Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio ehdottaa Vanuatun kanssa tehdyn viisumivapaussopimuksen osittaista keskeyttämistä kultaisiin passijärjestelmiin liittyvien riskien poistamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio on ehdotetaan Vanuatun tasavallan kanssa tehdyn sopimuksen soveltamisen osittainen keskeyttäminen, jonka mukaan Vanuatun kansalaiset voivat matkustaa EU:hun ilman viisumia, jos oleskelu kestää enintään 90 päivää minkä tahansa 180 jakson aikana. Tämä on tarpeen Vanuatun sijoittajakansalaisuus- (eli "kultaisten passien") EU:n ja sen jäsenmaiden turvallisuudelle aiheuttamien riskien vähentämiseksi. Tämänpäiväinen ehdotus seuraa laajaa keskustelua Vanuatun viranomaisten kanssa, mukaan lukien ennakkovaroitukset keskeyttämisen mahdollisuudesta. Järjestelmien avulla kolmansien maiden kansalaiset voivat saada Vanuatun kansalaisuuden - ja siten myös viisumivapaan pääsyn EU:hun - vastineeksi 130,000 25 USD:n vähimmäissijoituksesta. Järjestelmien huolellisen seurannan ja Vanuatulta saatujen tietojen perusteella komissio on päätellyt, että Vanuatun sijoittajan kansalaisuusjärjestelmissä on vakavia puutteita ja turvallisuuspuutteita, kuten esimerkiksi kansalaisuuden myöntäminen Interpolin tietokantoihin listatuille hakijoille, keskimääräinen hakemusten käsittelyaika on liian lyhyt. mahdollistaa perusteellisen seulonnan ja erittäin alhaisen hylkäysprosentin. Komissio ehdottaa viisumivapaussopimuksen osittaista ja oikeasuhteista keskeyttämistä. Keskeytys koskisi kaikkia 2015 alkaen myönnettyjen tavallisten passien haltijoita, jolloin Vanuatu aloitti merkittävän määrän passien myöntämisen vastineeksi investoinneista. Näin ollen nämä haltijat eivät enää saisi matkustaa EU:hun ilman viisumia. Neuvoston on nyt tarkasteltava tätä ehdotusta ja päätettävä, keskeytetäänkö viisumivapaussopimus osittain. Lisätietoja on saatavilla osoitteessa lehdistötiedote ja Kysymyksiä ja vastauksia.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa