Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio julkaisee yleisraportin 2022: EU:n solidaarisuus toiminnassa geopoliittisten haasteiden aikana

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio julkaisi 15. maaliskuuta EU: n yleiskertomuksen 2022 painosEuroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen mukaisesti. Raportti esittelee EU:n keskeisiä toimia vuonna 2022 keskittyen vahvasti EU:n vastaukseen Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan ​​ja horjumatonta solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan.

Erityisesti EU hyväksyi yli 200 toimenpidettä auttaakseen Ukrainan valtiota ja kansaa sekä tukemaan jäsenmaita erityisesti Euroopan talouteen ja energiavarmuuteen kohdistuvien seurausten käsittelyssä. Noin 4 miljoonaa sotaa paennutta sai tilapäisen suojelun jäsenmaissa. EU hyväksyi yhdeksän kovia pakotteita rajoittaakseen Venäjän kykyä käydä sotaa ja mobilisoi lähes 50 miljardia euroa tukea Ukrainalle.

EU myös toimi päättäväisesti poistaa vähitellen riippuvuutensa venäläisistä fossiilisista polttoaineista, tukea korkeista energialaskuista kärsiviä kansalaisia ​​ja nopeuttaa EU:n siirtymistä puhtaaseen energiaan. REPowerEU-suunnitelmansa ansiosta se monipuolisti asteittain toimituksiaan, saavutti ennätystason kaasuvarastoinnin (yli 95 % marraskuussa) ja ylitti kaasunkulutuksen vähentämistavoitteen.

EU jatkoi myös vihreän toimintaohjelmansa ja kestävän ja osallistavan kasvun toteuttamista sekä 800 miljardin euron elvytyssuunnitelman onnistunutta täytäntöönpanoa. Seuraava sukupolviEU. EU pysyi linjassa Vihreä tarjous: sen kotimaiset nettopäästöt olivat 30 prosenttia pienemmät kuin vuonna 1990, ja EU on hyvässä vauhdissa vuoden 2030 tavoitteen saavuttamisessa. EU nosti myös vuoden 2030 uusiutuvien energialähteiden tavoitteen 45 prosenttiin verrattuna aiempaan 40 prosenttiin, ja samalla saavutettiin tärkeitä poliittisia sopimuksia EU:n päästökauppajärjestelmän tarkistamisesta, sosiaalisen ilmastorahaston perustamisesta ja uuden hiilidioksidin käyttöönotosta. Reunan säätömekanismi.

Digitaalisella alalla hyväksyttiin vuonna digipalvelulaki ja digitaalimarkkinalaki sekä uusi yleislaturilaki. Tasa-arvon osalta otettiin ratkaisevia askeleita Naiset hallituksessa -direktiivin, palkkojen avoimuutta koskevien toimenpiteiden sekä riittäviä vähimmäispalkkoja koskevan direktiivin osalta. Raportti on saatavilla kaikilla EU:n virallisilla kielillä a täysin kuvitettu kirja ja verkkoversio.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa