Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaalit 2024

Oikeiston mielenosoitus EBU-keskustelussa

SHARE:

Julkaistu

on

Rivillä on flkoski korkean profiilin keskustelua Euroopan komission puheenjohtajaehdokkaiden välillä.

Näyttelykeskustelu käytiin torstaina (23. toukokuuta) Euroopan parlamentin täysistuntosalissa Brysselissä.

Euroopan yleisradioliitto (EBU) järjesti keskustelun, johon osallistui komission nykyinen puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Saksa, Euroopan kansanpuolue) sekä muiden valtavirran poliittisten puolueiden johtavat ehdokkaat - Walter Baier (Itävalta, Euroopan vasemmisto), Sandro Gozi (Italia, Renew Europe Now), Terry Reintke (Saksa, Euroopan vihreät) ja Nicolas Schmit (Luxemburg, Euroopan sosialistipuolue).

Mutta EBU:n päätös olla kutsumatta "konservatiivisia" puolueita keskusteluun on suututtanut joitakin, mukaan lukien Alliance for the Union of Romanian, joka on käynnistänyt protestin "yhteisymmärryspöytäkirjan", joka lähetetään "kaikille konservatiivisille puolueille" kaikkialla Euroopan unionissa.

Myös 30-henkinen ryhmä Belgiassa asuvia romanialaisia ​​kokoontui parlamentin eteen ennen keskustelua protestoimaan.

AUR on Romanian populistinen ja nationalistinen poliittinen puolue, joka perustettiin neljä vuotta sitten ennen vuoden 2020 Romanian paikallis- ja parlamenttivaaleja. Se on Romanian kolmanneksi suurin puolue.

Aiemmin tässä kuussa kaksi parlamentissa edustettuna olevaa poliittista puoluetta, Identiteetti ja demokratia (ID) ja Euroopan vapaa allianssi (EFA), syyttivät EBU:ta, joka lähetti myös äskettäisen Eurovision laulukilpailun, "epäjohdonmukaisuudesta" ehdokkaiden keskustelun käsittelyssä.

Mainos

Mutta EBU huomauttaa, että sekä ID että ECR kutsuttiin keskusteluun, ja lisää, että koska kumpikaan osapuoli kieltäytyi valitsemasta pääehdokasta, "he tekivät siten itsensä kelpaamattomiksi".

Vanhempi romanialainen kansanedustaja, AUR:n varapuheenjohtaja Adrian Axinia oli Brysselissä torstaina ja ilmaisi huolensa EBU:n päätöksestä ja myös puolueensa vastustuksesta toiseen von der Leyenin johtamaan komissioon.

Axinia, joka on ollut kansanedustajana neljä vuotta, sanoi, että oli "pettymys", että yksikään konservatiivipuolue ei ollut voinut osallistua keskusteluun. 

Hän sanoi, että samankaltaisessa keskustelussa Masstrichtissa viime kuussa oli mukana edustaja tällaisesta ryhmittymästä (European Christian Political Movement) ja sanoi, että oli "ristiriitaista" olla tekemättä samaa näytekappaleessa Brysselin keskustelussa.

46-vuotias, yksi AUR:n 47 parlamentin jäsenestä, sanoi: "Säännöt näyttävät muuttuneen pelin aikana, mikä ei ole ollenkaan demokraattista."

"Jos tämä sopisi Maastrichtin keskusteluun, miksi ei Brysseliin? Olisi varmasti ollut demokraattisempaa, jos konservatiivinen puolue olisi edustettuna tässä keskustelussa? Se, että täällä asuvat romanialaiset ovat tulleet protestoimaan, osoittaa tunteen voimakkuuden.

EBU lähetti kutsuja puolueille parlamentin seitsemältä poliittiselta ryhmältä ja on puolustanut tiukasti kantaansa sanoen, että vain parlamenttiryhmät, jotka asettavat pääehdokkaan, joka tunnetaan nimellä Spitzenkandidatprosessi, tulevissa eurovaaleissa, voivat olla edustettuina keskustelussa.

EBU:n tiedottaja kertoi tälle sivustolle: "Kuten se oli sekä vuosina 2014 että 2019, Eurovision Debate on foorumi Euroopan komission puheenjohtajan johtoehdokkaille Euroopan parlamentin "Spitzenkandidat"-järjestelmän mukaisesti. EBU:n sopimus Euroopan parlamentin kanssa on tuottaa keskustelua näiden periaatteiden pohjalta. 

"EBU kutsui Euroopan parlamentin kanssa yhteistyössä Euroopan parlamentin poliittisia puolueita nimeämään yhden pääehdokkaan jokaisesta seitsemästä virallisesta poliittisesta ryhmästä, nimittäin: 

• Euroopan kansanpuolueen ryhmä (kristillisdemokraatit) 

• Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmä 

• Renew Europe Group 

• Vihreät/Euroopan vapaa allianssi -ryhmä 

• Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä 

• Identiteetti ja demokratia -ryhmä 

• Euroopan parlamentin vasemmistoryhmä - GUE/NGL 

Puheenjohtaja jatkoi: "Kutsuja lähetettiin edustaville puolueille edellä luetelluista Euroopan parlamentin poliittisista ryhmistä. Viisi puoluetta vastasi ja ovat asettaneet pääehdokkaan. Kaksi puoluetta, ECR ja ID, kieltäytyivät nimittämästä johtavaa ehdokasta ja ovat siksi tehneet itsensä kelpaamattomiksi tähän keskusteluun.

Myös parlamentin lehdistöpalvelun tiedottaja puolusti tiukasti muutosta ja kertoi tälle sivustolle: "Väite, ettei keskusteluun kutsuttu oikeistopuolueita, ei pidä paikkaansa.

"EBU lähetti kutsun kaikille parlamentissa edustettuina oleville eurooppalaisille poliittisille puolueille ja pyysi heitä toimittamaan ehdokkaansa nimet komission puheenjohtajan tehtävään (Spitzenkandidat). 

”Tämä on prosessi, jonka eduskunta käynnisti vuonna 2014 ja jota edelleen kannattaa. ECR- tai ID-puolueet eivät vahvistaneet ehdokkaansa nimeä komission huipputyöhön - ja siten keskusteluun."

Spitzenkandidat-prosessi, joka on sovellettu myös edellisissä vaaleissa, edellyttää, että kaikki suuret eurooppalaiset puolueet valitsevat johtavan ehdokkaan presidentiksi.

Tällä viikolla Brysselissä käytävä keskustelu on yksi kolmesta, jotka on määrä käydä ennen EU:n laajuista äänestystä.

AUR lähetti valtuuskunnan Brysseliin rekisteröimään "vastalauseensa" sekä EBU:n päätöksestä että myös von der Leyenin odotetusta paluusta toiselle kaudelle.

Tältä osin Axinia sanoo, että puolue vastustaa hänen paluutaan kolmella pääperusteella.

Ensinnäkin se väittää, että komission paljon kehuttu Green Deal on "desittänyt" Romanian hiiliteollisuuden, mikä on johtanut hiilikaivosten sulkemiseen ja vaikuttanut kielteisesti maan talouteen. "Olemme kaikki paremman ympäristön puolesta, mutta rajoja on oltava", hän sanoi.

Toiseksi hän sanoo, että Romanian epäonnistuminen "täydellisesti" hyväksyä Schengen-matkustusalueelle on epäreilua ja on maksanut maalle arviolta 2-3 miljardia euroa.

Romania ja Bulgaria liittyivät osittain Euroopan henkilöllisyystarkastuksettomaan matkustusalueeseen sunnuntaina 31. maaliskuuta. Vuosia kestäneiden Schengen-alueneuvottelujen jälkeen molemmista maista lentäen tai meritse saapuville matkustajille on nyt vapaa pääsy. Maarajoilla tehtävät tarkastukset pysyvät kuitenkin voimassa pääasiassa Itävallan vastustuksen vuoksi, joka on jo pitkään estänyt heidän pyrkimyksiään laittoman maahanmuuton vuoksi.

Hän sanoo myös, että EU:n rokotusohjelma herättää laajaa huolta. 

Hän sanoi: "Meidän puolueemme on nuori poliittinen puolue, joka on vasta neljä vuotta vanha, mutta olemme jo saaneet aikaan todellista vaikutusta lyhyessä ajassa ja koemme, että on tullut aika "eri kasvoille" olla edustettuna EU:n tasolla.

Hän sanoo, että Romaniassa tehdyt mielipidemittaukset viittaavat siihen, että kesäkuun vaaleissa maasta valituista 33 Euroopan parlamentin jäsenestä XNUMX–XNUMX tulee AUR:sta.

"Meillä on täällä vahva joukkue vaalien jälkeen, ja se, mitä sanomme, on otettava huomioon", hän sanoi.

Hän sanoi, että muistion pääajatuksena on "tiukka ja vahva" vastustaminen von der Leyenin uudelleenvalintaa vastaan.

AUR:n julkaisemassa muistiossa todetaan, että "poliittisista mieltymyksistä ja/tai eroista huolimatta ilmaisemme sitoutumisemme vastustaa tiukasti kaikin demokraattisin keinoin Ursula von der Leyenin uudelleenvalintaa Euroopan komission puheenjohtajaksi".

AUR:n presidentin George Simionin allekirjoittama teksti jatkaa: "Tuemme Euroopan komission puheenjohtajaehdokasta, joka kunnioittaa ja puolustaa sivilisaatiomme todellisia perusarvoja."

Muille poliittisille puolueille jaettava muistio kuuluu: "Me konservatiiviset, eteenpäin katsovat puolueet, jotka edistävät ihmisen vapautta ja ihmisarvoa, perinteitä, orgaanista kehitystä, kansallista identiteettiä, yhtenäisyyttä ja suvereniteettia, kristinuskoa, luonnollista perhettä, hierarkiaa ja auktoriteettia, oikeusvaltiota. , sosiaalinen jatkuvuus, aito demokratia, markkinatalous ja omistusoikeudet. Me, jotka vastustamme globalismia ja hallitsematonta siirtolaisuutta uusmarxismin ilmauksina, sekä tavoitetta muuttaa Eurooppa liittovaltion supervaltioksi, jota johtaa Brysselistä määrätty byrokraattinen pseudo-eliitti.

Vastustamme tiukasti Euroopan unionin nykyistä poliittista johtajuutta – erityisesti Ursula von der Leyenin kaudella Euroopan komission puheenjohtajana –, josta on tullut globalistinen ja federalistinen ja joka rikkoo toistuvasti 5 artiklan pöytäkirjan nro 2 mukaisia ​​toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteita. XNUMX, joka heikentää jäsenvaltioiden itsemääräämisoikeutta ja edistää epäoikeudenmukaisuutta ja kaksoisstandardeja.

Se lisää: "Nykyisen poliittisen johtajuutensa aikana Euroopan unioni on etääntynyt perustajiensa alun perin suunnittelemasta rohkeasta hankkeesta. Vuosi 2024 on ratkaiseva vuosi, jolloin unioni voidaan joko palauttaa luonnollisille raiteilleen tai upota syvemmälle liittovaltion supervaltioon, joka ei enää arvosta kansakuntia, niiden perustuslakia ja kansalaisia. Patriooteina ja konservatiiveina meidän on pysyttävä lujina ja Eurooppa jälleen mahtava. Yhdessä me selviydymme. Erillään me kaadumme."

 Brysselissä käydään keskustelua ennen kesäkuussa pidettäviä EU:n laajuisia parlamenttivaaleja. von der Leyen saa EU:n johtavan poliittisen ryhmän, keskustaoikeistolaisen Euroopan kansanpuolueen, tukeman EU:n toimeenpanoelimen johtajana vielä viiden vuoden ajan. Saksan entinen puolustusministeri ohjasi EU:ta COVID-19-pandemian, Venäjän vuoden 2022 hyökkäyksen Ukrainaan ja energiakriisin läpi.

Hänen on kuitenkin vielä saatava tarvittava enemmistö uudessa Euroopan parlamentissa, jossa euroskeptikot odottavat laajalti saavansa enemmän paikkoja kuin vuoden 2019 vaaleissa.

Ehdokkaiden keskustelu lähetettiin yleisölle kaikissa 27 jäsenvaltiossa, ja sen moderaattorina toimivat Martin Řezníček (Tšekin televisio) ja Annelies Beck (VRT, Belgia). Viisi ehdokasta keskustelivat useista aiheista taloudesta ja työpaikoista puolustukseen ja turvallisuuteen. , ilmasto ja ympäristö demokratiaan ja johtajuuteen, siirtolaisuuteen ja rajoihin sekä innovaatioon ja teknologiaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa