Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Digitaalinen talous

Komissio käynnistää jäsennellyn vuoropuhelun jäsenvaltioiden kanssa digitaalisesta koulutuksesta ja taidoista

Julkaistu

on

Digitaalinen siirtyminen, joka on Euroopan komission ja jäsenvaltioiden keskeinen prioriteetti, perustuu digitaalisesti osaavaan työvoimaan, digitaalisesti vaikutusvaltaisiin kansalaisiin ja vahvaan digitaaliseen koulutusjärjestelmään. Presidentti von der Leyenin vuonna 2021 esittämän kehotuksen mukaan ”johtajien huomio ja rakenteellinen vuoropuhelu” State of the Union osoite, ja toimittaa Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma and Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin toimintasuunnitelmaKomissio ilmoitti tänään käynnistävänsä tällaisen jäsennellyn vuoropuhelun jäsenvaltioiden kanssa.

Projektiryhmän kokouksessa, johon osallistui yhdeksän kollegion jäsentä, varapuheenjohtaja Margrethe Vestager, varapresidentti Margaritis Schinas ja komissaarit Mariya Gabriel, Nicolas Schmit ja Thierry Breton totesivat: ”Digitaalinen koulutus ja taidot ovat digitaalisen siirtymisen kulmakivi . Meidän Digitaalinen vuosikymmen, olemme asettaneet kunnianhimoisia tavoitteita, kuten varustaa 80% ihmisistä digitaalisilla perustaidoilla ja saada 20 miljoonaa tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijaa EU: hun vuoteen 2030 mennessä. Saavutamme tämän vain, jos toimimme yhtenä EU: ssa kaikilla tasoilla . Siksi olemme erittäin tyytyväisiä, että jäsennelty vuoropuhelu käynnistetään tänään toimintasuunnitelman kanssa. Olemme asettaneet kunnianhimoisia tavoitteita, ja vain toimimalla yhdessä voimme saavuttaa tavoitteemme. ”

Jäsenvaltioita kehotetaan liittymään vuoropuheluun ja sopimaan yhdessä tärkeimmistä tekijöistä, joiden avulla digitaalinen koulutus voi olla tehokasta ja osallistavaa. Se sisältää erilaisia ​​hallintoelimiä ja oppilaitoksia koulutuslaitoksista infrastruktuurin tarjoajiin, yksityiseen sektoriin, työmarkkinaosapuoliin ja kansalaisyhteiskuntaan. Jäsennelty vuoropuhelu kestää vuoden 2022 loppuun. Tulostensa perusteella komissio ehdottaa saman vuoden loppuun mennessä konkreettisia aloitteita digitaalisen koulutuksen ja taitojen mahdollistavista tekijöistä. 

Mainos

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalipalvelulaki: Oikeudellisten asioiden valiokunta hyökkää käyttäjien yksityisyyttä ja sananvapautta vastaan ​​verkossa

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunta (JURI) hyväksyi tänään (30. syyskuuta) suosituksensa digitaalipalvelulaista kuten Ranskan mielipideesittelijä Geoffroy Didier (EPP) ehdotti. Kansalaisten hyödyksi komitea vaatii oikeutta käyttää ja maksaa digitaalisia palveluja nimettömästi ja kieltää käyttäytymisen seuranta ja mainonta (AM411). Verkkoalustojen vapaaehtoiset oma-aloitteiset tutkimukset eivät saa johtaa lataussuodattimiin perustuviin ennakkotarkastuksiin (6 artikla).

Yrityksillä ei yleensä ole velvollisuutta käyttää kiistanalaisia ​​lataussuodattimia (7 artikla), koska ”tällaisilla työkaluilla on vaikeuksia ymmärtää tehokkaasti asiayhteyden hienovaraisuutta ja merkitystä ihmisten välisessä viestinnässä, mikä on tarpeen sen määrittämiseksi, onko arvioitava sisältö lain vastaista. tai palveluehdot ”. DSA ei saa estää päästä päähän salattujen palvelujen tarjoamista (7 artikla).

Viranomaisille annetaan oikeus määrätä alustojen poistaman laillisen sisällön palauttamisesta (8 a artikla). Tummat kuviot on kiellettävä (13 a artikla). Vihreät/EFA-ryhmän varjoesittelijä, Euroopan parlamentin jäsen Patrick Breyer (merirosvopuolue) varoittaa kuitenkin muista lausunnon osista: ”Nämä ehdotukset uhkaavat yksityisen kirjeenvaihdon luottamuksellisuutta, kannustavat virhealttiiseen ennakkolataussuodatukseen ja tuovat liian lyhyen sisällön ottaa käyttöön viivästyksiä, valvoa liiallista kansallista lainsäädäntöä (esim. Puolassa tai Unkarissa) kaikkialla EU: ssa, muuttaa "luotetut liputtajat" "luotettaviksi sensoreiksi" ja paljon muuta. En usko, että kaikki kollegani oikeudellisten asioiden valiokunnassa ovat tietoisia seurauksista. Ne heijastavat sisällön ja oikeuksien haltijoiden massiivista lobbausta. ”

Mainos

Hyökkäys pikaviestien luottamuksellisuuteen

Ehdotettu 1 artikla lisäisi erityisesti yksityiset viestintä- ja viestipalvelut DSA: n soveltamisalaan. Tämä uhkaa kirjeenvaihdon yksityisyyttä ja suojattua salausta. Viestintäpalvelujen tarjoajien velvoittaminen tarkistamaan ja poistamaan yksityisviestien sisältö (8, 14 artikla) ​​kieltää turvallisen päästä päähän -salauksen, johon kansalaiset, yritykset ja hallitukset luottavat. Komitean ehdotus vapauttaa viestintäpalvelujen henkilökohtainen käyttö ei toimi, koska palvelun on mahdotonta tietää tilin tai viestin tarkoitus lukematta kirjeenvaihtoa ja rikkomatta salausta.

Ylikuormituksen vaara

Mainos

Lisäksi ehdotettu 5 artikla muuttaa perusteellisesti vastuujärjestelmää, rasittaa yrityksiä, suosii sisällön estoa ja uhkaa käyttäjien perusoikeuksia:
• Par. 1 (b) velvoittaisi virhealttiita lataussuodattimia vaatimalla palveluntarjoajia poistamaan "pysyvästi" tietyt sisällön osat. Algoritmit eivät pysty luotettavasti tunnistamaan laitonta sisältöä ja johtavat tällä hetkellä rutiininomaisesti laillisen sisällön, mukaan lukien mediasisältö, tukahduttamiseen. Sisällön uudelleen ilmestyminen voi olla laillista uudessa kontekstissa, uuteen tarkoitukseen tai toisen tekijän julkaisemana.
• Par. 1a aiheuttaisi joustamattomia ja liian lyhyitä nousuviiveitä, jotkut jopa lyhyempiä kuin terroristisen sisällön osalta. Ilman asianmukaisen valvonnan aikaa tarjoajien on joko estettävä laittoman sisällön esto ("meillä ei ollut aikaa todeta, että tämä on laitonta") tai estettävä laillisen sisällön esto ("poistamme sen vain varmuuden vuoksi") ). Tämä on suuri uhka sananvapauden perusoikeudelle.

Kisa alas sananvapauden suhteen

Ehdotettu 8 artikla antaisi yhden jäsenvaltion, jolla on äärimmäistä kansallista lainsäädäntöä, määrätä poistamaan toisessa jäsenvaltiossa laillisesti julkaistun sisällön. Tämä johtaisi kilpailuun sananvapauden suhteen, ja kaikkein sortavin lainsäädäntö olisi voimassa kaikkialla unionissa. Myös EU: n lainsäädännön täytäntöönpano maailmanlaajuisesti poistamalla EU: n ulkopuolisissa maissa laillisesti julkaistua sisältöä johtaisi näiden EU: n ulkopuolisten maiden (esim. Venäjä, Kiina, Turkki) kostotoimiin ja pyytää EU: n palveluntarjoajia poistamaan täysin laillista ja laillista sisältöä liiallisen kansallisen sääntöjä.

Virhealttiiden latausten suodatus

Ehdotettu 14 artikla sisältäisi tiukan 72 tunnin määräajan ilmoitetusta sisällöstä päättämiselle. Ilman asianmukaisen valvonnan aikaa tarjoajien on joko estettävä laiton sisältö ("meillä ei ollut aikaa todeta, että tämä on laitonta") tai estettävä laillinen sisältö ("poistamme sen vain varmuuden vuoksi) puolella "). Se antaisi myös palveluntarjoajille mahdollisuuden käyttää virhealttiita uudelleenlataussuodattimia estääkseen poistetun sisällön lataamisen ("pysy alhaalla"). Algoritmit eivät voi luotettavasti tunnistaa laitonta sisältöä ja johtavat tällä hetkellä rutiininomaisesti laillisen sisällön, myös mediasisällön, tukahduttamiseen. Sisällön uudelleen ilmestyminen voi olla laillista uudessa kontekstissa, uuteen tarkoitukseen tai toisen tekijän julkaisemana.

Suodatusalgoritmit eivät voi luotettavasti erottaa laillista laitonta. "Luotetut sensorit" Art. 14 a artiklan 2 a kohta sallii lähinnä yksityisten "luotettujen liputtajien" sisällön poistamisen tai estämisen ilman, että edes palveluntarjoajan tarvitsee arvioida laillisuutta. Tämä tekisi "luotetuista ilmoittajista" "luotettavia keskustajia" ja uhkaisi laillisen sisällön saatavuutta. Taide. 20 artiklan 3 kohdan c alakohta kumoaisi epäsuorasti nimettömät tilit ja valtuuttaisi kaikkien käyttäjien tunnistamisen estääkseen jäädytetyt käyttäjät käyttämästä tai rekisteröimästä toista tiliä.

Useat online -identiteetit ovat välttämättömiä aktivisteille, ilmiantajille, ihmisoikeuksien puolustajille, naisille, lapsille ja monille muille, jotka eivät voi paljastaa todellista henkilöllisyyttään. Näkymät Oikeudellisten asioiden valiokunnan suosituksista keskustellaan sisämarkkinoiden johtavassa valiokunnassa, joka aikoo viimeistellä tekstin ennen vuoden loppua. Ensi viikolla IMCO -neuvottelijat kokoontuvat ensimmäiselle kierrokselle keskustellakseen poliittisesti kiistanalaisista kysymyksistä.

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa