Liity verkostomme!

Politiikka

Taistelu EU:n kärkipaikasta kiihtyy

SHARE:

Julkaistu

on

Kaikki katseet on suunnattu Ursula von der Leyeniin, kun EU:n pääehdokas kampanjoi seuraavasta mandaattistaan ​​Euroopan komission ruorissa. Hänen keskeisistä puheenaiheistaan ​​viime viikkoina olivat kilpailukyky, puolustus ja ulkomaisten häiriöiden torjunta. Näiden sanotaan olevan hänen tärkeimmät prioriteettinsa, jotka mahdollisesti muokkaavat salkkuaan sen jälkeen, kun hänet valitaan uudelleen.

Päätös komission johtajan nimittämisestä kuuluu Euroopan unionin 27 valtion- ja hallituksen päämiehelle.

Ursula von der Leyen on Euroopan kansanpuolueen (EPP) pääehdokas. Puheessaan hän muistuttaa, että puolustusinvestoinnit nousevat komission painopistealueeksi lisäämällä puolustusteollisuutta ja rahoitusta. Hän tuplasi myös yhtenäismarkkinoiden ja kilpailukyvyn vahvistamista koko Euroopan unionissa.

Menettelyn mukaan parlamentin jäsenten on vahvistettava komission puheenjohtaja valtion- ja hallitusten päämiesten ehdotuksen perusteella. Vuonna 2019 von der Leyen sai vain kapean enemmistön, yhdeksän ääntä. Tällä kertaa enemmistön rakentaminen on todennäköisesti vieläkin vaikeampaa, sillä mielipidemittaukset osoittavat enemmän oikeistolaisia ​​konservatiiveja ja arvaamattomia ehdokkaita voittaa paikkoja 720 paikan parlamenttiin.

Ursula von der Leyenin on kohdattava joitain haasteita kilpailussaan uudesta mandaattista. Äskettäin Euroopan syyttäjänvirasto uhkasi haastaa Euroopan komission oikeuteen. Euroopan syyttäjät - jotka myös tutkivat väitteitä, jotka liittyvät Ursula von der Leyenin ja Pfizerin toimitusjohtajan välisiin Covid-rokoteneuvotteluihin - uhkaavat nyt Euroopan komissiota oikeustoimilla.

Euroopan kansanpuolueensa horjumattomasta tuesta huolimatta Euroopan komission nykyinen pomo joutuu kohtaamaan muiden poliittisten ryhmien kritiikkiä ja ilmeisen hupenevan tuen poliittisen ryhmänsä ulkopuolella. Euroopan parlamentin RENEW-ryhmän johtaja kieltäytyi tukemasta Ursula von der Leyeniä uudelle mandaatille.

Mainos

Sosialistien ja demokraattien progressiivisen liiton (S&D) jäsen Brando Benifei sanoi, että EU tarvitsee muutosta. "Minusta ei ole hyvä idea valita Ursula von der Leyen uudelleen."

Ursula von der Leyenin kanssa konservatiivilla on myös poimia. Ultranationalistiset Identity & Democratia sekä Euroopan konservatiivit ja reformistipuolueet eivät saa osallistua tulevaan komission puheenjohtajuuskeskusteluun, koska ne eivät suostu nimeämään Spitzen-ehdokkuutta johtavaa Euroopan komission ehdokasta. Euroopan yleisradioliiton verkkosivustolla, jossa on lueteltu kunkin poliittisen ryhmän johtavat ehdokkaat, ei mainita konservatiivien ja ultrakonservatiivien edustajia Euroopan parlamentissa. Toinen konservatiivinen puolue - European Christian Political Movement - sanoi, että sen johtava ehdokas oli myös jätetty keskustelun ulkopuolelle, koska se piti muutosta "epäreiluna päätöksenä". kutsumalla sitä sensuuriksi ja arvostelemalla Ursula von der Leyenia.

Von der Leyenin toinen toimikausi tuskin on helpompaa. Vuodesta 2025 lähtien Ursula von der Leyenin on pohdittava mahdollisuutta, että Donald Trump palaa Valkoiseen taloon Washingtoniin. Näillä kahdella ei ole hyvää suhdetta.

Kuva Kristitty lue on Unsplash

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa