Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaalit 2024

EU:n ja Belgian vaalitulokset antavat vihreille toivoa

SHARE:

Julkaistu

on


Yksi Brysselin tunnetuimmista entisistä europarlamentaarikoista sanoo olevansa helpottunut siitä, että ennusteet äärioikeistopuolueiden suuresta läpimurtosta EU-vaaleissa eivät toteutuneet.

Eräät nationalistiset puolueet saavuttivat hyviä pisteitä tietyissä EU:n jäsenvaltioissa, kuten Ranskassa, Italiassa ja Saksassa. Mutta keskustaoikeisto EPP-ryhmä on edelleen ylivoimaisesti suurin Euroopan parlamentissa viikonlopun äänestyksen jälkeen, ja se jatkaa sosialistien kanssa päävallan välittäjänä seuraavat viisi vuotta.

Vihreiden entinen europarlamentaarikko Frank Schwalba-Hoth, joka on edelleen yksi EU-parlamentin tunnetuimmista kasvoista, kertoi tälle sivustolle: "Vihreiden ja liberaalien raskaista tappioista huolimatta olen kiitollinen siitä, että vaaliennusteet ovat jopa neljännes/kolmasosa. populistien äänistä ei käynyt toteen."

Puhuessaan vaaleista Belgiassa, jossa hän on toiminut useiden vuosien ajan, hän sanoi: "Flanderin äänestäjät ovat järkevämpiä kuin vaaliennusteet - ykkönen ovat maltillisia populisteja (N-VA) eikä äärimmäisiä (Vlaams Belang). .”

Schwalba-Hoth on Saksan vihreiden perustajajäsen ja entinen Euroopan parlamentin jäsen, joka tunnetaan edelleen hyvin parlamentissa.

Muualla BusinessEurope, liike-elämää EU-tasolla edustava järjestö, sanoi, että se "ja koko Euroopan liike-elämä" onnittelee uusia Euroopan parlamentin jäseniä heidän valinnastaan ​​ja toivottaa tervetulleeksi koko mantereen vahvaan äänestysaktiivisuuteen, joka osoittaa, että kansalaiset välittävät Euroopasta.

BusinessEuropen puheenjohtaja Fredrik Persson sanoi: "EU-vaalit ovat nähneet selvän voittajan."

Mainos

Persson lisäsi: "Kehotamme tärkeimpiä poliittisia voimia järjestämään Eurooppa-myönteisen enemmistön Euroopan parlamenttiin ryhtymään tarvittaviin toimiin kilpailukyvyn parantamiseksi ja sopimaan EU:n tulevista johtajista mahdollisimman pian. Taloudellinen kunnianhimo, poliittinen vakaus ja ennustettavuus ovat avainasemassa. EU:n talouskasvun ja sen houkuttelevuuden kannalta investoinneille, jotka ovat Euroopan kansalaisten hyvinvoinnin edellytys.

”Yhteiskunnan hyväksi EU tarvitsee vahvoja yrityksiä yhtä paljon kuin eurooppalaiset yritykset tarvitsevat vahvan Euroopan unionin menestyäkseen. 

"Tämä oli keskeinen viestimme ennen vaaleja, joissa vaadimme myös EU:n politiikan käynnistämistä uudelleen Euroopan kilpailukyvyn turvaamiseksi. Nyt on ratkaisevan tärkeää, että äskettäin valitut Euroopan parlamentin jäsenet ja muut EU:n toimielimet asettavat Euroopan talouden menestyksen etusijalle. Tämä on keskeistä Euroopan menestykselle ja sen kyvylle olla vahvassa roolissa yhä haastavammassa geopoliittisessa tilanteessa.

”Paras lääke populismia vastaan ​​on pyrkivä talous, joka houkuttelee investointeja ja menestyviä yrityksiä, jotka luovat laadukkaita työpaikkoja. 

"Nyt on aika ohjata eurooppalainen alus takaisin kurssille.

"Olemme valmiita työskentelemään rakentavasti uusien instituutioiden kanssa varmistaaksemme, että Eurooppa on edelleen paras paikka asua, työskennellä ja harjoittaa liiketoimintaa."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa