Liity verkostomme!

ympäristö

Ympäristön ja terveyden suojeleminen: Komissio hyväksyy toimenpiteitä tarkoituksellisesti lisättyjen mikromuovien rajoittamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio on ottanut jälleen merkittävän askeleen ympäristön suojelemiseksi hyväksymällä toimenpiteitä, joilla rajoitetaan tarkoituksellisesti lisätyn mikromuovin käyttöä EU:n kemikaalilainsäädännön REACH-asetuksen mukaisesti. Uudet säännöt estävät noin puolen miljoonan tonnin mikromuovien pääsyn ympäristöön. Ne kieltävät mikromuovien myynnin sellaisenaan ja sellaisten tuotteiden myynnin, joihin on tarkoituksella lisätty mikromuovia ja joista vapautuu mikromuoveja käytettäessä. Asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa sovelletaan poikkeuksia ja siirtymäaikoja asianosaisille sopeutuakseen uusiin sääntöihin.

Hyväksytty rajoitus käyttää mikromuovin laajaa määritelmää – sitä kattaa kaikki alle viiden millimetrin synteettiset polymeerihiukkaset, jotka ovat orgaanisia, liukenemattomia ja kestävät hajoamista. Tarkoituksena on vähentää tahallisten mikromuovien päästöjä mahdollisimman monesta tuotteesta. Joitakin esimerkkejä yleisistä rajoituksen piiriin kuuluvista tuotteista ovat:

  • Keinotekoisilla urheilupinnoilla käytetty rakeinen täytemateriaali – suurin tarkoituksellisen mikromuovin lähde ympäristössä;
  • Kosmetiikka, jossa mikromuoveja käytetään useisiin tarkoituksiin, kuten kuorimiseen (mikrohelmet) tai tietyn rakenteen, tuoksun tai värin aikaansaamiseen;
  • Pesuaineet, huuhteluaineet, glitterit, lannoitteet, kasvinsuojeluaineet, lelut, lääkkeet ja lääkinnälliset laitteet, vain muutamia mainitakseni.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Tämä rajoitus edistää EU:n teollisuuden vihreää siirtymistä ja edistää innovatiivisia, mikromuovittomia tuotteita – kosmetiikasta pesuaineisiin ja urheilupintoihin. EU:n kansalaiset saavat turvallisempia ja kestävämpiä tuotteita ja EU:n Tällaisiin innovatiivisiin tuotteisiin investoinut ja kehittänyt teollisuus – erityisesti pk-yritykset – on kilpailukykyisempi ja kestävämpi."

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Tarkoituksella lisätyn mikromuovin kieltäminen on vakava huolenaihe ympäristölle ja ihmisten terveydelle. Mikromuoveja löytyy meristä, joista ja maasta sekä ruoasta ja juomavedestä. Nykyiset rajoitukset ovat huolestuttavia. hyvin pieniä hiukkasia, mutta se on iso askel kohti ihmisen aiheuttaman saastumisen vähentämistä."

A lehdistötiedote ja Kysymyksiä ja vastauksia ovat saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa