Liity verkostomme!

Euroopan keskuspankki (EKP)

Lagarde toistaa, että omia varoja koskeva päätös on ratifioitava ajoissa

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin (EKP) presidentti Christine Lagarde vahvisti, että EKP säilyttää erittäin mukautuvan rahapolitiikkansa. EKP: n neuvosto jatkaa nettovarallisuuden ostoja pandemian hätäosto-ohjelman (PEPP) puitteissa ja odottaa ostojen tapahtuvan huomattavasti nopeammin kuin vuoden ensimmäisinä kuukausina.

Lagarde sanoi, että euroalueella oli vielä pitkä tie kuljettavana ennen rahan keventämisen asteittaista lopettamista. Hän vertasi tilannetta kainalosauvojen talouteen, jonka on ylitettävä pandemian silta, ja sillä välin se tarvitsee kaksi kainalosauvaa, yhden verotuksellisen ja yhden rahatalouden.

Kansallisessa finanssipolitiikassa Lagarde sanoi, että "kunnianhimoinen ja koordinoitu" lähestymistapa on edelleen ratkaiseva, koska tuen ennenaikainen peruuttaminen viivästyttää elpymistä ja vahvistaa pitkäaikaisia ​​arpivaikutuksia. Hän sanoi, että yritykset ja kotitaloudet tarvitsevat jatkuvaa tukea. 

Euroopan tasolla hän sanoi, että EKP: n neuvosto toisti tarpeen omia varoja koskevan päätöksen ratifioimiseksi ajoissa, palauttamis- ja sopeutumissuunnitelmien saattamiseksi nopeasti päätökseen ja NextGenerationEU-ohjelman käynnistymisen tarpeen viipymättä. Hän sanoi, että tämä voisi edistää nopeampaa, vahvempaa ja yhdenmukaisempaa elpymistä ja lisätä siten euroalueen rahapolitiikan tehokkuutta.

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP muuttaa politiikan ohjausta seuraavassa kokouksessa, Lagarde sanoo

Julkaistu

on

By

Euroopan keskuspankki muuttaa seuraavassa kokouksessaan seuraavien poliittisten vaiheiden ohjeistustaan ​​vastaamaan uutta strategiaansa ja osoittamaan olevansa vakavasti inflaation elvyttämisessä, EKP: n presidentti Christine Lagarde sanoi maanantaina (12. heinäkuuta) esitetyssä haastattelussa kirjoittaa Francesco Canepa, Reuters.

Viime viikolla julkistetun EKP: n uuden strategian avulla se voi sietää 2 prosentin tavoitettaan korkeamman inflaation, kun korot ovat lähellä pohjan tasoa, kuten nyt.

Tämän on tarkoitus vakuuttaa sijoittajat siitä, että politiikkaa ei kiristetä ennenaikaisesti ja lisätä heidän odotuksiaan tulevasta hintakasvusta, joka on jäänyt alle EKP: n tavoitteen viimeisen vuosikymmenen ajan.

"Ottaen huomioon sitkeyden, joka meidän on osoitettava sitoutumisemme toteuttamiseksi, eteenpäin suuntautuvaa ohjausta tarkistetaan varmasti", Lagarde kertoi Bloomberg TV: lle.

EKP: n tämänhetkisten ohjeiden mukaan se ostaa joukkovelkakirjoja niin kauan kuin on tarpeen ja pitää korot nykyisellä ennätyksellisen matalalla tasollaan, kunnes inflaationäkymät ovat "lähentyneet voimakkaasti" tavoitteeseensa.

Lagarde ei tarkentanut, miten viesti voisi muuttua, sanomalla yksinkertaisesti, että EKP: n tavoitteena on pitää luotot helposti.

"Aistini on, että jatkamme päättäväisyyttämme ylläpitämällä suotuisat rahoitusolosuhteet taloutessamme", hän sanoi.

Hän lisäsi, että tämä ei ollut oikea aika puhua takaisinkannustimista ja että EKP: n pandemian hätäosto-ohjelma, jonka arvo on jopa 1.85 biljoonaa euroa, voi "siirtyä uuteen muotoon" maaliskuun 2022 jälkeen, sen varhaisimman mahdollisen päättymispäivän jälkeen. .

Continue Reading

Talous

EKP esittelee toimintasuunnitelman ilmastonmuutosnäkökohtien sisällyttämisestä rahapoliittiseen strategiaan

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin (EKP) hallintoneuvosto on päättänyt kattavasta toimintasuunnitelmasta, johon sisältyy kunnianhimoinen etenemissuunnitelma (katso liite) sisällyttämään ilmastonmuutosnäkökohdat entistä paremmin poliittiseen kehykseensä. Tällä päätöksellä EKP: n neuvosto korostaa sitoutumistaan ​​ottamaan ympäristön kestävyysnäkökohdat järjestelmällisemmin huomioon rahapolitiikassaan. Päätös seuraa vuosien 2020-21 strategiakatsauksen päätelmää, jossa ilmastonmuutoksen ja ympäristön kestävyyden pohdinta oli keskeistä.

Ilmastonmuutoksen torjunta on maailmanlaajuinen haaste ja Euroopan unionin poliittinen prioriteetti. Vaikka hallituksilla ja parlamenteilla on ensisijainen vastuu ilmastonmuutoksen torjunnasta, EKP tunnustaa tehtävänsä puitteissa tarpeen sisällyttää ilmastokysymykset edelleen poliittiseen kehykseen. Ilmastonmuutos ja siirtyminen kestävämpään talouteen vaikuttavat hintavakauden näkymiin niiden vaikutuksella makrotalouden indikaattoreihin, kuten inflaatio, tuotos, työllisyys, korot, investoinnit ja tuottavuus. taloudellinen vakaus; ja rahapolitiikan välittäminen. Ilmastonmuutos ja hiilimuutos vaikuttavat lisäksi eurojärjestelmän taseessa olevien varojen arvoon ja riskiprofiiliin, mikä saattaa johtaa ilmastoon liittyvien rahoitusriskien ei-toivottuun kertymiseen.

Tämän toimintasuunnitelman avulla EKP lisää osallistumistaan ​​ilmastonmuutoksen torjuntaan EU: n perustamissopimusten mukaisten velvoitteidensa mukaisesti. Toimintasuunnitelma sisältää toimenpiteitä, joilla vahvistetaan ja laajennetaan eurojärjestelmän käynnissä olevia aloitteita ilmastonmuutosnäkökohtien huomioon ottamiseksi paremmin, jotta voidaan valmistella alustaa rahapolitiikan täytäntöönpanokehyksen muutoksille. Näiden toimenpiteiden suunnittelu on yhdenmukainen hintavakauden tavoitteen kanssa, ja siinä olisi otettava huomioon ilmastonmuutoksen vaikutukset resurssien tehokkaaseen kohdentamiseen. Äskettäin perustettu EKP: n ilmastonmuutoskeskus koordinoi asiaankuuluvia toimia EKP: ssä tiiviissä yhteistyössä eurojärjestelmän kanssa. Nämä toimet keskittyvät seuraaviin alueisiin:

Makrotaloudellinen mallintaminen ja vaikutusten arviointi rahapolitiikan välittämiselle. EKP nopeuttaa uusien mallien kehittämistä ja suorittaa teoreettisia ja empiirisiä analyyseja seuratakseen ilmastonmuutoksen ja siihen liittyvien politiikkojen vaikutuksia talouteen, rahoitusjärjestelmään ja rahapolitiikan välittymistä rahoitusmarkkinoiden ja pankkijärjestelmän kautta kotitalouksille ja yrityksille .

Tilastotiedot ilmastonmuutoksen riskianalyysejä varten. EKP kehittää uusia kokeellisia indikaattoreita, jotka kattavat asiaankuuluvat vihreät rahoitusvälineet ja rahoituslaitosten hiilijalanjäljen sekä niiden altistumisen ilmastoon liittyville fyysisille riskeille. Tätä seuraa tällaisten indikaattorien vaiheittainen parantaminen vuodesta 2022 alkaen, myös EU: n politiikan ja aloitteiden edistymisen mukaisesti ympäristön kestävyyden ilmoittamisen ja raportoinnin alalla.

Ilmoitukset vaatimuksena vakuus- ja omaisuusostojen kelpoisuudesta. EKP ottaa käyttöön yksityisen sektorin omaisuuserien julkistamista koskevat vaatimukset uudeksi kelpoisuuskriteeriksi tai perustaksi vakuuksien ja omaisuuserien ostojen eriytetylle kohtelulle. Tällaisissa vaatimuksissa otetaan huomioon EU: n politiikat ja aloitteet ympäristön kestävyyden ilmoittamisen ja raportoinnin alalla ja edistetään johdonmukaisempia julkistamiskäytäntöjä markkinoilla säilyttäen samalla suhteellisuus pieniä ja keskisuuria yrityksiä koskevien mukautettujen vaatimusten avulla. EKP ilmoittaa yksityiskohtaisen suunnitelman vuonna 2022.

Riskinarviointikyvyn parantaminen. EKP aloittaa eurojärjestelmän taseen ilmastostestitestit vuonna 2022 arvioidakseen eurojärjestelmän altistumista ilmastonmuutokselle hyödyntämällä menetelmä EKP: n koko talouden ilmastotestitestistä. Lisäksi EKP arvioi, ovatko eurojärjestelmän luottoluokituslaitosten hyväksymät luottoluokituslaitokset paljastaneet tarvittavat tiedot ymmärtääkseen, miten ne sisällyttävät ilmastonmuutosriskit luottoluokituksiinsa. Lisäksi EKP harkitsee vähimmäisvaatimusten kehittämistä ilmastonmuutosriskien sisällyttämiseksi sisäisiin luokituksiinsa.

Vakuuskehys. EKP ottaa huomioon asiaankuuluvat ilmastonmuutosriskit tarkastellessaan eurojärjestelmän luottotoimien vastapuolten vakuutena liikkeeseen laskemien varojen arvostus- ja riskienhallintakehyksiä. Näin varmistetaan, että ne vastaavat kaikkia asiaankuuluvia riskejä, myös ilmastonmuutoksesta aiheutuvia riskejä. Lisäksi EKP seuraa kestävän kehityksen tuotteiden markkinoiden rakenteellista kehitystä ja on valmis tukemaan toimeksiantonsa puitteissa kestävän rahoituksen innovaatioita, mistä esimerkkinä on päätös hyväksyä kestävyyteen liittyvät joukkolainat vakuudeksi (ks. lehdistötiedote 22. syyskuuta 2020).

Yritysalan omaisuuserien ostot EKP on jo alkanut ottaa asiaankuuluvat ilmastonmuutosriskit huomioon due diligence -menettelyissään yrityssektorin omaisuuserien ostoissa rahapolitiikkasalkkuissaan. Tulevaisuudessa EKP mukauttaa puitteita, jotka ohjaavat yritysten joukkovelkakirjalainojen ostoja, sisällyttämään ilmastonmuutoskriteerit toimeksiantonsa mukaisesti. Näihin sisältyy liikkeeseenlaskijoiden yhdenmukaistaminen vähintään Pariisin sopimuksen täytäntöönpanoa koskevan EU: n lainsäädännön kanssa ilmastonmuutokseen liittyvien mittareiden tai liikkeeseenlaskijoiden sitoumusten avulla tällaisiin tavoitteisiin. Lisäksi EKP alkaa paljastaa ilmastoon liittyviä tietoja yrityssektorin osto-ohjelmasta (CSPP) vuoden 2023 ensimmäiseen neljännekseen mennessä (täydentää muiden kuin rahapoliittisten salkkujen tietoja; ks. lehdistötiedote annettu 4. helmikuuta 2021).

Toimintasuunnitelman täytäntöönpano on yhdenmukaista edistymisen kanssa EU: n politiikoissa ja aloitteissa ympäristön kestävyyden julkistamisen ja raportoinnin alalla, mukaan lukien yritysvastuuraportointidirektiivi, taksonomia-asetus ja asetus kestävyyteen liittyvistä julkistuksista rahoituspalveluissa alalla.

Continue Reading

Baijeri

Inflaation torjunta koronnostoilla, Baijerin ministeri kehottaa EKP: tä

Julkaistu

on

By

Korkeampi inflaatio pahentaa säästäjien ahdinkoa, ja Euroopan keskuspankin olisi vastattava nostamalla korkojaan 0 prosentista, Baijerin valtiovarainministeri Albert Fueracker (Kuvassa), kertoi päivittäin Kuva keskiviikkona (2. kesäkuuta) julkaistuissa kommenteissa.

Saksan vuotuinen kuluttajahintainflaatio kiihtyi toukokuussa ja nousi edelleen EKP: n lähellä olevan, mutta alle 2 prosentin tavoitteen yläpuolelle, liittovaltion tilastotoimisto ilmoitti maanantaina.

Kuluttajahinnat, yhdenmukaistettu, jotta ne olisivat vertailukelpoisia muiden Euroopan unionin maiden inflaatiotietojen kanssa, nousivat toukokuussa 2.4 prosenttia huhtikuun 2.1 prosentista.

"Saksa on säästäjien maa. EKP: n pitkäaikainen nollakorkopolitiikka on myrkkyä tyypillisille säästösuunnitelmille", Baijerin konservatiivisen kristillisen sosiaalisen liiton (CSU) jäsen Fueracker kertoi joukkomyynnissä olevalle päivälehdelle.

"Yhdessä nyt nousevan inflaation kanssa säästäjien pakkolunastus on yhä havaittavissa. Baijeri on varoittanut jo vuosia, että nollakorkopolitiikka on lopetettava - nyt on korkea aika", hän lisäsi.

Konservatiiviset saksalaiset ovat jo pitkään valittaneet, että EKP: n 0 prosentin korot vahingoittavat säästäjiä, koska heillä on vain vähän tai ei ollenkaan voittoa - ongelma, johon liittyy lisääntynyt inflaatio, heikentää pesämunien arvoa.

Maanantain toukokuun hintaluvut osoittivat, että kansallinen inflaatiomittari nousi 2.5 prosenttiin, mikä on korkein taso vuodesta 2011.

Otsikon "Inflaatio syö säästöjämme" alla Bild juoksi erillisen tarinan varoituksen: "Saksan työntekijät, eläkeläiset ja säästäjät pelkäävät korkean inflaation takia!"

Tiistaina Saksan liittohallituksen talousministeri Peter Altmaier sanoi "tarkkailevan tätä kehitystä inflaation avulla hyvin tarkasti", mutta ei voinut vielä antaa siitä tuomiota.

Saksalaiset äänestävät liittovaltion vaaleissa 26. syyskuuta. Inflaatio ei ole toistaiseksi saanut vetovoimaa kampanjakysymyksenä, mutta se todennäköisesti ylittää 3% myöhemmin tänä vuonna, koska veronkorotus ja tilastovaikutukset lisäävät hintapaineita. Lue lisää

Jotkut konservatiiviset saksalaiset pelkäävät jo EKP-politiikan suurimpia kriitikoita, että keskuspankki on liian tyytymätön inflaatioon ja että sen helppo rahapolitiikka saattaa julistaa uuden korkeamman ajanjakson.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa