Liity verkostomme!

Eurooppa-neuvosto

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Michel tapaa Azerbaidžanin presidentin Alijevin ja Armenian pääministerin Pašinjanin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Tänään isännöin jälleen Azerbaidžanin presidentti Aliyevia ja Armenian pääministeri Pashinyania. Tämä oli kolmas keskustelumme tässä muodossa. Keskityimme Etelä-Kaukasuksen tilanteeseen ja EU-suhteiden kehittämiseen molempien maiden kanssa sekä laajemmalla alueella" - sanoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Michel

"Keskustelu oli rehellistä ja hedelmällistä. Kävimme läpi koko joukon asioita. Kävimme yksityiskohtaisen keskustelun humanitaarisista kysymyksistä, mukaan lukien miinanraivauksesta, vankien vapauttamisesta ja kadonneiden ihmisten kohtalosta.

Pääsimme seuraaviin tuloksiin:

Rajakysymykset
Rajatoimikuntien ensimmäinen yhteinen kokous pidetään lähipäivinä valtioiden välisellä rajalla. Siinä käsitellään kaikkia rajan määrittämiseen liittyviä kysymyksiä ja sitä, kuinka vakaa tilanne voidaan parhaiten varmistaa.

Liitännät
Johtajat olivat yhtä mieltä tarpeesta jatkaa liikenneyhteyksien avaamista. He sopivat Länsi-Azerbaidžanin ja Nakhichevanin sekä Armenian eri osien välisen kauttakulun periaatteista Azerbaidžanin kautta sekä kansainvälisestä liikenteestä molempien maiden viestintäinfrastruktuurin kautta. Erityisesti sovittiin rajahallinnon, turvallisuuden, maamaksujen, mutta myös tullin periaatteista kansainvälisen liikenteen yhteydessä. Varapääministerit vievät tätä työtä eteenpäin lähipäivinä.

Mainos

Rauhansopimus
Johtajat sopivat edistävänsä keskusteluja tulevasta Armenian ja Azerbaidžanin valtioiden välisiä suhteita säätelevästä rauhansopimuksesta. Ulkoministerien johtamat ryhmät vievät tätä prosessia eteenpäin tulevina viikkoina. Tämän lisäksi korostin molemmille johtajille, että Karabahin etnisen armenialaisen väestön oikeuksiin ja turvallisuuteen on puututtava.

Sosioekonominen kehitys
EU vie molempien osapuolten kanssa eteenpäin talousneuvontaryhmän työtä, jonka tavoitteena on edistää talouskehitystä molempien maiden ja niiden väestön eduksi.

Korostin myös väestön valmistelemisen merkitystä pitkän aikavälin kestävään rauhaan. EU on valmis lisäämään tukeaan.

Sovimme, että pidämme tiiviisti yhteyttä ja tapaamme uudelleen samassa muodossa heinä-elokuussa. "

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa