Liity verkostomme!

Euroopan komissio

17. EU:n ja Keski-Aasian ministerikokous – Haasteiden kääntäminen mahdollisuuksiksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

22. marraskuuta korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell (Kuvassa) ja kansainvälisistä kumppanuuksista komissaari Jutta Urpilainen osallistuivat 17th EU:n ja Keski-Aasian ministerikokous Dushanbessa (Tadžikistan). Kokouksen puheenjohtajana toimi korkea edustaja Borrell ja isännöi Tadžikistanin ulkoministeri Sirojiddin Muhriddin, ja siihen osallistuivat Kazakstanin, Kirgisian, Uzbekistanin ulkoministerit ja Turkmenistanin varaulkoministeri.

Jonkin sisällä yhteinen lehdistötiedote osallistujat vahvistivat sitoutumisensa vahvistaa EU:n ja Keski-Aasian yhteistyötä vihreän ja kestävän COVID-19-jälkeisen toipumisen tukemiseksi ja työskentelemään yhdessä joidenkin Afganistanin kehityksen aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi.

Korkea edustaja Borrell sanoi: "Keski-Aasian maat ovat saavuttaneet merkittäviä saavutuksia itsenäistymisensä jälkeen 30 vuotta sitten. EU:lla on suuret panokset Keski-Aasian kehittymiselle sitkeämmäksi, vauraammaksi ja tiiviimmin toisiinsa liittyväksi taloudelliseksi ja poliittiseksi alueeksi. EU ja Keski-Aasia ovat vahvasti sitoutuneet tiivistämään yhteistyötään, jotta COVID-19:n jälkeinen tilanne paranee. Haluamme myös tehostaa yhteisiä ponnisteluja joidenkin Afganistanin tilanteesta johtuvien yhteisten haasteiden hallitsemiseksi. EU voi antaa vahvan panoksen alueen tulevaisuuteen, jos Keski-Aasian valtiot osoittavat määrätietoista sitoutumistaan ​​uudistuksiin ja demokratiaan.

Komissaari Urpilainen lisäsi: "EU:n ja Keski-Aasian kumppanuus rakentaa yhteistä polkua vihreään, kestävään, osallistavaan ja kestävään elpymiseen COVID-19:n jälkeen. Haluamme vahvistaa yhteistyötä ilmaston, yhteyksien, kaupan ja investointien, energian ja turvallisuuden aloilla. Toimimme myös kansalaisyhteiskunnan ja nuorten kanssa kehittääksemme tiiviimpää kumppanuutta."  

Mainos

Ministerikokous pidettiin vain muutama päivä korkean edustajan tapaamisen jälkeen Borrell toimi ulkoasiainneuvoston puheenjohtajana kehitysyhteistyökokoonpanossa, johon osallistui komissaari Urpilainen, jossa keskusteltiin veteen ja kestävään kehitykseen liittyvistä haasteista Keski-Aasiassa.

Ministerikokouksessa EU tiedotti alueellisen yhteistyön painopistealueistaan ​​vuoden 2019 mukaisesti. EU:n Keski-Aasiaa koskeva strategia: kestävyyden, vaurauden ja alueellisen yhteistyön edistäminen.

Kokous tarjosi myös mahdollisuuden keskustella useiden EU-rahoitteisten ohjelmien toteuttamisesta, mukaan lukien Keski-Aasian rajavalvontaohjelma (BOMCA) ja terrorismin vastainen hanke Lainvalvonta Keski-Aasiassa (LEICA) sekä ehdottaa uusia aloitteita, mukaan lukien uusi alueiden välinen vuoropuhelu kansainvälisistä työnormeista. EU ja Keski-Aasia odottavat voivansa järjestää vuoden 2022 aikana korkean tason yhteyksiä käsittelevän konferenssin.

Mainos

Vieraillessaan Dushanbessa korkea edustaja Borrell ja komissaari Urpilainen myös neuvottelee Tadžikistanin hallituksen ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa edistääkseen tiiviimpää yhteistyötä ja pyrkimyksiä hallita Afganistaniin liittyviä haasteita, mukaan lukien humanitaarinen tilanne, vakaus, turvallisuus, radikalisoituminen, terrorismi ja laiton huumekauppa. COP26:n jälkeen ja Tadžikistanin valtavan vesivoimakapasiteetin valossa EU keskustelee myös tavoista edistää yhteistyötä maan ja laajemman alueen kanssa vesi-, energia- ja ilmastokysymyksissä.

Tausta

EU hyväksyi vuonna 2019 uuden Keski-Aasiaa koskevan strategian (Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan), joka korostaa alueen kasvavaa strategista merkitystä EU:lle. EU:lla on merkittäviä panoksia Keski-Aasiassa, kun otetaan huomioon alueen strateginen maantieteellinen sijainti ja keskeinen rooli Euroopan ja Aasian yhteyksissä, sen valtavat energiavarat (Kazakstan on EU:n neljäs raakaöljyn toimittaja), merkittävä markkinapotentiaali (70 miljoonaa asukasta, Heistä 35 prosenttia on alle 15-vuotiaita) ja kiinnostuksemme alueellisesta turvallisuudesta ja muuttoliikkeestä, erityisesti Afganistanin kehityksen valossa.

Lisätietoja

Tietolehti EU:n ja Kazakstanin suhteista

Tietolehti EU:n ja Tadžikistanin suhteista

Tietolehti EU:n ja Uzbekistanin suhteista

Tietolehti EU:n ja Kirgisian tasavallan suhteista

Tietolehti EU:n ja Turkmenistanin suhteista

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos

Euroopan komissio

Lähes 100 miljoonan rokotteen lahjoitus Team Europen rahoittamana osana presidentti von der Leyenin ilmoittamaa 500 miljoonaa

Julkaistu

on

Team Europe ja Gavi Vaccine Alliance ovat ilmoittaneet lahjoittavansa 99.6 miljoonaa annosta Johnson & Johnson -rokotetta, joka toimitetaan ennen vuoden loppua. Tämä on osa Euroopan unionin sitoumusta jakaa vähintään 500 miljoonaa rokoteannosta matala- ja keskituloisten maiden kanssa vuoden 2022 puoliväliin asti. Ensimmäiset erät toimitetaan nyt Nigeriin (496,800 50,400), Djiboutiin (2,764,800 633,600), Nigeriaan (302,400 230,400 496,800), Togoon (144,000 XNUMX), Keski-Afrikan tasavaltaan (XNUMX XNUMX), Kongon demokraattiseen tasavaltaan (XNUMX XNUMX) , Guinean tasavaltaan (XNUMX). ja Mauritaniassa (XNUMX XNUMX), ja se jatkuu tulevina viikkoina muissa Afrikan mantereen maissa.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Eurooppa-tiimi edistää maailmanlaajuista solidaarisuutta COVID-19:ää vastaan. Nämä lähes 100 miljoonaa annosta Johnson & Johnsonia, jotka toimitetaan COVAXin kautta, ovat niiden 500 miljoonan annoksen joukossa, jotka olemme sitoutuneet toimittamaan haavoittuvimpiin maihin tulevina kuukausina. Ensimmäiset annokset ovat saapuneet Nigeriin, ja ne saapuvat muihin maihin tällä viikolla. Jatkamme rokotteiden jakamista. Samalla tuemme maailmanlaajuisen rokotevalmistuskapasiteetin vahvistamista erityisesti Afrikassa. Tämä uusi lahjoitus antaa COVAXille mahdollisuuden nopeuttaa toimituksiaan vuonna 2021 ja vuoden 2022 alussa. Team Europe jatkaa vahvaa sitoutumistaan ​​rokotteiden tasapuoliseen saatavuuteen."

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

koronavirusantigeenin

EU haluaa yhtenäistää rokotustodistuksen voimassaoloajan

Julkaistu

on

By

Euroopan komissio pyrkii yhdenmukaistamaan COVID-19-rokotustodistuksen voimassaoloajan, mukaan lukien tehosterokotusten vaikutukset, terveyskomissaari Stella Kyriakides sanoi maanantaina (22.), joissakin EU-maissa ennätykselliset tartuntaluvut. kirjoittaa Sabine Siebold, Reuters.

"Olen täysin samaa mieltä kiireellisyydestä, ja siksi Euroopan komissio työskentelee äärimmäisen kiireellisesti vahvistaakseen vapaan liikkuvuuden koordinointia, mukaan lukien voimassaolon kesto ja tehosteiden rooli rokotuskampanjassa", hän sanoi eurooppalaisille lainsäätäjille. Strasbourg.

Itävallasta tuli maanantaina ensimmäinen maa Länsi-Euroopassa, joka otti uudelleen käyttöön lukituksen rokotteiden käyttöönoton jälkeen ja sulki ei-välttämättömät kaupat, baarit ja kahvilat, kun tapausmäärät nostivat toista peräkkäistä talvea syvässä pakkasessa mantereella. Lue lisää.

Kyriakides sanoi, että keskusteluja EU-maiden kanssa COVID-sertifikaatista käydään ja blokin toimeenpaneva komissio aikoi tehdä ehdotuksia tällä viikolla.

Mainos

"Olemme päättäneet kääntää nykyisen aallon... ja olemme myös tietoisia siitä, että meidän on annettava kansalaisille selkeitä, johdonmukaisia ​​viestejä", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio määrää Conserve Italialle 20 miljoonan euron sakot vihannessäilykekartelliin osallistumisesta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on määrännyt Conserve Italia Soc. coop. agricola ja sen tytäryhtiö Conserves France SA (yhdessä "Conserve Italia") maksavat yhteensä 20 miljoonaa euroa EU:n kilpailusääntöjen rikkomisesta. 

Komissio on havainnut, että Conserve Italia osallistui yli 13 vuoden ajan muiden markkinaosapuolten kanssa kartelliin, joka koski tietyntyyppisten vihannessäilykkeiden toimittamista vähittäiskauppiaille ja/tai ravitsemisalan yrityksille Euroopan talousalueella (ETA).

In syyskuu 2019, komissio teki sovintoratkaisun Bonduellea, Coroosia ja Groupe CECABia vastaan ​​samaan kartelliin osallistumisesta. Conserve Italia päätti olla sopimatta asiasta komission kanssa toisin kuin kolme muuta osallistujaa. Tämän seurauksena komission Conserve Italiaa koskeva tutkimus jatkui tavanomaisen kartellimenettelyn mukaisesti.

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassaKilpailupolitiikasta vastaava johtaja sanoi: "Tämänpäiväisellä päätöksellämme voimme peittää tapauksemme vihannessäilykekartellilla. Conserve Italia, ainoa tuottaja, joka päätti olla sopimatta, sopi muiden tähän kartelliin osallistuneiden kanssa markkinoiden jakamisesta ja tiettyjen vihannessäilykkeiden hintojen vahvistamisesta kaikkialla Euroopassa. Niinpä kuluttajat kärsivät yli 13 vuoden ajan kilpailun vähenemisestä ja korkeammista hinnoista. Sakko, jonka määräämme Conserve Italialle tänään, kuvastaa sen kilpailunvastaisen toiminnan vakavuutta ja kilpailulainsäädännön merkitystä.

Mainos

Yli 13 vuoden ajan Conserve Italia ja muut kartellin osallistujat vahvistivat hintoja, sopivat markkinaosuuksista ja volyymikiintiöistä, jakoivat asiakkaita ja markkinoita, vaihtoivat kaupallisesti arkaluonteisia tietoja ja koordinoivat tarjousvastauksiaan. Heidän tavoitteenaan oli säilyttää tai vahvistaa asemaansa markkinoilla, säilyttää tai nostaa myyntihintoja, vähentää epävarmuutta tulevasta kaupallisesta käyttäytymisestään ja kontrolloida markkinointia ja kaupankäyntiä eduksi.

Rikkominen kattoi koko ETA:n ja Conserve Italian osallistuminen kartelliin kesti 15–2000.

Komission tutkimuksessa kävi ilmi, että kyseessä oli yksi rikkominen, joka koostuu kolmesta erillisestä sopimuksesta:

Mainos
  • Sopimus, joka kattaa vihannessäilykkeiden, kuten vihreiden papujen, herneiden, herne- ja porkkanasekoitusten ja vihannesmakedoiinin myynnin omilla merkeillä ETA:n vähittäiskauppiaille;
  • sopimus, joka kattaa omilla merkeillä myytävien sokerimaissisäilykkeiden myynnin vähittäiskauppiaille ETA:ssa, ja
  • sopimus, joka kattaa sekä omien merkkien että omien merkkien myynnin (myydään vähittäiskauppiaiden tuotemerkeillä) vihannessäilykkeitä vähittäiskauppiaille ja elintarviketeollisuudelle erityisesti Ranskassa.

Conserve Italia osallistui vain kahteen ensimmäiseen sopimukseen.

sakot

Sakot vahvistettiin komission perusteella 2006 suuntaviivat sakkoja (Ks. myös MUISTIO).

Sakkojen tasoa määrittäessään komissio otti huomioon useita tekijöitä, kuten Conserve Italian kyseisten tuotteiden myyntiarvon ETA:ssa, rikkomisen vakavan luonteen, sen maantieteellisen laajuuden ja keston.

Conserve Italia hyötyi 50 prosentin alennuksesta sakosta yhteistyöstä komission kanssa komission tutkimuksessa 2006 tiedonannon. Vähennys kuvastaa Conserve Italian yhteistyön ajoitusta ja sitä, missä määrin sen toimittamat todisteet auttoivat komissiota todistamaan kartellin olemassaolon, johon se oli osallisena.

Tausta

Artikla 101 Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) ja Artikla 53 ETA-sopimuksen säännökset kieltävät kartellit ja muut rajoittavat liiketavat.

Komission tutkimus alkoi ennalta ilmoittamattomilla tarkastuksilla lokakuussa 2013. Syyskuussa 2019 komissio hyväksyi sovittelupäätös kolmea yritystä vastaan, jotka myönsivät osallisuutensa päätöksessä kuvattuun kartelliin – Bonduelle, Coroos ja Groupe CECAB. Määrättyjen sakkojen kokonaismäärä oli 31 647 000 euroa. Conserve Italiaa koskeva tutkinta jatkui tavanomaisessa kartellimenettelyssä.

Tämä on toinen säilykeelintarvikkeita koskeva kartellitapaus. Säilykesienien kartellissa sisään kesäkuu 2014, komissio määräsi Bonduellelle, Lutècelle ja Prochampille yhteensä noin 32 miljoonan euron sakot, ja huhtikuu 2016, se määräsi Riberebrolle 5.2 miljoonan euron sakot.

EU:n kilpailusääntöjä rikkoville yrityksille määrätyt sakot maksetaan EU:n yleiseen talousarvioon. Näitä varoja ei ole varattu tiettyihin menoihin, mutta jäsenvaltioiden maksuosuuksia EU:n seuraavan vuoden talousarvioon pienennetään vastaavasti. Sakot auttavat näin ollen rahoittamaan EU:ta ja vähentämään veronmaksajien taakkaa. EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan erosopimuksen 141 artiklan 2 kohdan mukaisesti tämä tapaus on "jatkuva toimivalta". EU palauttaa sen vuoksi Yhdistyneelle kuningaskunnalle sen osuuden sakon määrästä, kun sakosta on tullut lopullinen. Komissio suorittaa sakon perimisen, Yhdistyneen kuningaskunnan osuuden laskemisen ja palautuksen.

Lisätietoja tästä tapauksesta on saatavana ASS: n numerolla AT.40127 julkinen diaariin komissiolle kilpailu verkkosivuilla, kun luottamuksellisuuskysymykset on käsitelty. Katso lisätietoja komission kartellien vastaisista toimista sen julkaisusta kartellit sivusto.

Pillipuhaltimen työkalu

Komissio on luonut työkalun, jonka avulla yksilöiden on helpompi ilmoittaa sille kilpailunvastaisesta toiminnasta säilyttäen samalla nimettömyytensä. Työkalu suojaa ilmiantajien nimettömyyttä erityisesti suunnitellulla salatulla viestintäjärjestelmällä, joka mahdollistaa kaksisuuntaisen viestinnän. Työkalu on käytettävissä tämän kautta linkkiä.

Vahingonkorvauskanne

Kuka tahansa henkilö tai yritys, johon tässä asiassa kuvattu kilpailunvastainen toiminta voi vaikuttaa, voi viedä asian jäsenvaltioiden tuomioistuimiin ja vaatia vahingonkorvauksia. Sekä tuomioistuimen oikeuskäytäntö että neuvoston asetus 1/2003 vahvistavat, että kansallisissa tuomioistuimissa käsiteltävissä asioissa komission päätös on sitova todiste käyttäytymisestä ja laittomuudesta. Vaikka komissio on sakottanut kartellin osanottajat, vahingonkorvaus voidaan määrätä alentamatta komission sakon vuoksi.

- Antitrust Damages direktiivi, joka jäsenvaltioiden oli saatettava oikeusjärjestelmiinsä 27. joulukuuta 2016 mennessä, tekee sen helpompi uhrien kilpailunvastaisista käytännöistä saada vahingonkorvausta. Lisätietoja kilpailuoikeuden vahingonkorvauskanteita, kuten käytännön oppaan määrällisesti kilpailuoikeuden haittaa, on saatavilla tätä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa