Liity verkostomme!

korruptio

Korruptoituneita oligarkeja vastaan ​​suunnattuja pakotteita koskevat ehdotukset ovat tervetulleita, mutta EU:n toimielimet jätetään edelleen ulkopuolelle

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio esitti 3. toukokuuta joukon ehdotuksia korruption torjumiseksi Euroopassa. On välttämätöntä, että EU ottaa korruption torjuntaan vakavasti erityisesti Qatargate-skandaalin ja Ukrainan miehityksen jälkeen paljastetun Venäjän rahan suuruuden vuoksi Euroopassa. Vihreät/EFA-ryhmä vaatii vahvistamaan lainsäädäntökehystä ja tutkintavälineitä, lisäämään toimivaltaisten viranomaisten yhteistyötä ja lisäämään Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) roolia.

Euroopan parlamentin jäsen Daniel Freund, Vihreät/EFA:n kansalaisvapauksien valiokunnan ja perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunnan jäsen, sanoi: "EU ei voi jatkaa rikollisten, korruptoituneiden virkamiesten ja heidän ovelan rahansa pakopaikkana. Tästä syystä on tervetullutta, että komissio on ryhtyä toimiin korruptoituneen käteisen käytön torjumiseksi Euroopassa.

"Jos komissio kuitenkin suhtautuu vakavasti korruption torjuntaan, sen pitäisi myös hyödyntää paljon enemmän oikeusvaltiomekanismia ja varustaa paremmin Euroopan syyttäjänvirasto. Komission on lopetettava viivyttely ja luotava riippumaton EU:n eettinen elin varmistaakseen, että EU:n toimielimet saavat omat talonsa kuntoon.

"Tarvitsemme selkeämpiä määritelmiä kaikkialla unionissa, tehostettavaa yhteistyötä erikoistuneiden elinten välillä ja parempia välineitä toimivaltaisille viranomaisille korruption torjumiseksi. Määritelmiin ja vähimmäisrangaistuksiin on sisällytettävä poliitikot. Tämänpäiväinen ehdotus antaisi EU:lle vihdoin mahdollisuuden määrätä seuraamuksia kolmansien maiden korruptoituneille viranomaisille. Tämän työkalun laaja käyttö on välttämätöntä. "Tämän paketin todellinen testi tulee olemaan, pystyvätkö venäläiset oligarkit edelleen pitämään EU:ta pelkkänä ostoskeskuksena, hiihtokeskuksena ja venesatamana likaisella rahallaan."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa