Liity verkostomme!

Tšekin tasavalta

Puheenjohtajavaltio Tšekki hahmottelee prioriteetit Euroopan parlamentin valiokunnille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tšekki toimii neuvoston puheenjohtajana vuoden 2022 loppuun asti. Ensimmäinen kuulemissarja järjestetään 11.–13. heinäkuuta. Toinen kuulemistilaisuus järjestetään syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Maatalous ja maaseudun kehittäminen

Venäjän Ukrainan vastaisen aggression vaikutus elintarviketurvaan on keskeinen prioriteetti Maatalousministeri Zdeněk Nekula 11 päivänä heinäkuuta. Puheenjohtajavaltio pyrkii käynnistämään yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) uudistuksen varhaisessa vaiheessa, jotta jäsenvaltiot saisivat joustavuutta ja tilapäisiä poikkeuksia kriisin hallintaan. Puheenjohtajavaltio asettaa etusijalle myös neuvottelut kasvinsuojeluaineiden kestävästä käytöstä.

Useat parlamentin jäsenet vaativat, että Ukrainan maataloustuotteiden viennin solidaarisuuskäytäviä parannetaan ja että EU:n elintarviketuotannon ja ehdotetun torjunta-aineiden käytön vähentämisen välillä on tasapaino. Jotkut mepit olivat yhtä mieltä siitä, että joitain poikkeuksia YMP:n säännöistä tarvitaan, kun taas toiset varoittivat YMP:n heikentämisestä ja vaativat sen sijaan luomuviljelyn tukemista.

kehitys

12issa heinäkuussa, Jiří Kozák, varaulkoministeri, korosti kolminkertaista haastetta, jonka Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​aiheutti: viljan jakelu Ukrainasta; riittävän humanitaarisen avun varmistaminen; ja murtaa Venäjän narratiivin, jonka mukaan elintarviketurvakriisi on EU:n vika. Kozák sanoi myös, että Cotonoun jälkeisen sopimuksen osalta puheenjohtajavaltio on päättänyt saattaa loput vaiheet päätökseen mahdollisimman nopeasti.

Mepit olivat yhtä mieltä siitä, että on tärkeää käsitellä sodan välittömiä ja pitkän aikavälin vaikutuksia maailmanlaajuiseen elintarviketurvaan. He ottivat esiin myös kysymyksen Ukrainan ja sen naapureiden pakolaisista. Muut kyseenalaistivat puheenjohtajavaltion prioriteetteja Sahelissa, EU:n etelärajan muuttoliikekysymyksestä sekä humanitaarisen avun ja pitkän aikavälin kehityspolitiikan yhdistämisestä.

Mainos

Liikenne ja matkailu

12issa heinäkuussa, Liikenneministeri Martin Kupka, ja Varapääministeri digitalisaatiosta ja aluekehitysministeri Ivan Bartoš, painotti, että puheenjohtajavaltio keskittyy toimenpiteisiin liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, rautateiden edistämiseksi, Ukrainan solidaarisuusväylien toimivuuden varmistamiseksi ja matkailualan kestävyyden lisäämiseksi. Ministeri Kupka lupasi parlamentin jäsenille, että työ yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan uusista säännöistä, vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurista, lento- ja meriliikenteen kestävistä polttoaineista, älykkäistä liikennejärjestelmistä ja TEN-T-uudistuksesta etenee.

Liikennevaliokunnan jäsenet kehottivat puheenjohtajavaltiota panemaan enemmän ponnisteluja liikkumisköyhyyteen ja tieturvallisuuteen, varmistamaan, että EU-maat yhdistyvät mahdollisen uuden COVID-19-pandemia vastaan, ja pyysivät mahdollisuutta tarjota EU:lta taloudellista tukea solidaarisuusväylille Ukrainassa. tutkia.

Kalastus

12issa heinäkuussa, Zdeněk Nekula, maatalousministeri totesi, että puheenjohtajavaltion ensisijaisena tavoitteena on EU:n elintarviketurvan varmistaminen ja alan kilpailukyvyn parantaminen kolmansiin maihin verrattuna. Sisämaavaltiosta huolimatta puheenjohtajavaltio Tšekki keskittyy myös kalastuskiintiöihin, EU:n kalastusmahdollisuuksia koskevien sopimusten tekemiseen kolmansien maiden kanssa sekä Green Dealiin liittyviin kalastukseen liittyviin aloitteisiin.

Mepit korostivat tarvetta auttaa kalastajia Ukrainan sodan vaikutuksista johtuen. He pitivät tervetulleena aikomusta parantaa kalastuksen kilpailukykyä, mutta korostivat tarvetta löytää tasapaino aloitteen sosioekonomisten ja ympäristönäkökohtien välillä. Lopuksi jotkut vahvistivat ajatuksen yhteisen kalastuspolitiikan uudistamisesta, vaikka komissio onkin haluton siihen.

Sisämarkkinat ja kuluttajansuoja

Teollisuus- ja kauppaministeri Jozef Síkela kertoi parlamentin jäsenille, että puheenjohtajavaltio kiinnittää erityistä huomiota sisämarkkinoiden työkalujen ja palvelujen parempaan täytäntöönpanoon, syvempään markkinoiden integraatioon ja korkeaan kuluttajansuojaan, mukaan lukien kuluttajien tietoisuuden lisääminen kestävästä kulutuksesta ja verkkoriskeistä. Puheenjohtajavaltio pyrkii etenemään neuvotteluissa Euroopan parlamentin jäsenten kanssa konetuotteista ja kulutusluotoista ja saavuttaakseen neuvostossa yhteisen kannan yleisestä tuoteturvallisuudesta, tekoälystä sekä poliittisen mainonnan avoimuudesta ja kohdentamisesta.

Mepit tiedustelivat puheenjohtajavaltiota kuluttajien vaikutusmahdollisuuksien lisäämisestä kaksoissiirtymän valossa, tuotteiden kaksoislaatua koskevien sääntöjen täytäntöönpanosta, matkapakettisääntöjen päivittämisestä pandemian valossa ja meneillään olevien digitaalisten painopisteiden (mukaan lukien uusi sirulaki ja eurooppalainen digitaalinen identiteetti) valossa. ).

Naisten oikeudet ja sukupuolten tasa-arvo

Marian Jurečka, varapääministeri ja työ- ja sosiaaliministerirs, sanoi, että puheenjohtajavaltio Tšekki pyrkii edistymään palkkojen avoimuusdirektiivin suhteen. EU:n hoitostrategiassa he keskittyvät pitkäaikaishoitoon ja laadukkaan hoidon tarjoamiseen Ukrainasta tuleville pakolaisille. Hän sanoi, että jäsenvaltioiden erilaisia ​​näkemyksiä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisystä on kunnioitettava, vaikka verkossa tapahtuvan seksuaalisen väkivallan määritelmästä keskustellaan marraskuussa. Neuvosto antaa päätelmät sukupuolten tasa-arvosta, ja puheenjohtajavaltio tarkastelee miesten ja naisten taloudellista tasa-arvoa keskittyen nuoriin.

Useat parlamentin jäsenet kysyivät, aikooko Tšekki ratifioida Istanbulin yleissopimuksen. Monet suhtautuivat myönteisesti tavoitteeseen päästä sopimukseen palkkojen avoimuudesta, korostivat, että LGBTI-oikeuksia sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia on suojeltava, ja korostivat parlamentin kehotusta lisätä aborttioikeus EU:n perusoikeuskirjaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa