Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Euroopan komissio laskee liikkeelle 5 miljardia euroa yhdeksännessä syndikoidussa kaupassaan vuonna 9

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio, joka laskee liikkeeseen EU-obligaatioita EU:n puolesta, on kerännyt vielä 5 miljardia euroa EU-obligaatioita 9.th syndikoitu kauppa vuodelle 2023. Yksittäisen erän kauppa koostui uudesta 7 vuoden lainasta, joka erääntyy 4.

Kauppaan johtaneet markkinaolosuhteet olivat vaimeammat, ja sijoittajat odottivat selvyyttä eurokorkojen lisämuutoksista. Kauppa herätti kuitenkin suurta kiinnostusta sijoittajilta, jotka tekivät yli 46 miljardin euron tarjouksia, mikä merkitsi yli 9-kertaista ylimerkintää ja osoitti edelleen vakaata pääsyä Euroopan komissiolle.

Kaupan tuotot käytetään sekä NextGenerationEU -elvytysohjelman että Ukrainan makrotaloudellisen avun+ -ohjelman tukemiseen, mikä noudattaa komission lähestymistapaa, jonka mukaan lasketaan liikkeeseen yksittäisiä "EU-obligaatioita" yksittäisiä ohjelmia varten erikseen merkittyjen joukkovelkakirjojen sijaan.

Tämänpäiväisellä liiketoimella komissio on saavuttanut noin 16 prosenttia 40 miljardin euron rahoitustavoitteestaan ​​vuoden 2023 toiselle puoliskolle. Täydellinen katsaus kaikista tähän mennessä toteutetuista EU:n liiketoimista on saatavilla verkossa. Yksityiskohtainen katsaus EU:n suunnitelluista liiketoimista vuoden 2023 toiselle puoliskolle on myös saatavilla EU:n rahoitussuunnitelma.

Tausta

Euroopan komissio lainaa kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta Euroopan unionin puolesta ja maksaa varat jäsenmaille ja kolmansille maille eri lainaohjelmien puitteissa. EU:n lainanotto on taattu EU:n budjetista, ja EU:n talousarvioon suorittaminen on EU:n perussopimusten mukainen ehdoton oikeudellinen velvoite kaikille jäsenmaille.

Euroopan komissio on tammikuusta 2023 lähtien laskenut liikkeeseen yksittäisiä EU-obligaatioita yksittäisten ohjelmien erikseen merkittyjen joukkovelkakirjojen sijaan. Näistä yksibrändilainoista saadut tuotot kohdistetaan asiaankuuluviin ohjelmiin sovellettavissa sopimuksissa määrättyjen menettelyjen mukaisesti.

Mainos

Vuoden 2021 puolivälistä lähtien kerättyjen EU-obligaatioiden perusteella komissio on tähän mennessä maksanut 153.38 miljardia euroa avustuksia ja lainoja EU:n jäsenvaltioille elvytys- ja selviytymisvälineestä, minkä lisäksi se on myöntänyt lisätukea muille EU:n ohjelmille, jotka hyötyvät NextGenerationEU:sta. rahoitusta.

Komissio on myös maksanut Ukrainalle 12 miljardia euroa makrotaloudellisen avun + -ohjelman puitteissa, ja 1.5 miljardin euron lisämaksu on määrä suorittaa myöhemmin tässä kuussa. Tämä ohjelma, joka toimittaa Ukrainalle 18 miljardia euroa koko vuoden 2023 aikana, on seurausta komission maksamasta 7.2 miljardin euron makrotaloudellisista hätälainoista Ukrainalle vuonna 2022. Sitä ennen EU oli myöntänyt Ukrainalle yli 5 miljardia euroa viiden vuoden aikana. MFA-ohjelmat vuodesta 2014.

EU-obligaatioiden jälkimarkkinoiden likviditeetin lisäämiseksi edelleen komissio on ottanut käyttöön kehyksen, jonka avulla sijoittajat voivat tarjota EU:n arvopapereiden hintanoteerauksia sähköisissä alustoissa. EU:n ensisijaiset jälleenmyyjät alkavat noteerata EU-obligaatioiden hintoja marraskuusta 2023 alkaen. Komissio työskentelee myös järjestelyn luomiseksi, jolla tuetaan EU-obligaatioiden käyttöä takaisinostosopimusten välineenä (ottaa käyttöön vuoden 2024 puoliväliin mennessä).

Tämän päivän joukkovelkakirjalaina 7-vuoden joukkovelkakirjalaina Laina erääntyy 4, ja sen kuponkikorko on 2030 %, ja sen uudelleentarjoustuotto oli 3.125 %, joka vastaa 3.217 %:n uudelleentarjoushintaa. Ero mid-swapiin on +99.424 bps, mikä vastaa +2 peruspistettä yli 60.1 erääntyvän Bundin ja +15 bps yli OAT:n 2030. Lopullinen tilauskanta oli yli 19.5 miljardia euroa. Tämän kaupan yhteiset johtajat olivat Bank of America, Credit Agricole CIB, Morgan Stanley, Nomura ja UniCredit.

Tietoa allokoinnista eri sijoittajille on saatavilla tapahtumat-osiossa EU:sta lainanottajan verkkosivustona.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa