Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Ensimmäinen digitaalisen vuosikymmenen tilaa käsittelevä raportti vaatii yhteisiä toimia digitaalisen siirtymisen muokkaamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Ensimmäinen digitaalisen vuosikymmenen tilaa käsittelevä raportti, joka julkaistiin tänään, tarjoaa kattavan katsauksen edistymiseen kohti digitaalista muutosta, jolla vahvistetaan digitaalisesti suvereenimpi, kestävämpi ja kilpailukykyisempi EU. Se sisältää arvioinnin EU:n suorituskyvystä kohti Eurooppaa Vuoden 2030 tavoitteet ja tavoitteet keskittyy neljään pääpilariin: digitaaliset taidot, digitaalinen infrastruktuuri, yritysten digitalisointi, mukaan lukien tekoälyn (AI) käyttö, ja julkisten palvelujen digitalisointi. Se sisältää myös seurannan Euroopan julistus digitaalisista oikeuksista ja periaatteista, joka kuvastaa EU:n sitoutumista turvalliseen, turvalliseen ja kestävään digitaaliseen muutokseen, jossa ihmiset ovat keskiössä.

Vuoden 2023 raportti, joka on ensimmäinen vuosikertomusten sarjasta, on kehotus jäsenvaltioille yhteisiin toimiin korjata nykyiset investointivajeet, nopeuttaa digitaalista muutosta Euroopassa ja tehostaa ponnisteluja EU:n tavoitteiden saavuttamiseksi. Digitaalisen vuosikymmenen politiikkaohjelma (DDPP). Euroopan parlamentti ja neuvosto hyväksyivät DDPP:n, ja se tuli voimaan 9. tammikuuta 2023, ja se sisältää EU:n ja kansallisten viranomaisten välisen yhteistyön hallinnoinnin.

Vuoden 2023 raportin horisontaaliset suositukset ja maakohtaiset suositukset esittelevät a selkeä ja toimiva tie eteenpäin. Suositukset ovat pohjana keskustelua ja yhteistyötä komission ja jäsenvaltioiden välillä kuinka saavuttaa yhteiset tavoitteemme. Tätä työtä tuetaan toteuttamalla laajamittaiset usean maan hankkeet, mukaan lukien äskettäin esitellyt Euroopan digitaalisen infrastruktuurin yhteenliittymät (EDIC:t).

Tässä on lisätietoja lehdistötiedote, Kysymyksiä ja vastauksia ja tietosivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa