Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Ennen Granadan huippukokousta komissio arvioi saavutuksia ja määrittelee toiminta-alueet kestävämmän, kilpailukykyisemmän ja kestävämmän Euroopan rakentamiseksi.

SHARE:

Julkaistu

on

Syyskuun 27. päivänä annetussa tiedonannossa komissio antaa panoksensa tulevaisuuteen Granadassa käytävään johtajien keskusteluun tulevaisuuteen suuntautuvasta lähestymistavasta EU:n avoimeen strategiseen autonomiaan ja EU:n tulevien vuosien ensisijaisista poliittisista tavoitteista. Siinä arvioidaan saavutuksia ja jäljellä olevia haasteita kestävämmän, kilpailukykyisemmän ja kestävämmän talouden rakentamiseksi, EU:n kansalaisten suojelemiseksi ja heidän hyvinvointinsa takaamiseksi. Tämä seuraa Versaillesin julistus EU-johtajat hyväksyivät 11. maaliskuuta 2022.

Tiedonannossa viitataan erityisiin alueisiin, joilla tarvitaan lisäponnisteluja, kuten innovatiivisempien ja yhteenliitettävien sisämarkkinoiden rakentaminen, sisäisen koheesion säilyttäminen, liittoutumien edistäminen kansainvälisten kumppanien kanssa ja EU:n valmiuksien rakentaminen turvallisuuden tarjoajana kansalaisilleen ja alueelleen. EU:n on jatkettava työskentelyä taloudellisen ja teollisen perustansa poistamiseksi ja vahvistamiseksi samalla kun se suojelee taloudellista turvallisuuttaan ja ainutlaatuista yhteiskuntamalliaan.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Eurooppa on reagoinut päättäväisesti nopeasti muuttuvaan geopoliittiseen ja taloudelliseen ympäristöön. Uusi todellisuus edellyttää, että vahvistamme kykyämme suojella Euroopan strategisia etuja ja tarjota turvallisuutta kansalaisillemme ja kumppaneillemme. Versailles'sta lähtien EU on pysynyt linjassa ja muuttumassa joustavammaksi, kilpailukykyisemmäksi ja kestävämmäksi taloudeksi. Jatkamme pysymistä yhdessä ja syventäämme suhteita kumppaneiden ja niiden kanssa, jotka jakavat huolemme ja etumme."

EU:n valtion- ja hallitusten päämiehet tapasivat 10. ja 11. maaliskuuta 2022 Versaillesissa. He sitoutuivat ottamaan enemmän vastuuta Euroopan turvallisuudesta, vahvistamaan puolustuskykyä ja ottamaan lisätoimia kohti Euroopan suvereniteettia, vähentämään riippuvuuksia sekä suunnittelemaan uutta kasvu- ja investointimallia. EU:n valtion- ja hallitusten päämiesten epävirallinen tapaaminen järjestetään Granadassa 6. lokakuuta.

A lehdistötiedote ja tietosivu ovat saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa