Liity verkostomme!

Euroopan tilintarkastustuomioistuin

Tony Murphy astuu Euroopan tilintarkastustuomioistuimen puheenjohtajaksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tänään 1. lokakuuta Tony Murphy aloittaa tehtävässään tilintarkastustuomioistuimen uutena puheenjohtajana kolmen vuoden toimikaudeksi, joka voidaan uusia.

Tilintarkastustuomioistuimen jäsenet valitsivat Irlannin kansalaisen Tony Murphyn 20. syyskuuta toimielimen puheenjohtajaksi kaudeksi 1. lokakuuta 2022–30. syyskuuta 2025. Hän siirtyy toimielintä johtaneelta Klaus-Heiner Lehneltä. vuodesta 2016 lähtien.

Dublinin Cabrasta Tony Murphysta tuli Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen vuonna 2018, ja hän on vastannut pääasiassa tilintarkastuksista, mukaan lukien tilintarkastustuomioistuimen jäsenenä EU:n talousarviota koskevasta vuosikertomuksesta. Hän on myös vastannut lasten köyhyyteen ja EU:n koheesiopolitiikan menojen säännönmukaisuuteen liittyvistä tarkastuksista. Sitä ennen hän toimi tilintarkastustuomioistuimessa jaoston IV (markkinoiden sääntely ja kilpailukykyinen talous) johtajana ja tilintarkastustuomioistuimen jäsenen kabinetin johtajana. Hän aloitti uransa 1970-luvun lopulla tilintarkastajana Office of the Controller and General Auditorissa Dublinissa. Katso hänen täydellinen CV:nsä napsauttamalla tätä.

”On suuri kunnia tulla valituksi tilintarkastustuomioistuimen puheenjohtajaksi. Haluan kiittää tilintarkastustuomioistuimen jäseniä heidän osoittamastaan ​​luottamuksesta minua kohtaan”, Tony Murphy sanoi pian valituksi tullessaan. ”Olen hyvin tietoinen rooliin liittyvästä suuresta vastuusta. Keskityn jatkamaan työtämme, joka osaltaan parantaa vastuullisuutta ja avoimuutta kaikentyyppisissä EU:n toimissa. Tämä on tärkeää kansalaisten luottamuksen kannalta EU:hun ja sen talouteen.

Tony Murphysta tulee tilintarkastustuomioistuimen 12. presidentti, kun EU yleensä ja erityisesti tilintarkastustuomioistuin kohtaavat suuria haasteita. Yksi toimielimen merkittävimmistä tehtävistä Murphyn toimikauden aikana on varmistaa, että 1.8 biljoonan euron EU-budjettia hoidetaan järkevästi ja tehokkaasti ja että NextGenerationEU-paketti edesauttaa tehokkaasti 27 jäsenvaltion talouden elpymistä.

Tausta

Tilintarkastustuomioistuin on Euroopan unionin riippumaton ulkopuolinen tilintarkastaja. Sen raportit ja lausunnot ovat olennainen osa EU:n vastuullisuusketjua. Niitä käytetään EU:n politiikkojen ja ohjelmien täytäntöönpanosta vastaavien: komissio, muut EU:n toimielimet ja elimet sekä jäsenvaltioiden hallitukset. Tilintarkastustuomioistuin varoittaa riskeistä, antaa takeita, ilmoittaa puutteet ja hyvät käytännöt sekä neuvoo päätöksentekijöitä ja lainsäätäjiä EU:n politiikkojen ja ohjelmien hallinnoinnin parantamiseksi.

Mainos

Tilintarkastustuomioistuimen 27 jäsentä valitsevat keskuudestaan ​​puheenjohtajan "ensimmäisenä tasa-arvoisena" kolmen vuoden toimikaudeksi, joka voidaan uusia. Toimitusjohtaja vastaa laitoksen yritysstrategiasta, suunnittelusta ja tulosjohtamisesta, viestinnästä ja mediasuhteista, lakiasioista ja sisäisestä tarkastuksesta sekä edustaa toimielintä sen ulkosuhteissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa