Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Ukraina tarvitsee raskaan asevaraston, Euroopan on voitava ottaa seuraava askel

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppalaisten ideoiden yö, Berliini, 28 - Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan puhe.

"Eurooppa on uusien aikojen edessä. Meidän tehtävämme on selviytyä täydellisestä inflaation myrskystä, poliittisesta epävarmuudesta, ruuan puutteesta, elinkustannusten noususta ja energiahuollon vähenemisestä samalla kun sähkön hinta nousee. Kaikki tämä on kuvattu sota mantereellamme Ukrainan julman hyökkäyksen ja poliittisen epävarmuuden kanssa, joka ajaa yhä enemmän ihmisiä turvaan.

"Tehtävä on valtava. Se ei ole helppoa. Ei helppoa meille Euroopan parlamentissa, ei kenellekään Saksassa eikä millekään jäsenvaltiolle tai hallitukselle.

"Ennen kuin pyydän lisää, haluan kiittää Saksaa kaikesta, mitä olette tehneet. Kaikesta sotilaallisesta avusta. Siitä, että hän toivotti jälleen tervetulleeksi kaikki sodasta pakenevat. Kovista kutsuista, jotka sinun piti tehdä. Kaikista uhrauksista, joita kestit ja tulevista .

"Mutta emme ole sodan lopussa. Meitä pyydetään tekemään vielä enemmän. Ja kun olemme vaiheessa, jolloin sotaväsymys alkaa, kun kyselyjen numeroita ja lausuntoja on vaikeampi lukea, silloin me täytyy kaivaa syvemmälle ja löytää sietokykyä nähdä tämä läpi.

"Ei ole olemassa yksinkertaisia ​​vastauksia, ei ole takuita - kukaan, joka sanoo sen, ei ymmärrä haasteen laajuutta. Mutta olen vakuuttunut, että me pärjäämme. Että voimme löytää vastaukset ihmisten kysymyksiin Että tapamme on jäädäkseen ja että mitä tahansa meille heitetään seuraavaksi, voimme kohdata sen paremmin, kun olemme yhdessä.

"Tässä haluan sanoa, että yhtenäisyyden ei tarvitse tarkoittaa homogeenisuutta. Eurooppa ei pyri tekemään kaikista samanlaisiksi. Olemme erilaisia, meillä on erilaiset perinteet, kielet ja kulttuurit.

Mainos

"Euroopassa on kyse näiden erojen hyväksymisestä ja yhtäläisten mahdollisuuksien varmistamisesta. Kaikilla on oltava sama mahdollisuus, ei välttämättä sama näkemys. Se on vahvuutemme, vaikka presidentti Putin näkisi sen heikkoutemme. Hän ymmärtää meidät väärin.

"On myös totta, että tässä uudessa maailmassa tarvitsemme johtajuutta; tarvitsemme Euroopan olevan "iso suurissa asioissa ja pieni pienissä asioissa". Tarvitsemme kompromisseja. Tarvitsemme poliittista rohkeutta katsoa ohi lyhytnäköisyyden ja meidän on uudistettava.

"Olen vakuuttunut siitä, että Eurooppa on oikealla tiellä, mutta suurin asia on kyky vastata Ukrainan hyökkäyksen aiheuttamaan todelliseen ja nykyiseen uhkaan Euroopalle.

"Eurooppa on reagoinut nopeasti. Olen ylpeä vastauksestamme. Se oli välttämätöntä uhan laajuuden vuoksi. Emme ole saaneet kaikkea oikein, mutta olemme varmistaneet, että elämäntapamme on suojattu. Olemme osoittaneet, että kaikki, mitä olemme saarnannut viimeisen puolen vuosisadan ajan, jopa silloin, kun edessä on niiden voima, jotka yrittävät sabotoida sitä - varsinkin silloin.

"Meillä ei ole varaa tuudittautua väärään turvallisuuden tunteeseen. Tiedämme, että riski on eksistentiaalinen, ja meidän on reagoitava auttamalla Ukrainaa puolustautumaan. Siksi ryhdyimme niin nopeasti irti - huomattavan kivun vuoksi - Venäjän energiatoimituksista. Siksi olemme auttaneet Ukrainaa taloudellisella ja sotilaallisella tuella. Siksi pakotteemme ovat saaneet Venäjän maksamaan kalliisti, ja siksi meidän on jatkettava toimintaamme ja tukeamme. Miksi meidän on tehtävä enemmän omaisuuden jäädyttämisessä ja takavarikoinnissa Miksi meidän on tarkasteltava esimerkiksi Saksan Marshall-rahastoa ja kuinka voimme parhaiten käyttää kaikkia vaihtoehtoja auttaaksemme Ukrainaa saamaan tarvitsemansa varat.

"Venäjän aggression alusta lähtien Euroopan unioni on hyväksynyt 7.2 miljardin euron rahoitusapua Ukrainalle. Olemme tukeneet Ukrainan asevoimia 2.5 miljardilla eurolla ja jatkamme. Myönsimme Ukrainalle EU-ehdokasstatuksen, joka antaa maille selkeä kehityskohde, vaikka tiedämmekin, että se vie aikaa.

"Nyt on Euroopan johtajuudella merkitystä. Odotamme Saksan auttavan johtamisessa. Yhdessä meidän on tehtävä enemmän. Meidän on myös ymmärrettävä, että yhtä maata ei voida pyytää kestämään kipua ja uhrauksia yksin.

"Olemme päätöspisteessä. Ukraina tarvitsee aseita selviytyäkseen. Suurin osa sen puolustusteollisuudesta on tuhoutunut, mutta monet jäsenmaistamme ovat astuneet asiaan, minkä vuoksi Kiova säilytettiin maaliskuussa. Mutta tässä sodan seuraavassa vaiheessa raskas Tarvitaan tankkeja, ja meidän on kyettävä ottamaan se seuraava askel.

"Pöydällä on suunnitelmia. Yksi niistä on Leopard Tank -aloite, jolla Ukrainalle annetaan noin 90 prikaati noin 2000 Leopard 2 -panssarivaunusta eri jäsenvaltioissa. Tiedämme, että myös ne, jotka eivät ole taisteluvalmiita, voidaan palauttaa suhteellisen nopeasti.Tämä voisi tarkoittaa nykyaikaisen standardin mukaisen panssarin nopeaa saatavuutta.Maat, jotka tarjoavat panssarivaunuja, voitaisiin korvata eurooppalaisista varoista, kuten rauhanrahastosta, mikä tarkoittaa, että kaikki voivat osallistua ponnisteluihin.

"Toinen vaihtoehto voisi olla laina-lease-ohjelma, joka antaa Ukrainalle suoran pääsyn aseteollisuuteemme ja antaa heille enemmän sananvaltaa tarvitsemansa rahoituksen suhteen, kun taas EU auttaa tarjoamaan tarvitsemansa rahoituksen. Ja kun jäsenvaltiomme yhdistävät voimansa, se tarkoittaa, että mikään yksittäinen jäsenvaltio ei kärsi liian merkittävästä omasta puolustuskyvystään.

"Molemmilla vaihtoehdoilla on kannattajansa ja vastustajansa. Kumpikaan ei ole täydellistä, mutta ei ole vaihtoehto. Ei ole aikaa tyytyväisyyteen. Tarvitsemme vain poliittista tahtoa tehdä se.

"Tarvitaan rohkeaa uutta Eurooppaa. Tämä tarkoittaa, että meidän on siirryttävä tilapäisistä ratkaisuista todelliseen turvallisuus- ja puolustusunioniin, joka täydentää Natoa sen sijaan, että se kilpailee.

"Tämä paradigman muutos vaatii myös liittomme ottamaan ennennäkemättömiä ja päättäväisiä toimia riippuvuutemme vähentämiseksi ja strategisen autonomiamme ja kestävyyden vahvistamiseksi.

"Ystävät, rohkea uusi Eurooppa tarkoittaa asioiden tekemistä hieman helpommaksi, hieman oikeudenmukaisemmaksi, hieman arvokkaammaksi ihmisille, jotka kohtaavat epävarmuutta, kuten joskus muistoissa.

"Juuri nyt ihmiset ovat huolissaan laskuistaan, kuun lopusta, maailmasta, jonka he jättävät lastensa vuoksi. He ovat huolissaan tulevaisuudesta ja Euroopan on kyettävä vastaamaan. Kun ihmiset kokevat, että demokratia tekee niin. eivät auta käsittelemään yksinäisyyttään, eristyneisyyttään ja turhautumistaan, he kääntyvät pois siitä.

"Taloudella on väliä. Työllisyydellä on merkitystä. Ihmisellä on osa yhteiskuntaa. Ihmisarvolla ja koulutuksella on väliä, koska tiedämme, että jos yhteiskunnan taloudellinen kuilu tarkoittaa, että liian monet ihmiset tuntevat olonsa yksinäisiksi ja vieraantuneiksi, silloin he tuntevat, että olemme pettäneet heidät.

"Kotiemme lämmittäminen, teollisuuden ruokkiminen, pk-yritystemme pitäminen auki ja autoillamme ajaminen muuttuu vaikeammaksi. Inflaatio pitää hinnat korkealla. Tiedämme tämän. On päätöksiä, jotka voimme tehdä nyt.

"Voimme toimia yhdessä rajoittaaksemme vaikutuksia: olipa kyse hintojen rajoittamisesta, laskutus- ja hinnoittelujärjestelmiemme korjaamisesta tai sähkön hinnan irrottamisesta kaasusta. Voimme tarkastella pitkän aikavälin budjettiamme, monivuotista rahoituskehystä. , ja katso, missä muutosta tarvitaan ja miten voimme saada sen toimimaan paremmin tässä uudessa maailmassa. On olemassa asioita, joita voimme tehdä, jopa tilapäisesti, lievittääksemme välitöntä painetta, kun otamme käyttöön pitkän aikavälin strategioita. Jos koskaan olisimme hetki "enemmän Eurooppaa", tässä se on.

"Euroopan on tarjottava ihmisilleen toivoa. Kun katsomme itään ja näemme Putinin panssarivaunut tai Kiinan nousevan arvolla, joka on hyvin erilainen kuin meillä; kun katsomme pohjoiseen ja katsomme, mitä Brexit on tehnyt, tai länteen, ja nähdä Trumpismin hyödyntämä syvä yhteiskunnallinen jakautuminen - on selvää, että maailma tarvitsee Eurooppaa parhaimmillaan. Euroopan edustamien arvojen vahvistaminen auttaa ihmisiä saamaan takaisin kiireellisyyden ja optimismin tunteen hankkeemme mahdollisuuksista.

"Ystävät, Eurooppa selviää vain, jos taistelemme sen puolesta. Jos lakkaamme pitämästä sitä itsestäänselvyytenä. Jos ymmärrämme ja selitämme sen hyödyt. Jos vastustamme niitä, jotka ovat päättäneet heikentää sitä. Ja jos kuuntelemme.

"Jos pystymme vahvistamaan, että rakentava, Eurooppa-myönteistä keskustan, maltillisuuden, tutkitun tasapainon politiikka kuuluu edelleen poliittiseen piiriimme – ja että tätä paikkaa poliittisella kirjolla on lujitettava ja vahvistettava.

Jos pystymme uudistumaan. Jos pystymme investoimaan uudelleen eurooppalaisen hankkeemme potentiaaliin.

"Jos eurooppalaisten ideoiden yöstämme tulee konkreettisia ehdotuksia.

"Kiitos."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa