Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaalit 2024

Entinen EU-komissaari ja Euroopan parlamentin korkea edustaja vaatii "nopeaa päätöstä" EU:n puheenjohtajuudesta

SHARE:

Julkaistu

on

Yksi EU-parlamentin korkeimmista jäsenistä sanoo, että "Eurooppa selviää" huolimatta kansallismielisten ja äärioikeistopuolueiden noususta eurovaaleissa. Puolalaisen Euroopan parlamentin jäsenen Danuta Hübnerin kommentit tulivat viikonlopun jälkeen, kun EU:n laajuisessa kyselyssä oli järkyttynyt.

Ensimmäiset kyselyt osoittavat voittoa keskustaoikeiston ja äärioikeiston puolueille. EPP, jolla on noin 185 paikkaa, jatkaa helposti suurimpana ryhmänä parlamentissa, jonka jälkeen tulevat sosialistit (137). Illan suuria häviäjiä olivat vihreät, jotka kärsivät tappioita.

Alustavien lukujen mukaan koko EU:n äänestysprosentti on arviolta 50,8 prosenttia, mikä on hieman vähemmän kuin vuoden 2019 vaaleissa.

Suurin voittaja oli Marine Le Penin kansallinen mielenosoitus Euroopan parlamentin äänestyksessä. Hänen äärioikeistopuolueensa on tiedossa voittaa 32 prosenttia äänistä.

Italian kovan oikeiston johtaja Giorgia Meloni vahvisti asemaansa, kun taas Saksassa AfD, joka syrjäytettiin Le Penin Identiteetti ja demokratia -ryhmästä sen ehdokas Maximilian Krahin huomautusten jälkeen SS:stä, saavutti merkittäviä voittoja.

On toinen kysymys, voivatko näiden usein avainkysymyksistä kiistelevien populististen ryhmittymien puolueet kokoontua yhtenäiseksi ryhmäksi parlamentissa.

Mainos

Selvempää on ehkä se, että noin kolmasosa tällaisista nationalistisista puolueista on nyt joko vallassa tai koalitiohallituksissa kaikkialla EU27:ssä.

Hübner, keskustaoikeistolainen Euroopan parlamentin jäsen, puhui tälle verkkosivustolle maanantaina.

Hän vastasi reaktioon ja sanoi: "Eurooppa-vaalit ovat takanapäin, ja edessämme on selvästikin viisi vuotta taistelua Euroopan puolesta."

Entinen EU-komissaari sanoi: "Puolasta tulee Euroopalle hyviä uutisia. Eurooppalainen demokratia on voittanut. Mutta se ansaitsee hieman katkeraa lisäkommenttia: nationalisteja on melkoinen joukko, mukaan lukien jotkut äskettäin rikoksista tuomitut ja armahtavat, ja jotkut ehkä tuomitaan pian. 

"Uuteen eduskuntaan tulee myös äärioikeiston konfederaation kansanedustajia, jotka liittyvät muihin, jotka työskentelevät aktiivisesti EU:n tuhoamiseksi. Tämä on puolalainen versio FN:n vaalivoitosta Ranskassa ja Afdin noususta Saksassa, pelottava kehitys koko Euroopalle.

"Eurooppa kuitenkin selviää."

Hän lisäsi: "Tarvitsemme nyt nopean poliittisen sopimuksen komission puheenjohtajasta. Sitä ei kuitenkaan voi pitää itsestäänselvyytenä. EPP:n keskustan enemmistön kaksi kumppania (S&D ja Renew) voivat pitää kiinni aseistaan ​​ja olla tukematta EPP:n presidenttiehdokasta. Ehkä vihreiden on tullut aika liittyä valtavirtaan."

Veteraani europarlamentaarikko lisäsi: "Tavoitteena pitäisi olla vakaan komission muodostaminen tämän vuoden loppuun mennessä. "To do" -listallamme on niin paljon jäljellä."

Lisäkommentti tuli Strategic Perspectivesin toiminnanjohtajalta Linda Kalcherilta, joka sanoi, että äärioikeistolla "ei ole tarpeeksi paikkoja eikä lähentymistä pystyäkseen muodostamaan vakaa hallitseva koalitio Euroopan parlamentissa".

"Kun paikkajako tulee selväksi, painopiste siirtyy neuvotteluihin huipputehtävistä, mukavasta enemmistöstä tulevalle komission puheenjohtajalle ja prioriteeteista seuraaville viidelle vuodelle."

Entinen Britannian liberaalien Euroopan parlamentin jäsen Andrew Duff sanoi: "Kansalliset vaalit eivät ole oikeudenmukainen tai oikea perusta Euroopan parlamentille. Ellei meillä ole liittovaltiovaaleja vuonna 2029, sama vanha kaava toistuu: yleinen äänestysprosentti ja nationalismin paluu Eurooppaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa