Liity verkostomme!

Politiikka

Ulkoasiainneuvosto keskustelee siitä, miten Ukrainaa voidaan parhaiten auttaa, koordinoida puolustusta

SHARE:

Julkaistu

on

Ulkoasiainneuvosto kokoontui tänään keskustelemaan Ukrainan nykyisestä tilanteesta Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikovin kanssa. Ministerit saavat Reznikovilta analyysin tilanteesta ja oppivat, kuinka EU voi parhaiten tukea ehdokasmaata. Puolustusministerien odotetaan myös läpäisevän viime vuoden marraskuussa ehdotetun strategisen kompassin. 

"Venäjä käyttää kaikkia sotilaallisia voimavarojaan. Ongelmana on, että [se] käyttää sotilaallisia valmiuksia siviilejä vastaan. Se ei ole sota, se on maan massiivista tuhoamista ilman minkäänlaista huomioimista sodan laeista, koska sodilla on myös lakeja."

Ukrainan tilanteen pahentuessa pakolaisia ​​virtaa edelleen naapurimaihin. EU-maat ovat ottaneet vastaan ​​arviolta 2 miljoonaa pakolaista, ja määrä kasvaa edelleen. Pelkästään Romania on ottanut vastaan ​​yli 526 tuhatta ihmistä. He työskentelevät muiden EU-maiden kanssa tukeakseen ukrainalaisia ​​pakolaisia ​​ja jättäen silti tilaa lisää. 

"Yritämme tarjota kaikki mahdolliset tilat", Romanian ulkoministeri Bogdan Aurescu sanoi. "Olemme myös luoneet vihreitä kaistaa viedäksemme ukrainalaisia ​​pakolaisia ​​Moldovan tasavallan rajalta... Romanian alueelle helpottaaksemme Moldovan viranomaisten työtä, joka on ylikuormitettu pakolaisten määrästä."

Ministerien odotetaan myös läpäisevän strategisen kompassin tänään. Strateginen kompassi olisi puitteet EU-maiden yhteistyön lisäämiselle turvallisuusrintamalla. Vaikka puolustus ei perinteisesti ole ollut osa Euroopan unionin politiikkaa, tämä ehdotus kannustaisi EU-maita reagoimaan yhdessä turvallisuusuhkiin. Strateginen kompassi myös sanelee, miten EU:n tulee jakaa puolustusmenot ja 

"[Strateginen kompassi] ei ole vastaus Ukrainan sotaan, mutta se on osa vastausta", Borrell sanoi. "Olemme työskennelleet sen parissa kaksi vuotta, ja kun aloimme työskennellä, emme voineet kuvitella, että [viimeisellä hyväksymishetkellä] tilanne olisi niin huono ja että Eurooppa joutuu kohtaamaan niin suuren haasteen. ”

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa