Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaalit 2024

Paljastettu: Kuinka suosikki EU-puolueesi menestyi kriittisissä asioissa  

SHARE:

Julkaistu

on

Miljoonien äänestäjien valmistautuessa kesäkuussa pidettäviin Euroopan unionin (EU) parlamenttivaaleihin ActionAid on julkaissut tuloskortin, jossa korostetaan kriittisiä kysymyksiä, joita äänestäjien on kuulusteltava johtavien puolueiden manifestien perusteella. 

Sen tuloskortti, ActionAid on analysoinut kuuden kesäkuun vaaleihin osallistuvan EU-puolueen manifestit: vasemmisto, vihreät, sosialistit ja demokraatit (S&D), liberaalidemokraattien liitto (ALDE), Euroopan kansanpuolue (EPP) ja Euroopan konservatiivit. ja reformistit (ECR).

Manifestit on pisteytetty viittä äänestettävää asiaa vastaan ​​- naisten oikeudet, ilmasto-oikeus, globaali eriarvoisuus, muuttoliike ja Gazan kriisi. Vihreät saivat hyviä tuloksia sellaisissa kysymyksissä kuin globaali epätasa-arvo, ilmastooikeudenmukaisuus ja naisten oikeudet, mutta EPP sai huonot pisteet samassa asiassa. Tiedotustilaisuus osoitti myös, että kaikilta osapuolilta puuttui kattava toimintasuunnitelma Gazan kriisin perimmäisiin syihin puuttumiseksi. 

Se, miten EU äänestää, ei ole ratkaisevan tärkeää vain sen kansalaisille, vaan se ratkaisee myös globaalin kentän keskeisiä kysymyksiä.  

Javier Garcia, ActionAidin maiden sitoutumisesta ja muuttamisesta vastaava johtaja, sanoi: 

”Maailmanlaajuinen eriarvoisuus ja konfliktit kasvavat, ja muutamien geopoliittiset edut menevät enemmistön edelle. Valitettavasti EU:n yritykset puuttua maailmanlaajuiseen eriarvoisuuteen ovat kuin vuotavan padon paikaamista sideaineilla. Maailman nykyiset haasteet vaativat Euroopan mailta päättäväisiä toimia. Kesäkuun äänestys ratkaisee, voiko EU ottaa paikkansa globaalina johtajana. 

Mainos

Ilmastooikeudenmukaisuuden osalta tuloskortti kyselee puolueiden suunnitelmia oikeudenmukaisen siirtymisen rahoittamiseksi fossiilisista polttoaineista ja teollisesta maataloudesta. Vaikka EU on toiseksi suurin maailmanlaajuisen saastumisen aiheuttaja, tutkimus osoittaa, että suurin osa poliittisten puolueiden suunnitelmista ei ole lähelläkään Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamista.  

Hamdi Benslama, ActionAidin EU:n edunvalvontaneuvoja, sanoi: 

”EU on turvautunut tyhjään retoriikkaan ilmastotoimista, eikä ole johtanut sinne, missä sen olisi pitänyt. Sen ilmastotavoitteita heikentää fossiilisten polttoaineiden hankkeiden jatkuva rahoitus globaalissa etelässä. Nämä investoinnit lukitsevat kehitysmaat ilmastonmuutoksen aiheuttamien katastrofien kierteeseen, jotka vaarantavat niiden kyvyn sopeutua ilmastokriisiin, josta niillä on vain vähän vastuuta. 

Tämä syvä ristiriita on tarkastelun kohteena tulevissa vaaleissa, ja kilpailevien osapuolten on tutkittava politiikkaansa ja mukauduttava Pariisin sopimukseen." 

Arvioinnissaan Gazan sodasta ActionAid pisteytti huonosti neljä kilpailevaa osapuolta, eli EPP, S&D, ALDE ja ECR. He eivät pysty käsittelemään kriittisiä kysymyksiä, kuten vaatimaan välitöntä tulitaukoa, lopettamaan sotarikoksia, kunnioittamaan palestiinalaisten perusoikeuksia ja puuttumaan sodan perimmäisiin syihin. 

”Vaikka EU vaatii kaksoisstandardien säilyttämistä, Gazan siviileille, erityisesti naisille ja lapsille, jatkuu käsittämätön kärsimys. EU:n on aika tehostaa ja käyttää maailmanlaajuista vaikutusvaltaansa Gazan julmuuden lopettamiseksi. Äänestäjien on kysyttävä itseltään, asettavatko heidän suosikkipuolueensa etusijalle tulitauon ja sitoutuvatko palestiinalaiset saamaan humanitaarista apua ja että heille taataan oikeutensa. Äänestäjien valinta voi olla ero Gazan palestiinalaisten elämän ja kuoleman välillä - erityisesti naisten ja lasten, jotka ovat kestäneet loputonta kärsimystä viimeisen kahdeksan kuukauden aikana. sanoi Cristina Munoz, ActionAid Alianzan johtaja – Espanja. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa