Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Valtiontuki: komissio hyväksyy Kreikan elvytys- ja sietokykyvälineen ohjelman, jolla tuetaan sähkön varastointilaitosten kehittämistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Kreikan toimenpiteen, jonka budjetti on arviolta 341 miljoonaa euroa, jolla tuetaan sähköjärjestelmän varastojen rakentamista ja toimintaa. Toimenpide rahoitetaan osittain elvytys- ja selviytymisvälineestä (RRF) sen jälkeen, kun komissio on antanut myönteisen arvion Kreikan elvytys- ja selviytymissuunnitelmasta ja sen jälkeen, kun neuvosto on hyväksynyt sen. Toimenpiteen tarkoituksena on mahdollistaa tuuli- ja aurinkoenergian tuottaman uusiutuvan energian kitkaton integrointi Kreikan sähköjärjestelmään. Järjestelmä edistää myös EU:n vihreään sopimukseen liittyvien EU:n strategisten tavoitteiden saavuttamista. Ohjelmalla edistetään useiden, yhteisteholtaan jopa 900 MW:n sähkövarastojen rakentamista, jotka on liitetty suurjänniteverkkoon.

Tuki myönnetään kumulatiivisesti: i) investointiavustuksena, joka maksetaan kaikkien tuettujen hankkeiden rakennusvaiheessa; ja ii) vuotuinen tuki, joka maksetaan hankkeiden toimintavaiheen aikana 10 vuoden ajan. Komissio arvioi toimenpiteen erityisesti EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti 107 artiklan 3 kohdan c alakohta Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen, joka antaa EU-maille mahdollisuuden tukea tietyn taloudellisen toiminnan kehitystä tietyin edellytyksin, ja Ilmaston, ympäristönsuojelun ja energian valtiontuen suuntaviivat 2022. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Järjestelmän käytettävissä olevan sähkön varastointikapasiteetin lisääminen on avainasemassa, jotta verkkoja voidaan tehdä joustavammiksi ja valmistautua paremmin tulevaisuuteen, jossa uusiutuvat energialähteet muodostavat hiilivapaan sähkön yhdistelmän selkärangan. Tänään hyväksymämme Kreikan tukitoimenpide, joka rahoitetaan osittain Recovery and Resilience Facilitysta, edistää kilpailukykyisten sähköjärjestelmäpalvelujen markkinoiden kehittymistä ja auttaa Kreikkaa saavuttamaan päästövähennystavoitteensa. Lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa