Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Euroopan komissio laskee onnistuneesti liikkeeseen 5 miljardia euroa 9. syndikoidussa operaatiossaan vuodelle 2023

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio, joka laskee liikkeeseen EU:n joukkovelkakirjoja EU:n puolesta, on nostanut ylimääräiset 5 miljardia euroa joukkovelkakirjalainoja 9. syndikoidussa operaatiossaan vuodelle 2023. Yhden luukun erä koostui uuden seitsemän vuoden joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskusta, joka erääntyy 4. Kaupan taustalla olevat markkinaolosuhteet ovat olleet hillitympiä, kun sijoittajat odottavat selvennystä Euroopan korkojen tulevista muutoksista. Operaatio herätti kuitenkin suurta kiinnostusta sijoittajilta, jotka tekivät yli 2030 miljardin euron tarjouksia, mikä edustaa yli yhdeksänkertaista ylimerkintäprosenttia ja osoittaa, että Euroopan komissio hyötyy edelleen vahvasta pääsystä markkinoille.

Tämän operaation tuotot käytetään tukemaan sekä NextGenerationEU:n elvytysohjelmaa että Ukrainalle annettavaa makrotaloudellista rahoitusapuohjelmaa, mikä on komission lähestymistapaa, jonka mukaan "EU-obligaatiot" lasketaan liikkeeseen yhdellä tuotemerkillä eri ohjelmien erillisten velvoitteiden sijaan. Tämän päivän toiminnalla komissio on saavuttanut noin 16 prosenttia 40 miljardin euron rahoitustavoitteestaan ​​vuoden 2023 toiselle puoliskolle. Kattava katsaus kaikista tähän mennessä toteutetuista EU:n liiketoimista on saatavilla verkossa.

Yksityiskohtainen katsaus EU:n vuoden 2023 jälkipuoliskolle suunnitelluista transaktioista löytyy myös EU:n rahoitussuunnitelmasta. Budjetti- ja hallintokomissaari Johannes Hahn (kuvassa) sanoi: ”EU:n rahoitusohjelma vuoden 2023 toiselle puoliskolle etenee sujuvasti onnistuneen uuden syndikaation myötä. Saavuttuamme heinäkuussa ennätyksellisen ylimerkinnän pitkäaikaiseen sopimukseemme saavutimme toisen tärkeän tuloksen tämän päivän lyhyemmän aikavälin sopimuksella. Kauppa herätti erityisen suurta kiinnostusta kansainvälisten sijoittajien keskuudessa, mikä korosti EU:n joukkolainojen ja yleisemmin euromääräisten velkapääomamarkkinoiden houkuttelevuutta."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa