Liity verkostomme!

Euroopan komissio

InvestEU: Jopa 1.7 miljardin euron rahoitus Euroopan investointipankilta uusien aurinkovoimaloiden rakentamiseen Espanjaan, Italiaan ja Portugaliin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan investointipankki on hyväksynyt enintään 1.7 miljardin euron puiterahoituksen Solarialle noin 120 aurinkosähkövoimalan rakentamisen tukemiseksi, jotka sijaitsevat pääasiassa Espanjassa sekä Italiassa ja Portugalissa. Hanketta tukee InvestEU-ohjelma.

Aurinkosähkövoimaloiden kokonaiskapasiteetti tulee olemaan noin 5.6 GW ja tuottaa arviolta 9.29 TWh vuodessa. Voimalaitosten odotetaan käynnistyvän vuoden 2028 loppuun mennessä. Tämä toiminta tukee EU:n politiikan tavoitteiden saavuttamista. Euroopan vihreä sopimus ja REPowerEU-suunnitelma toimittamalla sähköä, joka vastaa noin keskimääräistä vuotuista kysyntää 2.5 miljoonaa kotitaloutta ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen noin 3 miljoonalla hiilidioksiditonnilla vuosi. Yli kolmasosa asennetusta kapasiteetista sijoitetaan vähemmän kehittyneille alueille. Nämä ovat alueita, joiden BKT asukasta kohden on alle 75 prosenttia EU:n keskiarvosta. Hanke lisää merkittävästi työllisyyttä niillä alueilla, joille laitokset on tarkoitus rakentaa, luovat noin 11,100 XNUMX työpaikkaa vuodessa rakennusvaiheen aikanaEIP:n arvioiden mukaan.

Toiminnassa on pitkäaikainen projektirahoitusrakenne, johon liittyy useiden lainojen allekirjoittaminen, joihin rahoituslaitokset voivat osallistua puiterahoituksen puitteissa. The ensimmäinen laina tämän puiterahoituksen puitteissa on allekirjoitettu yhteensä 278 miljoonalla eurolla aurinkosähkövoimaloiden rakentamiseen, joiden kokonaiskapasiteetti on noin 1.08 GW.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Tämä tärkeä sopimus on loistava osoitus InvestEU:n kyvystä tukea mielekkäästi Euroopan siirtymistä ilmastoneutraaliuteen ja energiariippumattomuuteen. Se tarjoaa jopa 1.7 miljardin euron rahoituksen uusille aurinkosähkövoimalaitoksille Espanjassa, Italiassa ja Portugalissa. Tämä on hyvä uutinen sekä ilmastolle että taloudellemme: se ei ainoastaan ​​auta saamaan sähköä miljoonille kotitalouksille puhtaalla energialla, vaan myös luo tuhansia työpaikkoja rakennusvaiheessa asianomaisille alueille.

- InvestEU-ohjelma tarjoaa EU:lle pitkän aikavälin rahoitusta hyödyntämällä yksityisiä ja julkisia varoja EU:n politiikan painopisteiden tukemiseksi. Osana ohjelmaa InvestEU-rahastoa toteutetaan rahoituskumppaneiden kautta, jotka investoivat hankkeisiin EU:n budjettitakauksella ja saavat siten lisäinvestointeja vähintään 372 miljardia euroa. 

Lehdistötiedote on saatavilla  verkossa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa