Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio suhtautuu myönteisesti Venäjän kansainväliseen tuomitsemiseen ilmailusääntöjen ja EU:n pakotteiden rikkomisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio suhtautuu myönteisesti Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) päätökseen kehottaa Venäjän federaatiota lopettamaan välittömästi kansainvälisten ilmailusääntöjen rikkomisensa siviili-ilmailun turvallisuuden säilyttämiseksi. ICAO:n päätös viittaa Ukrainan suvereenin ilmatilan loukkaamiseen Venäjän hyökkäyssodan yhteydessä sekä useiden turvallisuusvaatimusten tahalliseen ja jatkuvaan rikkomiseen Venäjän hallituksen pyrkiessä kiertämään EU:n pakotteita. Näihin toimenpiteisiin kuuluu leasingyhtiöiltä varastettujen lentokoneiden laiton kaksoisrekisteröinti Venäjällä ja venäläisten lentoyhtiöiden salliminen liikennöidä näitä lentokoneita kansainvälisillä reiteillä ilman voimassa olevaa lentokelpoisuustodistusta, joka on välttämätön turvallisuustodistus.

Liikennekomissaari Adina Vălean sanoi: "Kaikkien maiden on äärimmäisen tärkeää puolustaa kansainvälistä lentosääntöihin perustuvaa järjestelmää matkustajien ja miehistön turvallisuuden kannalta. Venäjä ei kunnioita edelleen kansainvälisen ilmailun perussääntöjä ja kehottaa lentoyhtiöitään toimimaan niitä vastaan. Olen tyytyväinen ICAO:n neuvoston selkeään tuomitsemiseen, mikä kuvastaa Venäjän toteuttamien toimien vakavuutta."

Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell (kuvassaEU:n pakotteiden tavoitteena on kaikkien muiden toimiemme lisäksi estää Venäjän holtiton ja epäinhimillinen hyökkäys Ukrainaan. Tässä yhteydessä suhtaudun myönteisesti ICAO:n raporttiin, joka osoittaa toisen esimerkin Venäjän räikeästä kansainvälisten sääntöjen ja standardien piittaamattomuudesta ja vaarantaa ihmisten hengen, mukaan lukien Venäjän kansalaiset."

ICAO ilmoitti eilen 193 jäsenvaltiolleen siitä, että Venäjä ei noudata räikeästi keskeistä kansainvälistä lentolainsäädäntöä, ja vie asian seuraavaan yleiskokoukseensa, joka pidetään 27.–7.

Tausta

ICAO oli ensimmäinen YK:n järjestö, joka tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Sen jälkeen se on toteuttanut useita toimia.

ICAO:n sihteeristö julkaisi 15 roolissaan maailmanlaajuisena turvallisuusvalvontaviranomaisena Venäjän federaatiota vastaan ​​"merkittävän turvallisuushuoleen" varastettujen lentokoneiden käsittelystä. Merkittävän turvallisuushuoleen ilmoittaminen on toimenpide, jonka ICAO varaa vain vakavimpiin kansainvälisten turvallisuussääntöjen rikkomuksiin.

Mainos

ICAO:n hallintoelimen, ICAO:n neuvoston, päätös annettiin 22. Se on laajempi kuin ”Significant Safety Concern” -kysymyksen kattamat asiat ja kattaa myös Venäjän tekemät ilmatilan loukkaukset. Asia on myös tulevan 2022-kokouksen asialistallast ICAO:n yleiskokous syys-/lokakuussa 2022.

ICAO on kansainvälisen siviili-ilmailujärjestelmän valvoja. ICAO-valtioiden ja erityisesti ICAO:n neuvoston yksittäisten jäsenten on noudatettava näitä sääntöjä. ICAO:n neuvoston jäsen, joka toimii aktiivisesti näitä periaatteita vastaan, vaarantaa ICAOn yleisen uskottavuuden.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa