Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio kehottaa asianomaisia ​​osapuolia jakamaan näkemyksensä pesuaineasetuksen tarkistamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut julkisen kuulemisen på den Pesuaineasetuksen tarkistaminen. Komissio pyytää kaikilta asianomaisilta osapuolilta näkemyksiä ja kokemuksia siitä, miten nykyistä lainsäädäntöä voidaan parantaa, jotta saadaan aikaan selkeät, yksinkertaistetut ja ajantasaistetut säännöt, jotka mahdollistavat innovatiiviset tuotteet ja kestävät uudet käytännöt. valmistajien taakan keventäminen ja kuluttajien selkeämpi tiedottaminen; sekä ihmisten terveyden ja ympäristön optimaalinen suojelu. Konsultaatio seuraa viimeisintä Pesuaineasetuksen arviointi ja Asianmukaisimman kemikaalilainsäädännön kuntotarkastus (paitsi REACH), joka paljasti joukon heikkouksia ja parannettavaa. Näitä ovat päällekkäisyydet muiden EU:n kemikaalilainsäädännön osien, kuten kemikaalien rekisteröintiä, arviointia, lupaa ja rajoituksia koskevan asetuksen (REACH) ja aineiden ja seosten luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista koskevan asetuksen kanssa.

Siinä huomautetaan kuluttajille epäselvästä tiedosta, pesuaineiden yhä monimutkaisemmasta sääntelykehyksestä ja tarpeesta päivittää lainsäädäntöä sen mukauttamiseksi viimeaikaiseen markkinakehitykseen ja kuluttajakäytäntöihin. Pesuaineasetuksessa vahvistetaan erityiset säännöt pesuaineiden saattamiseksi EU:n markkinoille. Direktiivin tarkistaminen edistää osaltaan EU: n vihreä sopimus ja se on kestävän kehityksen kemikaalistrategia jonka tavoitteena on suojella yleisöä ja ympäristöä paremmin vaarallisilta kemikaaleilta ja kannustaa innovaatioita turvallisten ja kestävien vaihtoehtojen kehittämiseen. Se edistää myös EU: n teollisuusstrategia ja se on 2021 Update arvioimalla tarvetta ottaa käyttöön pesuaineiden digitaaliset merkinnät keinona tarjota kuluttajille selkeämpää tietoa. The julkisen kuulemisen on avoinna 25 asti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa