Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaalit 2024

Ennen EU-vaaleja kansalaiset ovat kaikkien aikojen ensimmäisen kansalaisyhteiskunnan viikon keskipisteessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) on käynnistänyt kaikkien aikojen ensimmäisen kansalaisyhteiskuntaviikkonsa nimeltä "Nouse demokratian puolesta!". Tämä viikon mittainen tapahtuma tuo Brysseliin yli 200 kansalaisjärjestöä ja sidosryhmää eri puolilta Eurooppaa, mukaan lukien nuorisojärjestöt, kansalaisjärjestöt ja toimittajat. He keskustelevat demokratian tilasta, sen kohtaamista haasteista ja kansalaisyhteiskunnan tärkeästä roolista ennen EU-vaaleja laatien vaatimuksia tuleville EU-johtajille.

Tällä hetkellä, jolloin ääriliikkeet koettelevat demokraattisia arvoja ja EU:n väestö kohtaa kaksoissiirtymän, Ukrainan sodan ja jatkuvan inflaation haasteita, nämä keskustelut eivät ole vain ajankohtaisia, vaan myös välttämättömiä. Vuoden 100 eurovaaleihin on enää alle 2024 päivää Kansalaisyhteiskunnan viikko tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa kansalaisten ääntä ja osallistumista demokratiamme.

Oliver Röpke, ETSK:n puheenjohtaja, selittää: "Euroopan demokratiat ovat stressitestin alla. Ainoa tapa läpäistä tämä testi on vahva ja yhtenäinen vastaus. Meiltä kaikilta – kansalaisyhteiskunnalta ja EU:n toimielimiltä. Tänään tuomme lisää demokratiaa Eurooppaan, ja enemmän Eurooppaa kansalaisille."  

Věra Jourová, arvoista ja avoimuudesta vastaava Euroopan komission varapuheenjohtaja: "Demokratiamme turvaaminen edellyttää vaaliprosessien suojelemista monilta riskeiltä, ​​mukaan lukien disinformaatiolta ja ulkomaalaiselta puuttumiselta. Meidän on pidettävä vaalit vapaat ja oikeudenmukaiset, varmistettava niiden kestävyys päivittämällä digitaalisia suojatoimia ja säilytettävä avoin vaali Jotta voimme tehdä niin, tarvitsemme kaikkien, myös kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden ja kansalaisten, aktiivista osallistumista."

Erika Staël von Holstein, Re-Imagine Europan toimitusjohtaja: "Ellemme katkaise epäluottamuksen kierrettä, johon olemme lukittuina, demokratian etusija ihmiskunnan kehittämänä tehokkaimpana poliittisena järjestelmänä on todellisessa vaarassa."

Sen viidellä suurella aloitteella - mukaan lukien Kansalaisyhteiskunnan päivätEuroopan kansalaisaloitteen päiväSinun Eurooppasi, sinun mielipiteesi! (KYLLÄ)Kansalaisyhteiskunnan palkinto, ja Toimittajaseminaari - Kansalaisyhteiskuntaviikon tavoitteena on:

  • Valtuuta kansalaisia olla yhteydessä EU:hun ja käyttää demokraattisia oikeuksiaan.
  • Tunnista uhat ja puutu niihin demokraattisiin arvoihin, kuten disinformaatioon ja äänestäjien apatiaan.
  • Kerää suosituksia kansalaisyhteiskunnalta EU:n tulevaisuuden suunnan tiedottamiseksi.

Hänen poliittinen manifestiETSK:n puheenjohtaja Röpke lupasi perustaa foorumin, jossa kansalaiset ja kansalaisyhteiskunta voivat ilmaista huolensa. Kansalaisyhteiskuntaviikko huipentuu EU:n ensimmäiseen kansalaisyhteiskuntapaneeliin, jonka aikana kansalaisyhteiskunnan toimijat keskustelevat seuraavan viiden vuoden etenemisestä. Paneelikeskustelut ja koko viikon ajan kerätyt näkemykset muodostavat ETSK:n heinäkuussa päätöslauselman, jossa hahmotellaan, mitä kansalaisyhteiskunta odottaa uudelta Euroopan parlamentilta ja komissiolta.

Mainos

Kansalaisyhteiskuntaviikon koko ohjelma on saatavilla  verkossa.

Liity keskusteluun ja seuraa #CivSocWeekiä kaikissa sosiaalisessa mediassa saadaksesi päivityksiä!

Kuva teennäinen on Unsplash

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea edustaa järjestäytyneen kansalaisyhteiskunnan eri taloudellisia ja sosiaalisia osa-alueita. Se on vuonna 1957 tehdyllä Rooman sopimuksella perustettu institutionaalinen neuvoa-antava elin. Sen neuvoa-antava rooli mahdollistaa sen jäsenten ja siten heidän edustamiensa organisaatioiden osallistumisen EU:n päätöksentekoprosessiin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa