aikaan Ursula von der Leyenin oikeistokeskeinen Euroopan kansanpuolue pysyy uudessa parlamentissa suurin samanmielisten puolueiden ryhmä, mutta AfD:n kaltaisten kovaoikeistopuolueiden menestys voi vaikuttaa muun muassa maahanmuuttoon ja ilmastonmuutokseen.

Belgiassa Vlaams Belangin kilpailija, nationalistinen puolue N-VA (New Flander Alliance) on tiellä pysyä Belgian parlamentin suurimmana puolueena.

"Muistokirjoituksemme kirjoitettiin, mutta me voitimme nämä vaalit", sanoi N-VA:n johtaja Bart De Wever, joka voisi olla Belgian seuraava pääministeri.

Lisäkommentteja kyselyyn antoi Lord (Richard) Balfe, toinen entinen Britannian korkea-arvoinen Euroopan parlamentin jäsen.

Hän kertoi tälle sivustolle: "Minun näkökulmastani tulokset olivat hyväksyttäviä, vaikka ne olisivat voineet olla parempia. Vuonna 2019 asuin vielä Brysselissä ja koska en todellakaan voinut tukea konservatiivien manifestia, matkustin Brysseliin äänestämään kristillisdemokraatteja. En ole koskaan liittynyt ECR:ään, joten olen edelleen osa PPE:n entisten jäsenten ryhmää ja siksi olen iloinen, että voitimme."

Lordi Balfe lisäsi: "Toivon, että neuvosto nimittää nyt Ursula von der Leyenin eikä tee kuten teki vuonna 2019 ja jätä huomiotta Spitzenkandidat. Siitä huolimatta vuodelle 2019 luvattu ääni oli noin 25 suurempi kuin todellinen ääni, joten hän tarvitsee marginaalin tiukan enemmistön yläpuolelle.

"Mitä oikeistoon tulee, olen aina hämmästynyt heidän kyvystään käydä sisäistä sotaa. Henkilökohtaisesti pidän Melonia toimivana, mutta en menisi paljon pidemmälle."

Hän lisää: ”Henkilökohtaisena prioriteettinani olisi tarkastella maahanmuuttoa tarkasti ja kysyä, tarvitsemmeko laillisen maahanmuuton nykytasoa. On kyseenalaista moraalia riistää kehittyvästä maailmasta ammattitaitoisia työntekijöitä. Mitä tulee laittomaan maahanmuuttoon, en ymmärrä, miksi emme voi murtaa salakuljetusjoukkoja kaikilla käytettävissämme olevilla teknisillä työkaluilla.

Lord Balfe, entinen työväenpuolueen Euroopan parlamentin jäsen, joka liittyi toryihin vuonna 2002, sanoi: "Toiseksi en jaa nykyisiä asenteita Ukrainaa ja Venäjää kohtaan. 

"Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena on useita rajakiistoja. Olen vieraillut Donbassissa ja Krimillä ennen Venäjän hyökkäystä. 

”Ukrainaa kohtaan ei siellä tuntunut, ja lännen jatkuva sekaantuminen sekä Minskin sopimusten toimeenpanon vaatimattomuus niitti oman palkintonsa. Vaikuttaa siltä, ​​että kehittyvä tavoite on hajottaa Venäjän federaatio useiksi pienemmiksi valtioiksi. Sitä ei tapahdu, ja jos tapahtuisi, Länsi-Eurooppa jäisi painajaiseen. 

"Joten mielestäni tarvitsemme uuden Euroopan turvallisuuskonferenssin, jossa keskitymme takaamaan nykyisten Nato-valtioiden rajojen vastineeksi siitä, että suostumme olemaan laajentamatta EU:ta tai Natoa", sanoi lordi Balfe, Euroopan parlamentin jäsen ensimmäisistä vaaleista vuosina 1979–2004. joka oli myös Yhdistyneen kuningaskunnan entisen pääministerin David Cameronin ammattiliiton lähettiläs. 

"Tämä säästäisi meiltä paljon rahaa, ja kuten me kaikki todella tiedämme, emme tee paljon Ukrainan jälleenrakentamiseksi, joten ehkä meidän pitäisi lopettaa sen pommittaminen palasiksi", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa