Liity verkostomme!

EU: n puheenjohtajavaltion

Presidentti von der Leyen yhteisessä lehdistötilaisuudessa presidentti Macronin kanssa Ranskan EU-puheenjohtajakauden toimintaohjelman esittelyssä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Paljon kiitoksia, arvoisa puheenjohtaja, hyvä Emmanuel, olen iloinen saadessani olla täällä komission jäsenten kollegion kanssa juhlistamassa Ranskan neuvoston puheenjohtajakauden alkamista. Ranska ottaa tämän arvostetun vastuun hyvin erityisissä olosuhteissa: kansanterveystilanteessa. COVID-19 on edelleen huolestuttava. Ryhdymme kuitenkin voimakkaisiin toimiin rokotusrintamalla. Tämän ansiosta olemme voineet rokottaa lähes 70 % koko väestöstä ja lähes 80 % aikuisista Euroopassa. Emme ole vain toimittaneet eurooppalaisille 1.2 miljardia rokoteannosta, mutta samalla olemme vieneet myös 1.5 miljardia rokoteannosta yli 150 maahan.. Lisäksi tuemme taloutta massiivisesti, erityisesti 800 miljardilla eurolla NextGenerationEU-toipumisohjelman puitteissa.

"Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että muut ongelmat unohdetaan. Esimerkiksi, kuten mainitsitte, arvoisa presidentti, ovellamme on huomattavia jännitteitä, minkä osoittavat Venäjän sotilaallinen painostus Ukrainaan ja Moldovan pelotteleminen. Olen siksi iloinen. , että Ranskan poliittisen painoarvon ja kokemuksen omaava maa ottaa neuvoston puheenjohtajuuden näin arkaluonteisena aikana. Ranskan ääni kaikuu kauas ja laajasti Ja Eurooppa on Ranskalle rakas.

"Agendallamme on suuria asiakirjoja. Ensinnäkin tietenkin ilmasto. Komissio on jättänyt yksityiskohtaisia ​​ja kunnianhimoisia ehdotuksia saavuttaaksemme tavoitteemme vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Haluamme saavuttaa tämän Arvoisa puhemies, tiedän, kuinka tärkeä tämä tasapaino on sinulle, ja jaamme täysin tämän tavoitteen. Siksi luotamme puheenjohtajavaltio Ranskaan viemään näitä ehdotuksia eteenpäin.

"Toiseksi digitaalinen siirtyminen. Yhteinen tavoitteemme on tehdä Euroopasta todellinen digitaalinen voima maailmassa, joka on rakennettu sääntöjemme ja arvojemme mukaan. Viime vuonna esitimme kunnianhimoisia ehdotuksia, digitaalisia markkinoita ja palveluja koskevaa lainsäädäntöämme edistääksemme innovointia. Toivon ja olen todellakin varma, että puheenjohtajavaltio Ranska etenee näissä kysymyksissä nopeasti, sillä kuten tiedämme, ne ovat Euroopan kansalaisten huolenaiheiden ytimessä.

Mainos

"Yleisemmin ja kuten sanoitte, meidän on jatkettava talousmallimme vahvistamista, kilpailukykyisen ja sosiaalisen talouden mallia. Työskentelemme uuden eurooppalaisen kasvun mallin parissa, jota luonnollisesti muotoilevat Green Deal, digitaalinen toimintaohjelma ja Resilience NextGenerationEU:n hengessä. Tämä perustuu huippuosaamiseen, kestävyyteen ja kilpailukykyiseen eurooppalaiseen teollisuuteen. Olen iloinen nähdessäni painopisteidemme lähentyvän myös tällä alalla, esimerkiksi aloitteemme kehittää kilpailukykyinen vetysektori Euroopan unionin tavoitteiden saavuttamiseksi. Vihreä sopimus.

"Lopuksi tämän uuden kasvumallin osalta haluan mainita komission kolme viikkoa sitten jättämän ehdotuksen monikansallisten yritysten verotuksesta. Euroopan unioni on ensimmäisten joukossa, joka toteuttaa tämän historiallisen vähimmäisverokannan uudistuksen, kuten sovittiin. Toivon, että pääsemme nopeasti sopimukseen Ranskan puheenjohtajakaudella, koska tätä uudistusta tarvitaan oikeudenmukaisen maailmanlaajuisen kasvun varmistamiseksi.

"Toinen tärkeä aihe on rajavalvonta ja Schengen-alueen, vapaan liikkuvuuden alueemme, vahvistaminen. Tämä alue on Eurooppa-hankkeen ytimessä, mutta sitä ovat heikentäneet useat kriisit. Siksi haluamme palauttaa, säilyttää ja vahvistaa Euroopan unionin sisärajojen avoimuutta. Tätä tarkoitusta varten esitimme tämänsuuntaisia ​​uudistusehdotuksia joulukuussa. Ja toivon, että puheenjohtajavaltio Ranska pystyy antamaan tarvittavan sysäyksen edistyäkseen tässä asiassa. Tietysti Tämä edellyttää myös ulkorajojen hallinnan vahvistamista, salakuljetusverkostojen torjuntaa sekä yhteistyötä lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa, ja siksi haluan myös nähdä nopean edistymisen maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksessamme, joka tarjoaa juuri tällaisen kokonaisvaltaisen lähestymistavan.

Mainos

"Toiseksi olemme samaa mieltä siitä, että tarvitaan aitoa puolustusliittoa. Puolustusliittoa, joka valmistaa meitä uusiin uhkiin tulevaisuudessa. Esimerkiksi seuraava hybridihyökkäys, tulipa se sitten mistä tahansa. Sovitaan siis omasta painopisteet käyttämällä strategista kompassiamme, joka on eräänlainen puolustusta koskeva valkoinen kirja. Olen iloinen, että puheenjohtajavaltio Ranska on sitoutunut tähän asiaan. Odotan korkealla aiheesta maaliskuun huippukokouksessa käytävää keskustelua. Mielestäni se on korkea puolustus-Euroopan on aika nostaa vauhtia.

"Lopuksi haluan puhua suhteistamme Afrikkaan. COVID-19-pandemian yhteydessä meidän on tietysti lisättävä tukeamme tälle mantereelle sekä rokotteiden että taloudellisten seurausten osalta. Mutta Tämän kriisin jälkeen Afrikka on luonnollisesti mantereemme tulevaisuuden kannalta keskeinen kumppani, koska se on geopoliittinen, taloudellinen ja demografinen alue, joka on olennainen huomisen maailmassa. Odotan siksi keskustelua siitä, miten voimme syventää kumppanuuttamme Euroopan unionissa. ja Afrikan huippukokous Brysselissä helmikuussa.

"Tämä on hahmotelma kunnianhimoisesta asialistasta seuraavalle kuudelle kuukaudelle. Arvoisa puhemies, voitte luottaa komission sitoutumiseen. Ja paljon kiitoksia siitä, että saimme olla täällä."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa