Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Korkea edustaja Borrell ja komissaari Várhelyi osallistuvat Välimeren unionin kuudenteen alueelliseen foorumiin ja kolmanteen EU:n ja eteläisen naapuruuden ministerikokoukseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tänään (29. marraskuuta) ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja / varapresidentti Josep Borrell (Kuvassa) toimii yhteispuheenjohtajana Välimeren unionin 6. alueellinen foorumi (UfM) yhdessä Jordanian varapääministerin ja ulkoministerin Ayman Safadin kanssa. Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komissaari Olivér Várhelyi osallistuu myös foorumiin, joka järjestetään rinnakkain EU:n ja eteläisten naapuruuspolitiikan ministerikokouksen kanssa Barcelonassa. Molemmat tapaamiset järjestetään juhlien taustalla ensimmäinen Välimeren päivä.

6. Välimeren unionin alueellinen foorumi kokoaa yhteen Välimeren unionin 42 jäsenvaltion ulkoministerit. Keskusteluissa keskitytään edistymiseen viidellä painopistealueella, joista sovittiin viime vuonna 5. Välimeren unionin alueellinen foorumi: ympäristö- ja ilmastotoimet, kestävä ja osallistava taloudellinen ja inhimillinen kehitys, sosiaalinen osallisuus ja tasa-arvo, digitaalinen muutos ja pelastuspalvelu. korkea edustaja Borrell pitää avauspuheen klo 9 ja osallistuu yhteiseen lehdistötilaisuuteen klo 00 foorumin päättämiseksi. Molemmat tapahtumat lähetetään EbS. Samanaikaisesti kuudennen Välimeren unionin alueellisen foorumin kanssa järjestetään myös alueellista yhdentymistä käsittelevä sivutapahtuma "Politiikan suosituksesta täytäntöönpanoon". Iltapäivällä, korkea edustaja Borrell johtaa kolmatta Espanjan isännöimää EU:n ja eteläisten naapurimaiden ministerikokousta komission jäsenen kanssa Várhelyi piti myös avauspuheenvuorot. Ministerikokouksessa on tilaisuus keskustella siitä, miten yhteistyötä voitaisiin viedä eteenpäin Uusittu kumppanuus eteläisen naapuruston kanssa – uusi toimintaohjelma Välimerellehelmikuussa hyväksytyn suunnitelman sekä alueen talous- ja investointisuunnitelman täytäntöönpanon edistämään työpaikkojen luomista, torjumaan ilmastonmuutosta ja edistämään vihreää ja digitaalista siirtymistä. Lehdistötiedote julkaistaan ​​myöhemmin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa