Liity verkostomme!

Euroopan komissio

10 pisteen suunnitelma Lampedusalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ottaen huomioon Lampedusan tilanteen ja samalla kun tunnustetaan lisääntyvä paine eri muuttoreiteillä, Euroopan komission puheenjohtaja von der Leyen (Kuvassa) vahvistetaan seuraavat välittömät toimet, jotka on toteutettava täysin perusoikeuksia ja kansainvälisiä velvoitteita kunnioittaen:

  1. Vahvistaa tukea Italialle Euroopan unionin turvapaikkavirasto (EUAA) ja Euroopan raja- ja rannikkovartiosto (Frontex) hallitakseen suurta maahanmuuttajien määrää varmistaakseen saapuvien rekisteröinnin, sormenjälkien oton, selvityksen ja ohjauksen asianmukaisille viranomaisille.
  2. Tuetaan ihmisten siirtymistä pois Lampedusasta, myös muihin jäsenvaltioihin, jotka käyttävät vapaaehtoista solidaarisuusmekanismia ja kiinnittäen erityistä huomiota ilman huoltajaa oleviin alaikäisiin ja naisiin.
  3. Lisää palautuksia toteuttamalla uudet ja yhteiset toimet uusien tulokkaiden tärkeimpiin lähtömaihin, eli Guineaan, Norsunluurannikolle, Senegaliin ja Burkina Fasoon, yhteistyön parantamiseksi ja takaisinoton helpottamiseksi; ja lisää Frontexin tukeakoulutuksen ja valmiuksien kehittämisen osalta, jotta varmistetaan palautusten nopea täytäntöönpano.
  4. Tukea lähtöjen estämistä perustamalla salakuljetuksen vastaisia ​​operatiivisia kumppanuuksia alkuperä- ja kauttakulkumaiden kanssa. Tähän sisältyy mahdollisuus työjärjestelyyn Tunisian ja Frontexin välillä sekä koordinointityöryhmä Europolissa keskittymään salakuljetuksen torjuntaan Tunisiaan suuntautuvalla reitillä ja siitä eteenpäin Lampedusaan. 
  5. Tehosta rajavalvontaa merellä ja ilmavalvontaa, myös Frontexin kautta, ja tutkia vaihtoehtoja laajentaa merivoimia Välimerellä. Lisäksi nopeutamme kaluston toimitusta ja lisäämme Tunisian rannikkovartioston ja muiden lainvalvontaviranomaisten koulutusta. 
  6. Ryhdy toimenpiteisiin merikelvottomien alusten käytön rajoittamiseksi ja ryhtyä toimiin salakuljettajien toimitusketjuja ja logistiikkaa vastaan; ja varmistaa kuntoutuneiden veneiden ja veneiden poistaminen käytöstä. 
  7. Lisää EUAA:n tukea soveltaa nopeita raja- ja nopeutettuja menettelyjä, mukaan lukien turvallisen alkuperämaan käsitteen käyttö, hakemusten hylkääminen ilmeisen perusteettomina, maahantulokieltojen myöntäminen ja niiden kirjaaminen Schengenin tietojärjestelmään (SIS).
  8. Lisää tietoisuutta ja viestintäkampanjoita Välimeren ylitysten vähentämiseksi jatkaa työtä vaihtoehtojen tarjoamiseksi kuten humanitaarinen maahanpääsy ja lailliset reitit.
  9. Tehdä yhteistyötä UNHCR:n ja IOM:n kanssa ottamaan käyttöön kattava reittipohjainen lähestymistapa suojan varmistamiseksi reitin varrella ja lisäämään avustettua vapaaehtoista paluuta kauttakulkumaista.
  10.  panna täytäntöön EU:n ja TU:n yhteisymmärryspöytäkirja (MoU) ja priorisoi toimet, joilla on välitön vaikutus, jotta voidaan käsitellä nykyistä tilannetta ja nopeuttaa uusien hankkeiden tekemistä yhteisymmärryspöytäkirjan mukaisesti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa